Skocz do zawartości
Druss

Hyundai Imagequest Q790 i reklamacja

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sie upewnic czy moge zlozyc reklamacje na ten monitor w przypadku gdy po prawej i lewej stronie krawedzi obrazu sa schodki, zmieniaja sie takze kolory przy krawedziach, i po lewej stronie na czarnym mam taka mala biala kropke (nie w obszarze wyswietlania obrazu). Czy to wystarczy aby wymienili mi na inny egzemplarz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ograniczenie obszru wyswietlania na kineskopie nie jest idealne - dlatego jak masz za bardzo rozszerzony obszar obrazu i wychodzi poza widzialny - mozesz widziec 'schodki' (ja mam u gory) - rozwiazaniem jest troche zmniejszenie szerokosci obrazu. Tak samo na granicy obszaru wyswietlania sa przeklamania w kolorach - rozwiazanie takie jak wyzej. Tylko to, o czym pisze jest szerokosci 2-3 punktow maski kineskopu - jak masz cos duuzego - daj zdjecia :) to sie zobaczy :)

A tak dokladnie co znaczy 'zmianiaja sie kolory' ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma to szerokosc gdzies 1 pixela i jest dokladnie na granicy kineskopu, a jak troche zwezisz obraz (zeby sie caly z malym zapasem mieslcil na ekranie) to znika - jest to normalne. Jak masz to nawet na maksymalnie zwezonym obrazie - to jest to podstawa do reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...