Skocz do zawartości
Caleb

AMD Radeon RX 8000 (RDNA 4) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. 

Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Szybki_27 napisał(a):

Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. 

Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid.

i frytki z ketchupem

To następca 7800xt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, karro napisał(a):

i frytki z ketchupem

To następca 7800xt

To następca może mieć wydajność RX 7900 XT.

Nie wiem jak Wy, ale ja miałem straszny dylemat co robić z GPU. Polowałem na RTX 4070 Ti SUPER, ale z drugiej strony coś mi mówiło żeby nie napalać sie teraz i poczekać na RTX 5xxx oraz RX 8xxx. Dla mnie jest nienormalne że, Nvidia pcha tak śmieszne ilości do swoich GPU, ale z drugiej strony 12GB może mieć sens gdy DLSS 4.0 będzie bardzo dobrze zoptymalizowane + GDDR7 będzie lepiej przesyłało dane niż GDDR6X, wtedy przy odpowiedniej optymalizacji 12GB powinno jeszcze starczyć.

PS. Ale co ja mówię jaka optymalizacja 😅

Edytowane przez Szybki_27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi