karro Opublikowano Niedziela o 15:17 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:17 (edytowane) 10 minut temu, pitol321 napisał(a): Dowodzić nie muszę niczego, po prostu opisuję czego doświadczyłem sam i inni. ale ze co ,nie mogą tak robić? Edytowane Niedziela o 15:20 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Niedziela o 16:48 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:48 A czy ja gdziekolwiek napisałem, że owocowy sklep czegokolwiek nie może robić? Ja po prostu odpowiadałem na post i pytanie o dowody moich słów. A to czy, zezwalanie na zakup, przed premierą jest ok, niech każdy sam sobie odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Niedziela o 17:05 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:05 Jeśli to zreaizuja to niewidze problemu Czasy plandemii raczej sie nie powtórzą przez dekade.Tym bardziej teraz jak Trump ma nalane na WHO chyba ze dostanie pstryczka w nosek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Wtorek o 15:53 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:53 Ciekawe jaka szansa będzie na ustrzelenie RTX 5080, we czwartek. Ze względu na miejsce w budzie, muszę celować w coś trochę krótszego, jak Founders czy MSI gaming Trio OC. Ciekawe jak wypadną jutrzejsze testy 5080, bo podobno producenci trochę odwalili manianę, z chlodzeniami i generalnie dość sporo niedociągnięć mają mieć, w porównaniu do FE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Wtorek o 19:05 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:05 3 godziny temu, pitol321 napisał(a): Ciekawe jak wypadną jutrzejsze testy 5080, bo podobno producenci trochę odwalili manianę, z chlodzeniami i generalnie dość sporo niedociągnięć mają mieć, w porównaniu do FE. Najpierw to warto zobaczyć wykresy wydajności, bo chłodzenia jak chłodzenia, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Wtorek o 19:13 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:13 Tego też się generalnie spodziewam, że wydajnościowego szału nie ma... Ale przesiadka z 3080, to co innego niż gdybym z 4080 chciał kartę zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Wtorek o 19:13 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:13 3 godziny temu, pitol321 napisał(a): Ciekawe jak wypadną jutrzejsze testy 5080, bo podobno producenci trochę odwalili manianę, z chlodzeniami i generalnie dość sporo niedociągnięć mają mieć, w porównaniu do FE. niby jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Wtorek o 19:15 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:15 Okaże się jutro, co i jak... Caleb też widać trochę hamuje entuzjazm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Wtorek o 22:07 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:07 widzieliście ventusa 5080? Jaki śledz xD Nawet z wentylatorami msi ładnie tam nakreci decybeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano Wtorek o 22:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:40 (edytowane) Rtx 5080 Suprim kosztuje 6493zl. Msi 5080 gaming x trio - 6162 zł. Wersją z chłodzeniem wodnym 9999zl. Edytowane Wtorek o 22:43 przez Romanoszczak36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Wtorek o 22:58 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:58 A wydajność w porywach tylko 10%-15% wyższa od 4080/super i nawet nie zbliża się do 4090... Takie dość gorzkie te przecieki. Ciekawe jak perf/watt będzie się prezentować 😕 Sama opłacalność 5080, wydajność do ceny, w porownaniu do poprzedników, może być bardzo kiepska. Producenci mocno lecą z cenami... czy oni swoich 5080 przed wyceną nie testowali i nie porównali do poprzedniej serii 🤔 Nvidia ostro dokręciła im kurek, jeśli chodzi o zarobek brutto na kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano wczoraj o 14:04 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:04 Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5080 Blackwell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 14:12 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:12 Co za rozczarowanie xD jak będzie tak z 5070 to szkoda było czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano wczoraj o 14:17 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:17 No na pewno bedzie wolniej jak na 4070s Przecież specki wiszą z pó roku na techpowerup łacznie z mocą obiczeniową ,ja nie wiem skad to zdziwienie u was Tak samo jak te opinie ze 9070 bedzie jak rtx 4080 xD Ta, specka tez jest.To nastepca 7800xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano wczoraj o 15:04 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:04 Jeszcze bardziej szału ni ma, jak przy 5090 🫣 Gdybym siedział na 4080/S, to bym nawet nie myślał o zmianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano wczoraj o 15:21 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:21 Wystarczy ze wejdzie gra wymagajaca FMG I sie optyka zmieni. Zreszta jak zawsze u nvidii w nowym oprogramowaniu rtx 5000 nie będzie mocniejsze ale za to 4000 słabsze xD https://itbiznes.pl/bezpieczenstwo/nvidia-cyberatak-wyciek-potwierdzenie/ Pamietacie?Jak ucichło xD A było tam wszystko co potrzeba by rtx 2000 mial FMG xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano wczoraj o 19:58 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:58 (edytowane) Oj rzeczywiście te test 5080 mocno mocno stopuje entuzjazm. Przesiadka z 4080 na 5080 to kompletna strata pieniędzy - spodziewałem się większego progresu. Osobiście kupie 5080 bo przesiadkę robię z 3080 więc ten skok jest już znaczny. Cieszę się że przespałem serie 4000. Ciekawe kiedy odblokują sprzedaż w tych sklepach. Cwaniaczek jeden z allegro już wystawił 5080 za 7999zł. Edytowane wczoraj o 19:58 przez Romanoszczak36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Na ebay jest RTX 5080 FE za 2499€ 😑 Cwaniaki jak zwykle próbują, a jeleń pewnie się sam znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Test karty graficznej ASUS GeForce RTX 5080 ROG Astral OC - Gigantyczna i świetnie się podkręca. Cena jest jednak ko(s)miczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) https://ibb.co/Rp62CzZ3 A w tym miejscu zrobimy sobie 5080s na grudzień i będzie Zacnie. Pan Jen-Hsun Huang będzie aż klaskał jakiego pięknego Tetrisa ułożył Edytowane 8 godzin temu przez axsin302 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemano_pl Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu z tego co widzę na sklepie nvidia.com to nawet nie wrzucili wersji FE dla Polski 😕 są tylko linki do partnerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRCOCO Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) post do usunięcia Edytowane 6 godzin temu przez MRCOCO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Udało się mi kupić 5080 Suprima. Drogo No ale cóż zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu 33 minuty temu, Romanoszczak36 napisał(a): Udało się mi kupić 5080 Suprima. Drogo No ale cóż zrobić. Ja dałem radę tylko Palita 5080 GameRock... masakra co się dzieje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Ja wyszarpałem Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 16g, ale to w Niemczech za 1225€ Nvidia FE niby tutaj dała, ale nic nie wskórałem... znaczek Best Seller dali i poszli 😅 Miałem tutaj też dwa Asus TUF dla brata w Polsce, najpierw za 1660€ z Caseking, a potem za 1500€ z Cyberport. Syn i żona pomagali zamawiać 🙃 Jednak szwagier ustrzeli mu w Polsce Ginwarda za 5200plnów, to oba TUFy anulowałem od razu, nie bawię się w skalpera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu 16 minut temu, laidman napisał(a): Ja dałem radę tylko Palita 5080 GameRock... masakra co się dzieje.... To odpisz czy wentylatory dalej chroboczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatalystKick Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu 5090 na OLX już 20k 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu gigabyte gaming jakie ładne wyniki w 5080 do wagi.Waga 1800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) To ładnie kogoś poj....... odlot. 9 minut temu, CatalystKick napisał(a): 5090 na OLX już 20k 😂 Edytowane 6 godzin temu przez Romanoszczak36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, CatalystKick napisał(a): 5090 na OLX już 20k 😂 Szkoda, że OLX zmieniło zasady ocen, bo moglibyśmy mu zrobić review bombing. Edytowane 5 godzin temu przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...