CatalystKick Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 13 minut temu, Pzgr. 39 napisał(a): Szkoda, że OLX zmieniło zasady ocen, bo moglibyśmy mu zrobić review bombing. Można grzecznie zapytać w wiadomości 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, CatalystKick napisał(a): Można grzecznie zapytać w wiadomości 😛 To jeszcze działa ? Nie trzeba kupić przedmiotu ? Jak by zobaczył 5-10 wiadomości od różnych osób to by zaraz podniósł cenę XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Po 8K te rtxy nawet nieze fiu fiu. Od dzisiaj nie tyko fejkowe klatki nvidii ale rownieź i ceny. Pandemia pokazała ze mozna napisać 3000 a brać 8000.No jest to patent xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Biedy nie ma, wszystko poschodziło. Ciekawe ile było egzemplarzy 5090. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Ostatecznie wziąłem nie Suprima gdyż sklep okazało się że nie ma kart i pomimo złożenia i opłacenia zamówienia zostało anulowane. Kasa zwrócona. Osobiście odebrałem z innego sklepu w Wawie. Przesiadka z 3080 więc opłacalna dla mnie. Edytowane 31 Stycznia przez Romanoszczak36 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) masz problemy z freezami jak opisywał der8auer? mam gainwarda phantom (5080) i niestety problem u mnie występuje 😞 Edytowane 1 Lutego przez mikR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Godzinę temu, mikR napisał(a): masz problemy z freezami jak opisywał der8auer? mam gainwarda phantom (5080) i niestety problem u mnie występuje 😞 Nie słyszałem o tym i nie zauważyłem - naświetl sprawę dokładniej proszę. Edytowane 1 Lutego przez Romanoszczak36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego na ppc nie znalazłem info o tym problemie inne portale podają chyba od 2 dni, RTX 5080 zalicza freezy podczas gier podobno rozwiązaniem miała być zmiana w biosie z PCIe z 5 na 4 - u mnie nie pomaga problemy mam w iracing, po kilku minutach albo freeze i reset kompa albo wyrzuca do pulpitu - moja grafa Gainward Phantom 5080 pod poniższym filmem więcej osób w komentarzach zgłasza problem https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/reviewer-reports-rtx-5080-fe-instability-pcie-5-0-signal-integrity-likely-the-culprit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego @mikRdzięki za naświetlenie sprawy, kurcze teraz to niepokój mnie ogarnął 🙂 muszę potestować w innych grach bo jak na razie wszystko ok jest. Bądź co bądź muszą znaleźć rozwiązanie tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego możliwe, że u mnie to jednak inny problem, beamng działa normalnie, tylko iracing ma problem, bez znaczenia czy ustawię pcie na 5, 4 czy 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Problem z PCI-E dotyczy tylko kart FE, dla tego że karty FE są zbudowane z trzech płytek drukowanych, a co najgorsze, slot PCI-E jest potraktowany jak Riser. Risery zawsze były problematyczne, nie rozumiem, dla czego nvidia zdecydowała się na takie rozwiązanie. Karty autorskie nie mają z tym problemów, przynajmniej nie widziałem takich zgłoszeń. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego faktycznie coś jest na rzeczy - to chyba problem z iracing freezing i crashe występują tylko bez limitu fps - jeśli dam limit np na 200 to jest ok - muszę jeszcze potestować czy to nie jest zależne od obciążenia karty, a nie fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) 31 minut temu, leven napisał(a): Problem z PCI-E dotyczy tylko kart FE, dla tego że karty FE są zbudowane z trzech płytek drukowanych, a co najgorsze, slot PCI-E jest potraktowany jak Riser. Risery zawsze były problematyczne, nie rozumiem, dla czego nvidia zdecydowała się na takie rozwiązanie. Karty autorskie nie mają z tym problemów, przynajmniej nie widziałem takich zgłoszeń. Jak widać nie dotyczy tylko wersji FE bo inni na niereferencyjnych wersjach mają podobne problemy , a co do Riserów ja siedzę na Riserach od 1080ti z Riserem 3.0 do 4090 z Riserem 4.0 i nigdy nie miałem problemów. Edytowane 1 Lutego przez Blejd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Tutaj to jeszcze zapewne mają znaczenie inne podzespoły - chwile czasu minie zanim dokładnie będzie znany problem i jego rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Sobota o 12:50 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:50 Osobiście nie miałem żadnych problemów z freezami, crashami itp., na RTX 5080 FE / RTX 5090 FE plus 2 niereferentach. Pod względem stabilności żadna z testowanych gier nie robiła problemów, co nie znaczy, że jakieś anomalie w innych tytułach nie występują. Niektóre redakcje mają też problem ze skalowaniem wydajności, zwłaszcza RT / PT, ale u mnie nie miałem także z tym problemów. Sprawdzę jeszcze kilka gier wewnętrznie, zobaczymy czy coś wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano Sobota o 13:13 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:13 (edytowane) Freezy dotyczą specyfikacji PCI-E 5 na kartach FE z osobną płytką drukowaną. Tak wysoka przepustowość coś musi mieszać, skoro Dbauer się do tego przyczepił. To nie jest jakiś ogryzek, tylko dokładny tester. Edytowane Sobota o 13:13 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Sobota o 13:26 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:26 35 minut temu, Caleb napisał(a): Niektóre redakcje mają też problem ze skalowaniem wydajności, zwłaszcza RT / PT tzn % gorzej jak w 4000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchal Opublikowano Sobota o 14:10 Zgłoś Opublikowano Sobota o 14:10 wiadomo kiedy będzie nowa dostawa 5080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOObzor Opublikowano Sobota o 15:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:48 (edytowane) Ktoś reflektuje na 5080 Gamerock od Palita w cenie zakupu z xkoma? Polowałem dla znajomego, udało mu się wyrwać inną wersję dlatego ta idzie do zwrotu ewentualnie mogę tez komuś odstąpić najlepiej osobiście na terenie trójmiasta. Edit. Nieaktualne Edytowane Środa o 14:56 przez nOObzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano Sobota o 17:57 Zgłoś Opublikowano Sobota o 17:57 (edytowane) @nOObzor jak zobaczyłem Twój post to od razu przypomniała mi się sytuacja kiedy właśnie na tym forum odkupiłem od jednego z użytkowników rtx 3080 po takiej samej cenie sklepowej jak On kupił. Zamówił 2 sztuki i podzielił się - dobra duszyczka. Piękna sprawa. Wtedy również bardzo ciężko było kupić serie 3000. Chętny na pewno się znajdzie. Edytowane Sobota o 17:57 przez Romanoszczak36 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_macholl Opublikowano Niedziela o 14:32 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:32 Oto cała esencja bezwektorowej generacji klatek AI. Na szczęście DLSS opiera się na wektorach xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasko Opublikowano Wtorek o 11:10 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:10 (edytowane) A czy jakaś dobra duszyczka dorwała dwa rtx 5090 i może by chciała jednego sprzedać? Bez scalpingu 🙂 Składam nową stacje roboczą, a zajmuje się animacją i to miała być wielka przesiadka, bo z 1080... więc teraz szukam. Jakby ktoś coś to jestem chętny Dzięki! Edytowane Wtorek o 11:23 przez rasko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano Wtorek o 13:39 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:39 2 godziny temu, rasko napisał(a): A czy jakaś dobra duszyczka dorwała dwa rtx 5090 i może by chciała jednego sprzedać? Bez scalpingu 🙂 Składam nową stacje roboczą, a zajmuje się animacją i to miała być wielka przesiadka, bo z 1080... więc teraz szukam. Jakby ktoś coś to jestem chętny Dzięki! Za 15 750 zł to najniższa oferta na olx. Tak to krzyczą sobie 20-21 tysi. Chore ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasko Opublikowano Wtorek o 18:32 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:32 2 godziny temu, Romanoszczak36 napisał(a): Za 15 750 zł to najniższa oferta na olx. Tak to krzyczą sobie 20-21 tysi. Chore ceny. niestety... dlatego szukam w bardziej cywilizowanych miejscach 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOObzor Opublikowano Środa o 14:55 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:55 (edytowane) Obstawiam że za jakieś 2 tygodnie część kart z olx zniknie i magiczne pojawi się w sklepach, oczywiście mowa o 5080 bo większość 5090 to chyba trafiło na yt 😆 Ludzie powariowali z tymi cenami, jeżeli ktoś naprawdę szuka 5080 w okolicach 6k ma szansę na nią trafić prosto ze strony producenta i tam też polecam szukać jeżeli ktoś ma tak duże ciśnienie. Chociaż patrząc na zbyt duże ceny względem mrsp i głosami o dziwnych przypadłościach z nowymi sterownikami radzę się wstrzymać najlepiej do wakacji gdzie ceny przeważnie są najlepsze. Edytowane Środa o 14:58 przez nOObzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu W dniu 1.02.2025 o 08:19, mikR napisał(a): masz problemy z freezami jak opisywał der8auer? mam gainwarda phantom (5080) i niestety problem u mnie występuje 😞 Mam Palita GameRock 5080 i nie występują u mnie żadne freezy. W biosie PCIex ustawione na sztywno na 5.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanoszczak36 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, laidman napisał(a): Mam Palita GameRock 5080 i nie występują u mnie żadne freezy. W biosie PCIex ustawione na sztywno na 5.0. U mnie też jest wszystko ok, żadnych freezów, PCI również ustawione na 5.0 - MSI RTX 5080 Gaming Trio OC. Swoją drogą jestem mega zadowolony z przesiadki z 3080. Mocno zależało mi na jak największej ilości fps gdyż mam oleda 360 Hz 2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Na niemieckim ebay 5080 po 1500-1600euro, a 5090 4500-5000euro?! Jakiś kosmos. A jakiś tydzień temu kilka/kilkanaście używek 4080 było na niemieckim eBay i Kleineanzeige po około 750 euro. Wyszły testy 5080 i od razu ceny 1k+ Tak zastanawiałem się czy nie kupić 4080/super jeszcze z gwarancją bo 4060 tfu 4070 (taka nazwa oficjalna) dusi się w 4k ale chyba jeszcze poczekam. Te karty nie są warte ponad 700e, a 7900xt/xtx nie ma sensu brać jak mają wejść rx9700 które będą ciągnąć mniej papu i będą wydajniejsze w RT. Złe czasy dla PCMR. Trzeba starsze gierki ogrywać i czekać. Edytowane 18 godzin temu przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Przecież FPS można podnieść poprzez: 1. NVIDIA Smooth Motion 2. RTX Mega Geometry 3. DLSS 4. FG 5. MFG 6. Lossless Scaling 🙂 🙂 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 4 godziny temu, bamboocha napisał(a): Na niemieckim ebay 5080 po 1500-1600euro, a 5090 4500-5000euro?! Jakiś kosmos. A jakiś tydzień temu kilka/kilkanaście używek 4080 było na niemieckim eBay i Kleineanzeige po około 750 euro. Wyszły testy 5080 i od razu ceny 1k+ Tak zastanawiałem się czy nie kupić 4080/super jeszcze z gwarancją bo 4060 tfu 4070 (taka nazwa oficjalna) dusi się w 4k ale chyba jeszcze poczekam. Te karty nie są warte ponad 700e, a 7900xt/xtx nie ma sensu brać jak mają wejść rx9700 które będą ciągnąć mniej papu i będą wydajniejsze w RT. Złe czasy dla PCMR. Trzeba starsze gierki ogrywać i czekać. Wystarczy włączyć KCD 2 i doczekać do marca i premiery 9070XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...