PiPoLiNiO Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 22 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Sprawdzales najnowsza wersje po patchach? Tak. Wczoraj testowałem 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia DLSS 4.0 ponoć sztos 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5090 FE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia RT off ,RT On z oka 35 procent a w plusach lepsze RT xD Lepsze by było gdyby spadek byłby mniejszy 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Jest dobrze, ale szału ni ma... bym powiedział 🙃 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Pierwsza karta do 4k bez rt, jest to jakiś postęp:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavex Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Czy te suwaki w MSI Afterburner działają tylko na kartach graficznych od MSI czy można wziąć dowolnego producenta? Nie mogę sprawdzić bo mam tylko MSI. Chodzi mi głównie o: POWER LIMIT, TEMP LIMIT, ewentualnie: CORE CLOCK, MEMORY CLOCK? Przewiduję że nową kartę (o ile dojdzie do zakupu) może musiałbym trochę przytamować żebym czuł się spokojniejszy że się nie przegrzeje. Są te funkcje działające dla kart innych niż MSI? Edytowane 24 Stycznia przez Cavex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia działa wszystko a PL zalezy od biosu karty który też mozesz podmienić Jeąśii to to nie jakaś budżetową MSI 4080 to jest tam jedno z lepszych chodzeń wiec nie trzeba ograniczać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Chyba jedyny w PL test niereferenta: Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5090 Suprim SOC - Podkręcony Blackwell z gigantycznym chłodzeniem 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @Caleb Ta cena jest oficjalna czy o co tu chodzi? 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 23 godziny temu, pitol321 napisał(a): Jest dobrze, ale szału ni ma... bym powiedział 🙃 Po tym jak przeczytałem, że nie ma wykrywania i pomiaru HotSpot (zupełnie, nawet jako zabezpieczenie wewn.), to nie jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Caleb Ta cena jest oficjalna czy o co tu chodzi? 😉 Taką wstępnie otrzymałem, ale szczerze nie bardzo w nią wierzę, obstawiałbym 12k. Jak się pojawią oferty sprzedażowe, to zweryfikuje i zaktualizuję. Obecnie po prostu nie ma ani info, ani ofert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatalystKick Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Czy będziecie mieli do testów jakąś wersje Liquid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia różnią miedzy P a Q jest ogromna w tej generacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @Caleb Da się sterować podświetleniem tego znaczka na rogu? Czy będzie sobie świecić na biało bo tak i koniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Caleb Da się sterować podświetleniem tego znaczka na rogu? Czy będzie sobie świecić na biało bo tak i koniec? Nie sprawdzałem tego, zwykle softy pozwalał na wyłącznie luminacji, inaczej zostaje plaster albo marker 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatalystKick Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Taka ciekawostka z listy zakupowej z owocowego sklepu w zalaczniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 3 godziny temu, Caleb napisał(a): Nie sprawdzałem tego, Myślałem, że jeszcze masz kartę u siebie 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 4 godziny temu, lysy4 napisał(a): Taka ciekawostka z listy zakupowej z owocowego sklepu w zalaczniku Wrzucasz nieaktualne info. Wczoraj usunęli wszystkie ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatalystKick Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 46 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Wrzucasz nieaktualne info. Wczoraj usunęli wszystkie ceny. nadal w liście zakupowej ma podana cenę 13 299 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Myślałem, że jeszcze masz kartę u siebie 🙂 Jest już spakowana i jedzie dalej. Teraz na tapet biorę kolejnego Blackwella. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2 minuty temu, Caleb napisał(a): Jest już spakowana i jedzie dalej. Teraz na tapet biorę kolejnego Blackwella. To co teraz w kolejności? 5080? Bo to mnie właśnie interesuje i prawdopodobnie będę brał, więc fajnie by było mieć jakieś info tuż przed 30.01. Kiedy można coś oficjalnie publikować? Bo w pierwotnych planach był u mnie 285K ale po testach nie było już sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 49 minut temu, lysy4 napisał(a): nadal w liście zakupowej ma podana cenę 13 299 Zapodasz link. U mnie jak bym nie szukał to ceny brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 39 minut temu, laidman napisał(a): To co teraz w kolejności? 5080? Bo to mnie właśnie interesuje i prawdopodobnie będę brał, więc fajnie by było mieć jakieś info tuż przed 30.01. Kiedy można coś oficjalnie publikować? Bo w pierwotnych planach był u mnie 285K ale po testach nie było już sensu... Testy RTX 5080 zgodnie z kalendarzem, czyli tydzień po RTX 5090. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Zapodasz link. U mnie jak bym nie szukał to ceny brak Sklep Owocowy jak zwykle, odwalił i zamiast placeholderów, wypadły im oferty z cenami. Kto miał szczęście, ten dodał do koszyka i zamówił. To nie pierwsza ich taka "wpadka". Teraz od ich dobrej woli zależy, czy anulują czy wyślą po premierze. Jeśli zrobi się głośno i kwas, to pewnie anulują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Też się szykuje na kupno wersji 5000 ale 5080. Ciekawe czy się uda kupić w dniu premiery bo cholernie mi zależy. Wersję 4080 odpuściłem i do tej pory mam Gigabyte 3080 z którego mega zadowolony jestem. Teraz pora zrobić przesiadkę. Jakby ktoś miał jakieś pewne info kiedy dokładnie się pojawią karty to szepnijcie słówko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 7 godzin temu, pitol321 napisał(a): Sklep Owocowy jak zwykle, odwalił i zamiast placeholderów, wypadły im oferty z cenami. Kto miał szczęście, ten dodał do koszyka i zamówił. To nie pierwsza ich taka "wpadka". Teraz od ich dobrej woli zależy, czy anulują czy wyślą po premierze. Jeśli zrobi się głośno i kwas, to pewnie anulują. Jakikolwiek dowód na to co piszesz? Bo brzmi wiarygodnie tak na 0.00000001%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxelFX Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia No cóż, na przykładzie modelu 4080 SUPER TUF OC: Jan 31, 2024 — Priced at $1100, the ASUS GeForce 4080 Super TUF OC features an improved cooling solution that delivers superior performance compared to the ... Porównując do wersji o 5% mocniejszej czyli 4080 SUPER AI (5080) ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5080 OC 1699,99 USD Chyba kogoś troszeczkę przetrzepało? Skok o 5% wydajności i trochę AI bajerów, a MSRP z 1099 na 1699 ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 8 minut temu, MaxelFX napisał(a): No cóż, na przykładzie modelu 4080 SUPER TUF OC: Jan 31, 2024 — Priced at $1100, the ASUS GeForce 4080 Super TUF OC features an improved cooling solution that delivers superior performance compared to the ... Porównując do wersji o 5% mocniejszej czyli 4080 SUPER AI (5080) ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5080 OC 1699,99 USD Chyba kogoś troszeczkę przetrzepało? Skok o 5% wydajności i trochę AI bajerów, a MSRP z 1099 na 1699 ??????? Może nie ma zbyt wielkiego postępu z wydajnością, ale za to pobór prądu się zwiększy 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jakikolwiek dowód na to co piszesz? Bo brzmi wiarygodnie tak na 0.00000001%. Doświadczenie, nie tylko jeśli chodzi o premierę kart graficznych w tym sklepie. Sam kiedyś miałem podobną sytuację, jak oposuje kolega i moj brat podobnie wyrwał kiedyś jakiś inny sprzet, parę lat temu w owocowym, w cenie totalnie z czapy na plus dla niego. Po prostu tak tam bywa. Dowodzić nie muszę niczego, po prostu opisuję czego doświadczyłem sam i inni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...