Caleb Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5090 FE Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5080 FE Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti (MSI Ventus 3X) Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5070 FE Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (MSI Gaming 2x) Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5060 (MSI Gaming 2x) Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5050 (Zotac Twin Edge) Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5090 Suprim SOC Test karty graficznej PNY GeForce RTX 5090 EPIC-X RGB Test karty graficznej ASUS GeForce RTX 5080 ROG Astral OC Test karty graficznej KFA2 GeForce RTX 5080 1-Click OC Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Chyba by musieli dawać zakupy ratalne pod zastaw hipoteki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2024 Przy obecnych cenach M2 w dużych miastach, to RTX 5090 będzie kosztować zaledwie tyle co 1 metr kwadratowy 😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 Czekamy. Szkoda, że dopiero po świętach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2024 Dokładniej to styczeń, ale będzie dość szybko kilka modeli - RTX 5090 32 GB, RTX 5080 16 GB, RTX 5070 Ti (jeszcze niepotwierdzona nazwa i ilość VRAM), RTX 5070 12 GB i najpewniej w lutym RTX 5060 Ti. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 Dla mnie żartem jest to że, RTX 5070nma mieć 12GB pamięci... pewnie i tak pod koniec 2025 wyjdzie wariant RTX 5070 Super i historia zatoczy koło jak przy serii 4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Witam forumowiczów. Chciałem się poradzić w kwestii zmiany mojej karty graficznej na wydajniejszą bez wymiany procesora (chodzi mi o to aby procesor nie był dla niej wąskim gardłem) lub z wymianą procesora na jak najwydajniejszy do tej płyty którą mam i dobranie do niego karty. W tej chwili gram w 1080p ale ten mój GTX już powoli jęczy a nowego Indiany w ogóle nie uruchomię. Mam w planie wymienić całą jednostkę pod RTX 5080 ale dopiero jakiś czas po premierze tych nowych kart. Poza tym sama jednostka którą w tej chwili posiadam ( bez karty graficznej ) ma raptem 3 lata więc nie chciałbym już zmieniać całości. W tej chwili procesor się nudzi a nie chciałbym wydać niepotrzebnie kasy żeby to karta nie była wykorzystana w 100 procentach. Byłbym wdzięczny za wszystkie sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Jak kupisz 4060 lub 7600 do wakacji to najmniej na nim stracisz kupując za 1400 sprzedaż za go najgorzej 1100zl. Załóż oddzielny email i konto na danym sklepie abyś miał łatwo sprzedać. Oczywiście czym droższa karta tym gorzej wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ok dzięki za odpowiedź. Czyli 4060 będzie dobrze dobraną kartą. A dlaczego łatwiej mi ją będzie sprzedać jeżeli założę nowy email i konto w sklepie? Jakie to ma znaczenie? Przecież jeżeli będę ją później sprzedawał to nie z powrotem do sklepu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ale ja jako kupujący kartę z 2 letnią jeszcze gwarancją oczekuje że dasz dowód zakupu a jeśli dowód zakupu np media expert jest powiązany z kontem(w przypadku zakupu internetowego) i bez nie niego mi gwarancji nie uznają. Tak przypadki są. Czy 2 min roboty nie jest potem wygodniejsza opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Ok rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2025 Są niezłe rozbieżności na temat mobilnych vs pc blackwell na techpowerup.Na mobile wygląda jakby architektura dostała IPC plus 50 procent a pc bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2025 Mamy już potwierdzone pierwsze sample laptopów do testów na PurePC z RTX 5000, to się w lutym okaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2025 Jak nie wiedza ze sa dymani to niech kupują. Niezłe fikołki im w glowie porobili by kupować złomoplastik co generacje Zeby choć coś ciekawego na nim robili.Od dziecka po podstarzałego kawalera xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2025 NVIDIA GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti oraz RTX 5070 - Prezentacja nowej generacji kart graficznych Blackwell