PiPoLiNiO Opublikowano 6 Września Zgłoś Opublikowano 6 Września Jak tam Pany, ktoś testuje DLSS5 na ostro? 😄 @maxmaster027 Widziałem, że masz focha na ITH 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 6 Września Zgłoś Opublikowano 6 Września (edytowane) 2 minutes ago, PiPoLiNiO said: Jak tam Pany, ktoś testuje DLSS5 na ostro? 😄 @maxmaster027 Widziałem, że masz focha na ITH ,😄 Maxmaster jest tutaj rezydujacym pasjonatem dlss5, nie spi, nie je, w kolko testuje 😉 Co to za afera z ITH? opowiadaj 😉 Edytowane 6 Września przez Tyrion83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 6 Września Zgłoś Opublikowano 6 Września Teraz, Tyrion83 napisał(a): Co to za afera z ITH? opowiadaj 😉 A bo ja tam wiem. Bana niby dostał i się obraził 😉 Widzę, że tu na forum jak ruchu nie było zbytnio, tak nie ma dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września (edytowane) W dniu 6.09.2026 o 20:41, PiPoLiNiO napisał(a): Jak tam Pany, ktoś testuje DLSS5 na ostro? 😄 @maxmaster027 Widziałem, że masz focha na ITH 😄 https://storage.to/BbHhRwHRq x3 https://storage.to/Z9sRGffeF x2 Juz się nagrałem z DLSS 5 zanim miało premiere 3go wrzesnia 🙂 Odpalilem to w kazdej grze bodajże oprócz Indiany Jones. Ale potem za pomocą optiscalera normalnie z tym, że po prostu bez ray reconstrucion jakis był problem wlasnie. Tyle odnośnie DLSS 5 A odnośnie tego drugiego. To nie mam. Rzadko obrażam sie na cokolwiek czy kogokolwiek. Jak machają szabelką na lewo i prawo to tak to wyglada. Zagladam tam przeskroluje zobacze co tam wrzucili i tyle. Obecnie czasy są troche inne. Karty 4000 maja MFG i byc moze DMFG, DLSS 5, nawet chyba XBar idzie ruszyc dosc sporo, tyle, że bez clock ratio, wiec te karty okazało sie, że dobrze sie zestarzały. Wiec poniekad mieli racje, że potencjał w kartach zassze był a cały ten flip metering to nie wiem zabieg marketingowy. Edytowane 7 Września przez maxmaster027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września (edytowane) 22 minutes ago, maxmaster027 said: https://storage.to/BbHhRwHRq x3 https://storage.to/Z9sRGffeF x2 Juz się nagrałem z DLSS 5 zanim miało premiere 3go wrzesnia 🙂 Odpalilem to w kazdej grze bodajże oprócz Indiany Jones. Ale potem za pomocą optiscalera normalnie z tym, że po prostu bez ray reconstrucion jakis był problem wlasnie. Tyle odnośnie DLSS 5 A odnośnie tego drugiego. To nie mam. Rzadko obrażam sie na cokolwiek czy kogokolwiek. Jak machają szabelką na lewo i prawo to tak to wyglada. Zagladam tam przeskroluje zobacze co tam wrzucili i tyle. Obecnie czasy są troche inne. Karty 4000 maja MFG i byc moze DMFG, DLSS 5, nawet chyba XBar idzie ruszyc dosc sporo, tyle, że bez clock ratio, wiec te karty okazało sie, że dobrze sie zestarzały. Wiec poniekad mieli racje, że potencjał w kartach zassze był a cały ten flip metering to nie wiem zabieg marketingowy. Co flip meteringu to bylbym ostrozny z takimi opiniami dopoki ktos na powaznie nie przetestuje tego moda na rtx 40 vs mfg na rtx 50 i nie porowna frame pacingu, latency, i jakosci obrazu, to, ze pokaze np. 200 fps, a czy jest plynnosc 200 fps to sa dwie rozne sprawy co dobitnie pokazuje fsr FG gdzie 120 fps potrafi wygladac gorzej jesli chodzi o plynnosc niz 60 fps przez niepoprawny frame pacing i do tego dodaje tearing nawet jka sredni fps pozostaje w zakreesie VRR 😉 Oczywiscie na rtx 40 z modem mfg bym sie takiej monumentalnej wpadki jak z radeon FG na pewno nie spodziewal, ale tez nie koniecznie bedzie to tak samo ultra plynne jak