Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce RTX 5000 (Blackwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie wiedza ze sa dymani to niech kupują.

Niezłe fikołki im  w glowie porobili by kupować złomoplastik co generacje

Zeby choć coś ciekawego na nim robili.Od dziecka po podstarzałego kawalera xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NVIDIA GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti oraz RTX 5070 - Prezentacja nowej generacji kart graficznych Blackwell

https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-5090-rtx-5080-rtx-5070-ti-oraz-rtx-5070-prezentacja-nowej-generacji-kart-graficznych-blackwell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Przymierzam się do wymiany swojej karty graficznej RTX 3070TI na 5070Ti, przy okazji czy warto od razu wymienić procesor intel i5 12600K? nie będzie powodował bottlenecku? Gram w 1440 rozdzielczości - i ewentualnie jaki procek wybrać nie z najwyższej półki? 

Zastanawiam się też czy dorzucić pamięć ram obecnie 16gb czy w grach nie będzie mi to robiło różnicy jak będzie 32gb?

Zasilacz 750W bequiet 80 plus gold - da razie na luzie po ewentualnej wymianie karty i procka? 

Płyta główna - MSI PRO Z690-A DDR4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Grolshek. napisał(a):

Dorzuć ramu do 32gb, procek zostaw. Ja w swoim mam 7500f plus 4080S i wszystko fajnie śmiga. Kupiłem na przetrwanie do czasu zakupu 9800x3d a tu taka miła niespodzianka.

I o taką odpowiedź mi chodziło, dzięki bardzo.

10 minut temu, karro napisał(a):

Nie ma testów chodzeń to co tu doradzić.Bierz 3.5 slota.wentyatory pewniak asus ,msi ,gigabyte ,reszta unknow

Niestety 3 święta ma serwis w polsce i beda lutować

Tak wiem, ale bardziej mi chodzi o to czy warto wymienić procka czy dalej ten intel sobie poradzi i jak z ramem, nie trzeba mieć testów nowych kart chyba do tych odpowiedzi? 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi