Caleb Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Otwieramy worek ze spekulacjami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 Akurat w przedział 2-3K trudno uwierzyć, patrząc jak AMD wycenia swoje CPU 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 22 minuty temu, Szybki_27 napisał(a): Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. i frytki z ketchupem To następca 7800xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 (edytowane) 9 godzin temu, karro napisał(a): i frytki z ketchupem To następca 7800xt To następca może mieć wydajność RX 7900 XT. Nie wiem jak Wy, ale ja miałem straszny dylemat co robić z GPU. Polowałem na RTX 4070 Ti SUPER, ale z drugiej strony coś mi mówiło żeby nie napalać sie teraz i poczekać na RTX 5xxx oraz RX 8xxx. Dla mnie jest nienormalne że, Nvidia pcha tak śmieszne ilości do swoich GPU, ale z drugiej strony 12GB może mieć sens gdy DLSS 4.0 będzie bardzo dobrze zoptymalizowane + GDDR7 będzie lepiej przesyłało dane niż GDDR6X, wtedy przy odpowiedniej optymalizacji 12GB powinno jeszcze starczyć. PS. Ale co ja mówię jaka optymalizacja 😅 Edytowane 30 Listopada 2024 przez Szybki_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...