Caleb Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Otwieramy worek ze spekulacjami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano Piątek o 20:21 Zgłoś Opublikowano Piątek o 20:21 Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Piątek o 20:30 Zgłoś Opublikowano Piątek o 20:30 Akurat w przedział 2-3K trudno uwierzyć, patrząc jak AMD wycenia swoje CPU 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 20:45 Zgłoś Opublikowano Piątek o 20:45 22 minuty temu, Szybki_27 napisał(a): Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. i frytki z ketchupem To następca 7800xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano Piątek o 22:43 Zgłoś Opublikowano Piątek o 22:43 (edytowane) 9 godzin temu, karro napisał(a): i frytki z ketchupem To następca 7800xt To następca może mieć wydajność RX 7900 XT. Nie wiem jak Wy, ale ja miałem straszny dylemat co robić z GPU. Polowałem na RTX 4070 Ti SUPER, ale z drugiej strony coś mi mówiło żeby nie napalać sie teraz i poczekać na RTX 5xxx oraz RX 8xxx. Dla mnie jest nienormalne że, Nvidia pcha tak śmieszne ilości do swoich GPU, ale z drugiej strony 12GB może mieć sens gdy DLSS 4.0 będzie bardzo dobrze zoptymalizowane + GDDR7 będzie lepiej przesyłało dane niż GDDR6X, wtedy przy odpowiedniej optymalizacji 12GB powinno jeszcze starczyć. PS. Ale co ja mówię jaka optymalizacja 😅 Edytowane 22 godziny temu przez Szybki_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...