https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-5090-rtx-5080-rtx-5070-ti-oraz-rtx-5070-prezentacja-nowej-generacji-kart-graficznych-blackwell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Piszą ze 5080 Ventus ma mieć 1100gram. O ile nie bzdura bo na Forach it pełno bzdur to chyba znowu będą musieli sie pomylić z biosem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper09 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Cześć, Przymierzam się do wymiany swojej karty graficznej RTX 3070TI na 5070Ti, przy okazji czy warto od razu wymienić procesor intel i5 12600K? nie będzie powodował bottlenecku? Gram w 1440 rozdzielczości - i ewentualnie jaki procek wybrać nie z najwyższej półki? Zastanawiam się też czy dorzucić pamięć ram obecnie 16gb czy w grach nie będzie mi to robiło różnicy jak będzie 32gb? Zasilacz 750W bequiet 80 plus gold - da razie na luzie po ewentualnej wymianie karty i procka? Płyta główna - MSI PRO Z690-A DDR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Jeszcze nie ma 5070ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper09 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Tak wiem, ale za chwilę będzie także szukam już informacji 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Nie ma testów chodzeń to co tu doradzić.Bierz 3.5 slota.wentyatory pewniak asus ,msi ,gigabyte ,reszta unknow Niestety 3 święta ma serwis w polsce i beda lutować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Dorzuć ramu do 32gb, procek zostaw. Ja w swoim mam 7500f plus 4080S i wszystko fajnie śmiga. Kupiłem na przetrwanie do czasu zakupu 9800x3d a tu taka miła niespodzianka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper09 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 9 minut temu, Grolshek. napisał(a): Dorzuć ramu do 32gb, procek zostaw. Ja w swoim mam 7500f plus 4080S i wszystko fajnie śmiga. Kupiłem na przetrwanie do czasu zakupu 9800x3d a tu taka miła niespodzianka. I o taką odpowiedź mi chodziło, dzięki bardzo. 10 minut temu, karro napisał(a): Nie ma testów chodzeń to co tu doradzić.Bierz 3.5 slota.wentyatory pewniak asus ,msi ,gigabyte ,reszta unknow Niestety 3 święta ma serwis w polsce i beda lutować Tak wiem, ale bardziej mi chodzi o to czy warto wymienić procka czy dalej ten intel sobie poradzi i jak z ramem, nie trzeba mieć testów nowych kart chyba do tych odpowiedzi? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Pewnie nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 A i jeszcze jedno. Jak dorzucisz do 32 giga i kupisz 5070Ti odpal jakiegoś Cyberpunka i popatrz na wykorzystanie karty graficznej w rozdzielczości jakiej grasz. Jak będzie w okolicach 90% plus to wszystko będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper09 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zasilacz mam jednak 650W także pytanie czy kupić od razu 850W czy wystarczy 750W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 https://www.x-kom.pl/g-5/c/346-karty-graficzne-nvidia.html?f1702-uklad-graficzny=324254-geforce-rtx-5090 jest z czego wybierać,pełne obłożenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper09 Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 Jeszcze myślę nad zmiana obudowy mam Armisa AR 7, na co lepszego mogę wymienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2025 Karta jest już na redakcji, testy trwają... Mamy kartę graficzną NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition - Galeria zdjęć i zapowiedź testów wydajności na PurePC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 21 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 @Caleb Jakiś 3DMark? Coś ten teges? :D Masz też jakieś niereferenty? A konkretniej Astrala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2025 11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Caleb Jakiś 3DMark? Coś ten teges? 😄 Masz też jakieś niereferenty? A konkretniej Astrala? Testów nie mogę ujawnić, więc trzeba czekać 🙂 Z niereferentów GeForce RTX 5090 powinien być MSI (Vanguard albo Suprim), ASUS Astral miał wjechać, ale to prędzej GeForce RTX 5080, no i jeszcze jakieś RTX 5090 PNY zdaje się jedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...