shoq Opublikowano 29 Października Zgłoś Opublikowano 29 Października Siema! Zdaję sobie sprawę, że jest do dość budżetowa płyta wraz z budżetową kartą dźwiękową opartą o Realtek ALC887/897. Zauważyłem jednak, że jakość złącza mikrofonu pozostawia wiele do życzenia. Przy podbiciu dźwięku w Windowsie o +10dB (żeby by być słyszalnym na callach), mikrofon ciągle szumi. Próbowałem użyć innego zestawu słuchawkowego, przeinstalowywałem sterowniki, testowałem na Linuxie - problem występuje cały czas. Czy płyta główna kwalifikuje się na wymianę / naprawę gwarancyjną / rękojmie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbobii Opublikowano 2 Listopada Zgłoś Opublikowano 2 Listopada Może spróbuj na bezprzewodowych Bluetooth. W ustawieniach karty zaznaczyłeś redukcję szumu tła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada On 11/2/2024 at 9:04 AM, bbobii said: Może spróbuj na bezprzewodowych Bluetooth. W ustawieniach karty zaznaczyłeś redukcję szumu tła. Na Bluetooth nie leci przez kartę, więc będzie zależeć od słuchawek. I tak zaznaczyłem redukcję szumu, ale nic nie pomogło. Odesłałem na gwarancję, zobaczę co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Normalne, że jak podbijasz cyfrowo o 10dB, to razem z szumami. Mikrofon ma taką a nie inną czułość, skoro cicho słychać (na innej płycie jest w ogóle głośniej?). Obstawiam, że powiedzą, że wszystko OK, bo prawdopodobnie jest wszystko OK (słaby mikrofon + typowo nierewelacyjna karta = taki efekt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 5 hours ago, Kyle said: Normalne, że jak podbijasz cyfrowo o 10dB, to razem z szumami. Mikrofon ma taką a nie inną czułość, skoro cicho słychać (na innej płycie jest w ogóle głośniej?). Obstawiam, że powiedzą, że wszystko OK, bo prawdopodobnie jest wszystko OK (słaby mikrofon + typowo nierewelacyjna karta = taki efekt). Na drugim kompie ze zintegrowaną SupremeFX S1220A dźwięk przy takim samym podbiciu (+10dB) jest żyleta - zero szumów. Sprawdzałem na obu płytach zarówno na G-Pro X oraz MDR 1am2, na Asusie B450i nie ma szumów na mikrofonie z jednych jak i drugich słuchawek. Znając życie będzie tak jak mówisz - powiedzą, że wszystko ok bo budżetowa płyta i karta dźwiękowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...