Caleb Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 Otwieramy worek ze spekulacjami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 Akurat w przedział 2-3K trudno uwierzyć, patrząc jak AMD wycenia swoje CPU 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 22 minuty temu, Szybki_27 napisał(a): Spekulacje o których najczęściej się mówi w sieci to, RX 8000 mają mieć wydajność RX 7900 XT z lepszą wydajnością RT (na poziomie RTX4080) i mniejszym poborze prądu. Cena ma oscylowac w granicach 2k-3k i mają być tylko karty dla segmentu mid. i frytki z ketchupem To następca 7800xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 (edytowane) 9 godzin temu, karro napisał(a): i frytki z ketchupem To następca 7800xt To następca może mieć wydajność RX 7900 XT. Nie wiem jak Wy, ale ja miałem straszny dylemat co robić z GPU. Polowałem na RTX 4070 Ti SUPER, ale z drugiej strony coś mi mówiło żeby nie napalać sie teraz i poczekać na RTX 5xxx oraz RX 8xxx. Dla mnie jest nienormalne że, Nvidia pcha tak śmieszne ilości do swoich GPU, ale z drugiej strony 12GB może mieć sens gdy DLSS 4.0 będzie bardzo dobrze zoptymalizowane + GDDR7 będzie lepiej przesyłało dane niż GDDR6X, wtedy przy odpowiedniej optymalizacji 12GB powinno jeszcze starczyć. PS. Ale co ja mówię jaka optymalizacja 😅 Edytowane 30 Listopada 2024 przez Szybki_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9070-xt-oficjalnie-potwierdzony-technika-amd-fsr-4-bedzie-dostepna-tylko-dla-kart-rdna-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia czemu takie nazewnictwo :S czy to jakaś prowokacja, przecież i tak te firmy ze sobą współpracują bo muszą. Nvidia ze względu na Path Tresing nazwie sowoje karty PTX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia AMD zawsze lubiło kopiować nazewnictwo 🙂 Dlaczego Ryzen 3 / 5/ 7 / 9? Czy to nie było jawne nawiązanie do Core i3 / i5 / i7 / i9? A chipsety płyt głównych, tyle liter w alfabecie, ale akurat najpopularniejszy segment i ciach - B jak u Intela od daaawna. Z numerami już krok w krok szli,, a ostatnio nawet 700 pominęli, aby z Intelowskim 800 się szybko zrównać 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Dla nie mogą sobie nazwać jak chcą ważne alby wydajność i cena były ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia Radeony RX 9000 dopiero w marcu... https://www.purepc.pl/premiera-amd-radeon-rx-9070-xt-i-radeon-rx-9070-zostala-przesunieta-takiego-terminu-raczej-nikt-sie-nie-spodziewal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano Wtorek o 17:18 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 17:18 Witam Chciałbym dowiedzieć się, którą wersje PCIe będą miały RX 9070(XT) ponieważ na niektórych stronach podają PCIe 4.0x16 a na innych PCIe 5.0x16? Gdy w płycie obsadzę wszystkie dyski M.2 to w większości przypadków PCIe 5.0x16 (od CPU - pierwsze) przełącza się do PCIe 5.0x8. I tutaj pyt. techniczne, czy wtedy stracę na wydajności? Technicznie PCIe 5.0x8 ma transfery jak PCIe 4.0x16 ale nwm czy w tym przypadku będzie karta działać jak PCIe 4.0x16 czy jak PCIe 4.0x8? Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano Wtorek o 19:06 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Wtorek o 19:08 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:08 Najprawdopodobniej będzie to nadal PCIe 4.0 x16. Przy PCIe 5.0 x8 nie stracisz na wydajności, przepustowość będzie taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano Wtorek o 20:59 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 20:59 1 godzinę temu, Caleb napisał(a): Najprawdopodobniej będzie to nadal PCIe 4.0 x16. Przy PCIe 5.0 x8 nie stracisz na wydajności, przepustowość będzie taka sama. Spoko. Mam ew poboczne pytanie. Chodzi mi o wybór płyty. Chciałem jakąś na X870 ale nie wiem czy wybrać jakąś od ASUS ROG czy ew. wrócić do MSI X870 (Carbon / Edge)? Jaką byś radził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Wtorek o 21:04 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:04 4 minuty temu, kg83 napisał(a): Spoko. Mam ew poboczne pytanie. Chodzi mi o wybór płyty. Chciałem jakąś na X870 ale nie wiem czy wybrać jakąś od ASUS ROG czy ew. wrócić do MSI X870 (Carbon / Edge)? Jaką byś radził? A pod jaki procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano Wtorek o 21:04 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:04 Teraz, Caleb napisał(a): A pod jaki procesor? Albo 7800X3D albo 9800X3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Wtorek o 21:07 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:07 1 minutę temu, kg83 napisał(a): Albo 7800X3D albo 9800X3D Czyli spokojnie z nawiązką wystarczy MSI Tomahawk WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano Wtorek o 21:17 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:17 8 minut temu, Caleb napisał(a): Czyli spokojnie z nawiązką wystarczy MSI Tomahawk WiFi. Tomahawk widzę nie współdzieli linii PCIe widzę. A którą byś wybrał z MSI: Carbon czy tego Tomahawk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Wtorek o 21:20 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:20 Na pewno nie dopłaciłbym 700 zł do Carbona, bo nie ma do czego w przypadku X3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano Wtorek o 21:26 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 21:26 4 minuty temu, Caleb napisał(a): Na pewno nie dopłaciłbym 700 zł do Carbona, bo nie ma do czego w przypadku X3D. Spx. Widzę, że większości ma to samo co Carbon. A jaka róznica między Tomahawk X870 a X870E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 10:23 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:23 (edytowane) Przegląd plotek, jazda po 5080 i wypiętnowanie na piedestał 9070 xt szybszego lub równego 4080 w cenie 3000 cebulionów + podatek od nowości i wersję nie referencyjny typu Hellhound to okolo 3700-3800. Ddr6 16gb i za to miejszy pobór mocy o 15-20% prawda? Edytowane wczoraj o 10:26 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...