mfg na rtx 50. Mysle, ze HU aldo DF mogliby porzadnie ten temat zbadac i zrobic test. Edytowane 7 Września przez Tyrion83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września (edytowane) 3 minutes ago, maxmaster027 said: Na YT nie da sie pokazac frame pacing FG bez uzycia zewnetrznej kamery lub FCAT z modyfikacjami, yt ma stale 60fps maksimum, bez VRR. Gosc pisze, ze jest zadowolony jak dziala ten mod, co mnie nie dziwi, bo na pewno spodziewalbym sie poprawy plynnosci wzgledem fg x2 tyle, ze to wcale nie oznacza, ze dziala identycznie do mfg na rtx 50 z hardware flip metering, mozliwe , ze np 240 fps z tym modem jest odczuwalne jako plynnosc np 180 fps z oficjalnym mfg z flip metering na rtx 50 i pytanie jak z narzutem i latency, mfg na rtx 50 ma bardzo niskie latency i stosunkowo maly narzut jak na tak ogromna poprawe plynnosci. Edytowane 7 Września przez Tyrion83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września (edytowane) Powiem Ci, ten frame pacing im bardziej zwielokrotniasz FG tym mniejsze ma znaczenie bo GPU wypluwa wszystko co ma. Jakkolwiek nie da sie tego programowo zrobic, to znaczenie moze miec wlasnie przy FGx2 lub FGx3. Ktos tam pisał wlasnie z ITH zdaje sie Side, że sprawdzal FGx2 na blackwellu i na Adzie i że Blackwell działał płynnej. Wiec po prostu te MFG działa tak samo jak FGx2 do tej pory na RTX 4000. Raczej jest zadowolony, bo jak grał do tej pory z FSR MFG, to jednak nV daje lepsza jakosc bez porównania. Edytowane 7 Września przez maxmaster027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września 1 minute ago, maxmaster027 said: Powiem Ci, ten frame pacing im bardziej zwielokrotniasz FG tym mniejsze ma znaczenie bo GPU wypluwa wszystko co ma. Jakkolwiek nie da sie tego programowo zrobic, to znaczenie moze miec wlasnie przy FGx2 lub FGx3. Ktos tam pisał wlasnie z ITH zdaje sie Side, że sprawdzal FGx2 na blackwellu i na Adzie i że Blackwell działał płynnej. Wiec po prostu te MFG działa tak samo jak FGx2 do tej pory na RTX 4000. Raczej jest zadowolony, bo jak grał do tej pory z FSR MFG, to jednak nV daje lepsza jakosc bez porównania. No, jakosc mfg to jest bajka, jak uzywam z baza 65+ fps to po prostu sterowanie jest resposnywne, a jakosc obrazu znakomita dlatego praktycznie zawsze uzywam do maksowania 4k165Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września Mnie zastanawia dlaczego nikt nie wspomina, że te natywny DLSS5 w NBA 2k27 chodzi dużo lepiej w kwestii poboru mocy niż mod sprzed premiery. Przy 4k, max detalach, RT, DLSS Q, FG2x i lock na 144FPS: natywny: 450-460W mod: 550W Różnica kosmiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września A instalowałes tego moda na NBA? Czy po prostu w innych grach masz 550W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września Testowałem na NBA moda przed premierą gry i potem jak już wyszło wbudowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września Ja osobiście testowałem sobie do Blood of Dawnwalker oraz Stalkera 2 i pięknie to wygląda oraz nie ma żadnego spadku FPS! Działa jak strzała 😄 Posiadam RTX 5080 jak coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września 26 minut temu, Sunbeach napisał(a): nie ma żadnego spadku FPS! To chyba Ci nie działa 🙂 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września 59 minut temu, Sunbeach napisał(a): Ja osobiście testowałem sobie do Blood of Dawnwalker oraz Stalkera 2 i pięknie to wygląda oraz nie ma żadnego spadku FPS! Działa jak strzała 😄 Posiadam RTX 5080 jak coś. Jak mi nawet w gierce 27letniej, spadlo do 60fps 😄 w 4k oczywiscie. Samo generowanie neuronowe w 4k, na obraz przy 60fps zabiera bardzo duzo. Generalnie 70FPs jeszcze możliwe, natomiast 80fps chyba cieżko w 4k po prostu GPU nie da rady tego zrobic, nawet jakbys puscil FILM. Innymi słowy musiałbys puscic te gierki w 2k na ustawieniach LOW i 60hz vsync, jak wlaczysz NR to rzeczywiscie Ci nie spadnie FPS 🙂 Przynajmniej na obecnym modzie i wersji DLSS NR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września (edytowane) Dla NR czy gra stara czy nowa to ma raczej mniejsze znaczenie, liczy sie rozdzielczosc, w 4k obliczanie NR trwa teoretycznie 4x dluzej niz dla full HD. Mozna miec grywalny fps w 4k czyli ponad 80, ale to trzeba robic 50% skali NR wiec pytanie czy utrata jakosci nie bedzei za duza. Edytowane 8 Września przez Tyrion83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Września Zgłoś Opublikowano 9 Września NR zabiera sporo wydajności. Wystarczy spojrzeć na W3: https://postimg.cc/23tBh63Q https://postimg.cc/qNstPxwG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amitpo Opublikowano 9 Września Zgłoś Opublikowano 9 Września (edytowane) Witam, mam problem z karta graficzną, która nie jest wykrywana przez system i Bios. Karta graficzna RTX 5070 działa w gnieździe 4.0 ale nie w 5.0 (nie daje obrazu oraz nie włącza się). Bios aktualny, wszystko działa prawidłowo przewody zasilające, gniazdo. Karta sprawdzana w innych komputerach działa prawidłowo, również w drugą stronę do mojego komputera były wkłądane w slot PCIE 5.0 inne karty - i działają prawidłowo. Komputer składany przez morele, wg testów obciążeniowych i otworzonych śledzi karta byłą w gnieździe PCIe 5.0. Morele sugeruje zrestartowanie Bios-u do ustawień fabrycznych i oczywiście odesłanie całego zestawu do nich. Ze względu na to iż nie za bardzo jestem przekonany do wysyłania zestawu kurierem i narażenie podzespołów na następne uszkodzenia próbuje wykonać to na własną rękę m. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Procesor AMD Ryzen 7 7700, 3.8 GHz, 32 MB, OEM (100-000000592) Obudowa Chieftec Apex Air (GA-01B-M-OP) Chłodzenie CPU be quiet! Pure Rock Pro 3 Black (BK042) Dysk SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (LNM790X001T-RNNNG) Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (IR-6000D564L30S/32GDC) Zasilacz XPG Core Reactor II VE 850W (COREREACTORIIVE850G-BKCEU) Płyta główna Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI Karta graficzna Palit GeForce RTX 5070 Infinity 3 12GB GDDR7 DLSS4 (NE75070019K9-GB2050S) Edytowane 9 Września przez Amitpo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 9 Września Zgłoś Opublikowano 9 Września 6 godzin temu, leven napisał(a): NR zabiera sporo wydajności. Wystarczy spojrzeć na W3: https://postimg.cc/23tBh63Q https://postimg.cc/qNstPxwG Jak wrzucisz DLSS Q i zaaplikujesz before the upscaling to spokojnie mozesz grac z 1 pass. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Użyłem DLSS Swapera 2.2.1 i miałem następującą sytuację: Gra wykrywała 520MB dostępnej pamięci na karcie graficznej. Nie wszystkie detale w samej grze mogłem dać na High i ogólnie rozdzielczosć była max 2k. Różnica jest w twarzy i powiedzmy trochę na mieście. Klatki jakie miałem to około 70kl, choć spodziewałem się mniej. W wolnej chwili obczaję inna wersje swapera. Niby z DLSS 5: Standardowy Nico Bellic: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...