Caleb Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5060 Ti Gaming 16 GB - Więcej pamięci graficznej, jednak czy proporcjonalnie do wydajności? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia W dniu 4.04.2025 o 01:55, axsin302 napisał(a): a tu tak z czapy sobie dodałem 400 + 2000 na pamięciach bez niczego i karta dotej pory się nie wyspała temp 73/75 przy 1500-1600rpm a jeszcze nie robiłem UV W dniu 4.04.2025 o 07:33, stempel91 napisał(a): bppst 2512 mhz a w rzeczywistosci 2930-3300 i przy takich rpm to fajnie to wyglada. Te 73 do 75 stopni to cieplutko bardziej niż gorąco, więc jesli uv jeszcze nie było a już tak skacze to wręcz się prosi się o uv+ft 7284 w nomadzie po takim OC i bez UV to ewidentnie dobra sztuka krzemu daj jej delikatny UV i zobacz jak reaguje Sprawdz krzywa wentylatorow pod 75 stopni i zrob custom zeby nie wkrecala sie za mocno wrzuc na koniec test w pętli minimum 30 minut U mnie na wczoraj kupionej MSI GeForce RTX 5070 Ti Vanguard SOC wyszło tak: https://www.3dmark.com/sn/5365667 Po paru testach zwiększyłem PL na 116%, ustawiłem rdzeń na 3 285 MHz a pamięci na 2000 MHz, wentylatory ustawiłem na 50% około 1600 rpm - wtedy średnia temperatura wynosi około 50 C, gdy są na auto średnia temperatura wynosi około 60C przy około 1100 obrotów oczywiście w czasie obciążenia - i karta na auto jest bardzo cicha, nie przebija hałasem pozostałych wentylatorów - testowałem w nocy po północy 😉 Jak znajdę czas spróbuję pobawić się w UV 🙂 Tak czy siak pierwsze wrażenia po zakupie, karta rewelacyjna, cicha i wydajna, aczkolwiek przy 300-400 fps słychać delikatnie cewki. Jedyną jej wadą jest +700zł do ceny sugerowanej... no ale cóż takie życie, cisza stała się towarem premium... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia Przeczytałem teraz o porzuceniu wsparcia 32-bit physx games na tej nowej serii grafik. No powiem wam, że mam grube WTF, zaczynam żałować, że czekałem z upgradem a nie wzialem cos z serii 4xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) A takie pytanie z innej beczki. Jakich używacie sterowników na bierzącą chwilę? Ja od jakiegoś czasu jadę na 572.60 bo jako jedyne nie powodują większych problemów w różnych grach. Próbowałem 576.02 ale w FC25 mam dziwne błędy, których z innymi sterownikami nie mam. Edytowane 22 Kwietnia przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) Mój RTX5080, lata od początku na sterownikach 572.60 i nie mam problemów. Błąd jaki Ci się wyświetla niby wskazuje na stery... karta przez Ciebie podkręcona? Takie błędy często powodowane są także przez niestabilne OC. Edytowane 22 Kwietnia przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia A póżniej nvidia winna xD Czasem tez uV oc cpu,ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) U mnie sterownik 576.02 na RTX4080S, RTX3060 12gb, GTX960 i laptopowym RTX3060 6gb. Żadnych problemów. Edytowane 22 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 6 godzin temu, pitol321 napisał(a): karta przez Ciebie podkręcona? Nie kręcona, na fabrycznych ustawieniach. Nawet fabrycznie jest bez OC. I najlepsze, że na innych sterach tak nie ma... Tu https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/563010/geforce-grd-57602-feedback-thread-released-41625/ pod moim komentarzem jest parę innych, że mają ten sam problem na tym sterowniku z 5070Ti, 5080 i 5090. Czyli naprawili tylko dla 3xxx i 4xxx a na 5xxx wyj...ne. Jak tu się nie cieszyć.... Edytowane 22 Kwietnia przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia W Twoim przypadku pozostaje wrócić do ostatnich stabilnych na Twojej konfiguracji i czekać na kolejny cudowny HotFix... z nadzieją, że nie skopią go jeszcze bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 5 minut temu, pitol321 napisał(a): W Twoim przypadku pozostaje wrócić do ostatnich stabilnych na Twojej konfiguracji i czekać na kolejny cudowny HotFix... z nadzieją, że nie skopią go jeszcze bardziej. Tak właśnie, jeśli nie spie...lą jeszcze bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garaz_ogrodowy Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia Witam, Czy ktoś montował RTX 5070TI Gigabyte Gaming OC w obudowie MSI MPG Gungnir 300R Airflow i ma jakieś z tym doświadczenie? Jeżeli tak i chciałby się podzielić doświadczeniami to proszę o priv. Z góry dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...