Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce RTX 5000 (Blackwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

A na ITH juz nie wracasz?

Z kim i o czym tam pisać? Z moderatorem spamerem kadajo co nawalił na teraz 1008 postów, gdzie drugi w kolejności ma niecałe 600, a nawet karty nie kupuje? 

Tu w dobę dostałem więcej konkretnych informacji niż tam przez ostatnie 3 tygodnie. 

Tu wymieniasz 10 postów i dostajesz 10 info, tam 600 postów i 0 info 🙂

Nikt tu się nie podnieca, nie pisze żadnych wysrywów z [gluteus maximus], nie widzę teorii o 4090 za 3500 zł za tydzień i tak dalej 🙂

Zresztą, właśnie widzę, że znowu dajesz czarno na białym wyniki oc 40xx, a król modów i jego ziomki i tak wiedzą swoje  najlepiej. Szkoda czasu 🙂

Czekamy do 15 na testy słynnego na ITH @Caleb i może tu się coś ożywi 🙂 A nawet jak się nie ożywi, to dalej masz tu gościa ze sprzętem w ręku. Większą wiedzę da Ci 1 ze sprzętem, niż 1000 bez. Proste. 

Jak moja wypowiedź to za duży offtop to del i tyle 🙂

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Czekamy do 15 na testy słynnego na ITH @Caleb i może tu się coś ożywi 🙂 A nawet jak się nie ożywi, to dalej masz tu gościa ze sprzętem w ręku. Większą wiedzę da Ci 1 ze sprzętem, niż 1000 bez. Proste. 

Współczesne fora niestety żyją spamem, już więcej ciekawego jest w sekcjach komentarzy pod artami, więc przynajmniej do czasu upowszechnienia się danego sprzętu nic ciekawego się w wątkach nie znajdzie. Nasze forum traktujemy jako uzupełnienie sekcji komentarzy, więc największy ruch jest w "Co kupić", "Podstawowe zagadnienia" i ogólnie problemowych zagadnień. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Z kim i o czym tam pisać? Z moderatorem spamerem kadajo co nawalił na teraz 1008 postów, gdzie drugi w kolejności ma niecałe 600, a nawet karty nie kupuje? 

Tu w dobę dostałem więcej konkretnych informacji niż tam przez ostatnie 3 tygodnie. 

Tu wymieniasz 10 postów i dostajesz 10 info, tam 600 postów i 0 info 🙂

Nikt tu się nie podnieca, nie pisze żadnych wysrywów z [gluteus maximus], nie widzę teorii o 4090 za 3500 zł za tydzień i tak dalej 🙂

Zresztą, właśnie widzę, że znowu dajesz czarno na białym wyniki oc 40xx, a król modów i jego ziomki i tak wiedzą swoje  najlepiej. Szkoda czasu 🙂

Jak moja wypowiedź to za duży offtop to del i tyle 🙂

Aha nie wiedziałem że bedą. Tomcug napisal mi cos że nie dostał 5090. Ale może dostali po prostu później. Z tego co wiem to zmaslo ma i morele, purepc tez ma. No ok nie wnikam, w sumie chciales byc modem, moze tutaj zostaniesz 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Mając ekran 4k i 4090, wymiana na 5090 da już w takim Wukong 70 fps bez generatora klatek czy mogę zapomnieć

Sprawdzales najnowsza wersje po patchach? Moim zdaniem gra dostala malego boosta. Gre przechodzilem na premiere, ale ostatnio zaintalowalem najnowsza wersje i fpsow moim zdaniem troche przybylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te suwaki w MSI Afterburner działają tylko na kartach graficznych od MSI czy można wziąć dowolnego producenta? Nie mogę sprawdzić bo mam tylko MSI. Chodzi mi głównie o: POWER LIMIT, TEMP LIMIT, ewentualnie: CORE CLOCK, MEMORY CLOCK? Przewiduję że nową kartę (o ile dojdzie do zakupu) może musiałbym trochę przytamować żebym czuł się spokojniejszy że się nie przegrzeje. Są te funkcje działające dla kart innych niż MSI?

image.png.934490b904acceb72a8a6b0947be70ef.png

Edytowane przez Cavex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Caleb Ta cena jest oficjalna czy o co tu chodzi? 😉

Taką wstępnie otrzymałem, ale szczerze nie bardzo w nią wierzę, obstawiałbym 12k. Jak się pojawią oferty sprzedażowe, to zweryfikuje i zaktualizuję. Obecnie po prostu nie ma ani info, ani ofert. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Caleb Da się sterować podświetleniem tego znaczka na rogu? Czy będzie sobie świecić na biało bo tak i koniec?

Messenger_creation_29D77F12-77FC-4846-94DB-48EC555B65BC.jpeg.c68582b0e9daa186c7d7c46b18b5111b.jpeg

Nie sprawdzałem tego, zwykle softy pozwalał na wyłącznie luminacji, inaczej zostaje plaster albo marker 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Caleb napisał(a):

Jest już spakowana i jedzie dalej. Teraz na tapet biorę kolejnego Blackwella. 

To co teraz w kolejności?  5080?

Bo to mnie właśnie interesuje i prawdopodobnie będę brał, więc fajnie by było mieć jakieś info tuż przed 30.01.

Kiedy można coś oficjalnie publikować?

Bo w pierwotnych planach był u mnie 285K ale po testach nie było już sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, laidman napisał(a):

To co teraz w kolejności?  5080?

Bo to mnie właśnie interesuje i prawdopodobnie będę brał, więc fajnie by było mieć jakieś info tuż przed 30.01.

Kiedy można coś oficjalnie publikować?

Bo w pierwotnych planach był u mnie 285K ale po testach nie było już sensu...

Testy RTX 5080 zgodnie z kalendarzem, czyli tydzień po RTX 5090.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Zapodasz link. U mnie jak bym nie szukał to ceny brak 

Sklep Owocowy jak zwykle, odwalił i zamiast placeholderów, wypadły im oferty z cenami.

Kto miał szczęście, ten dodał do koszyka i zamówił.

To nie pierwsza ich taka "wpadka".

Teraz od ich dobrej woli zależy, czy anulują czy wyślą po premierze.

Jeśli zrobi się głośno i kwas, to pewnie anulują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi