Mr.T... Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego No ja tez coś tam mam, pochowane po kotach i nawet sprawne, nie wim może jak ktoś by chciał coś na XP podziałać to mógł bym przekazać nawet nie odpłatnie , a porównując do filmu z roku 1983 , Ja być poziom Adaś Niezgódka , Ty być poziom Ambroży Kleks https://www.purepc.pl/dfi-i-foxconn-pojedynek-na-szczycie a jak gra dołączona karta muzyczna ? bo patrząc na Twoja płytę główna to zachowuje sie jak łasuch w cukierni , albo Reksio który widzi szynkę. ps. zaraz nam napiszą ze mamy sobie iść do działu retro i zabytki , xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca (edytowane) W dniu 30.01.2025 o 17:06, pitol321 napisał(a): Ja wyszarpałem Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 16g, ale to w Niemczech za 1225€ Nvidia FE niby tutaj dała, ale nic nie wskórałem... znaczek Best Seller dali i poszli 😅 Miałem tutaj też dwa Asus TUF dla brata w Polsce, najpierw za 1660€ z Caseking, a potem za 1500€ z Cyberport. Syn i żona pomagali zamawiać 🙃 Jednak szwagier ustrzeli mu w Polsce Ginwarda za 5200plnów, to oba TUFy anulowałem od razu, nie bawię się w skalpera. Mojego Palita RTX 5080 GamingPro niestety musiałem oddać... Hałas cewek pod obciążeniem, w cichej obudowie, był o wiele za duży. Pozostało mi albo poczekać na innego Palita, albo brać kasę i szukać szczęścia gdzie indziej. Postanowiłem "nie wchodzić do tej samej rzeki" i ustrzeliłem PNY GeForce RTX™ 5080 16GB ARGB OC EPIC-X, z dostawą Prime, najpóźniej do 05.04.2025, ponieważ wszystko w normalnej cenie, co miałoby dostawę za parę dni lub pod koniec marca, momentalnie znikało z Amazona. Amazon, jak to Amazon... ktoś zrezygnował lub nie odebrał i karta ma być jutro do 21:00 dostarczona. Mam nadzieję, że porządna konstrukcja będzie miała "spokojniejsze cewki". Amazon się spisał. Karta cudem zamówiona 25.02.2025, gwarantowana dostawa Prime 05.04.2025, a już dzisiaj 04.03.2025 paczka dostarczona. Edytowane 4 Marca przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca (edytowane) No, to @pitol321 ...: To daj znać, jak tam ilość ROP, temp. wtyczki, i ... temp HotSpot 😜 Edytowane 4 Marca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5070 - Miała przegonić GeForce RTX 4090, ale okazała się GeForce RTX 4070 Super V2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Jak się produkt rozpatruje szczątkowo to tak ,5000 ma MFG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca 6 godzin temu, karro napisał(a): Jak się produkt rozpatruje szczątkowo to tak ,5000 ma MFG Co z tego że ma MFG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca To ze jest 2x szybciej,na radeonie tego nie masz bo to oszukany zamiennik sprawdzajcy sie w wolnych grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Ja czekam na MFG x60, z jednej klatki płynny obraz XD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca (edytowane) 46 minut temu, Pzgr. 39 napisał(a): Ja czekam na MFG x60, z jednej klatki płynny obraz XD. Nie licz na to bo 7000 by nie było Edytowane 5 Marca przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca (edytowane) W dniu 4.03.2025 o 14:51, Kyle napisał(a): No, to @pitol321 ... ... To daj znać, jak tam ilość ROP, temp. wtyczki, i ... temp HotSpot 😜 ROPy w porządku: Nie wiem dlaczego, ale myślałem, że 5080 jest sporo większa od 3080, mimo iż wiele razy czytałem dane i wymiary. PNY RTX 5080 ARGB OC vs MSI RTX 3080 Gaming X Trio: Mimo małej obudowy, nie wygląda to źle. Tutaj też bałem się jak wcisnę tego klocka: Karta jest chłodna i dobrze się kręci. Kabel 12V-2x6 używam oryginalny od zasilacza NTZX C1000, kabel ani wtyczka nie grzeją się, podczas długiego obciążania karty. OC wszyło +400MHz rdzeń, ponad fabryczne OC PNY, karta potrafi z takim ustawieniem, boostować ponad 3330MHz, np. w zwykłym Fire Strike. Pamięć też bardzo długo testowałem i różnice są niezbyt znaczące w wydajności, nie zauważyłem objawów korekcji błędów więc OC pamięci zostało na +2000MHz (max z Afterburner). BTW Karta działa także przy +3000MHz używając EVGA precision X1, ale pamięć potrafi w tedy zrobić już "fikołka" pod obciążeniem, do tego przyrost wydajności powyżej granicy +2000MHz z Afterburner, był już marginalny bądź żaden. Na fabrycznym Fan Curve, pod OC i długim pełnym obciążeniu, karta nie przebija 66-67 stopni i jest bardzo cicha. Fan Curve w Afterburner: do 40 stopni zero fan, przy 60 stopniach 55% i od 80 stopni 100%, karta nie przebija już 62-63 stopni, ale jest już dość głośnia. Dlatego odpuściłem Custom Fan Curve, a przy 3080 był w ciągłym użytku. Co do HotSpot... nVidia usunęła te dane lub wręcz sam sensor z Serii 50X0: hwinfo i videocardz No i cewki... pierwszy i jedyny raz usłyszałem je podczas testów w zwykłym Fire Strike, przy pond 500FPS. Mega różnica in plus względem Palit RTX 5080 GamingPro. Edytowane 5 Marca przez pitol321 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...