axsin302 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca 15:00 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano Czwartek o 06:20 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:20 (edytowane) 19 godzin temu, karro napisał(a): Masz Crysis ,nie remastered ? Niestety nie. Edyta: Prawie godzina i nie udało mi się kupić haha można się było tego spodziewać strony działały jakby były pod atakiem ddos... Edytowane Czwartek o 14:56 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Czwartek o 14:59 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:59 (edytowane) Kupiłem wersję Hellhound 9070 xt opłaciłem mam nadzieję że nie pójdzie anulowanie Update: Zmienili na "w trakcie realizacji" dostawa na jutro, czyli raczej poszło Sklep X 18:30 wysłali Edytowane Czwartek o 17:36 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Czwartek o 16:58 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:58 Są już jacyś na YouTube 9070xt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 17:25 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:25 Karta okazala się kompletnym crapem nie polecam :D trochę z nią powalczylem dalo radę zejść odrobinę ale to nadal za dużo jak dla mnie to na Biosie OC wentyle dalem na 90% w pewnym momencie aby zobaczyć czy zejdzie ale dalsze dzialania pozbawily sensu. Obudowa CTE 750 i przy samej karcie 3 wentylatory 140mm chodzą 600-800obrtów na biosie silient jest troszkę lepiej ale to nadal 90+stopni nie mówiąc już o cewkach które trochę brzęczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano Piątek o 21:43 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:43 4 godziny temu, axsin302 napisał(a): Karta okazala się kompletnym crapem nie polecam 😄 trochę z nią powalczylem dalo radę zejść odrobinę ale to nadal za dużo jak dla mnie to na Biosie OC wentyle dalem na 90% w pewnym momencie aby zobaczyć czy zejdzie ale dalsze dzialania pozbawily sensu. Obudowa CTE 750 i przy samej karcie 3 wentylatory 140mm chodzą 600-800obrtów na biosie silient jest troszkę lepiej ale to nadal 90+stopni nie mówiąc już o cewkach które trochę brzęczą Ale lipa, jakbym widział mojego reddevila 7900xtx... Coś ten powercolor nie wbudza mojego zaufania, a niby uchodził zwykle za jednego z solidniejszych producentów. Szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 21:50 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:50 4 godziny temu, axsin302 napisał(a): Karta okazala się kompletnym crapem nie polecam 😄 trochę z nią powalczylem dalo radę zejść odrobinę ale to nadal za dużo jak dla mnie to na Biosie OC wentyle dalem na 90% w pewnym momencie aby zobaczyć czy zejdzie ale dalsze dzialania pozbawily sensu. Obudowa CTE 750 i przy samej karcie 3 wentylatory 140mm chodzą 600-800obrtów na biosie silient jest troszkę lepiej ale to nadal 90+stopni nie mówiąc już o cewkach które trochę brzęczą Masz crysis 3 nieremastered"? Mozesz nagrać film VH detale 1080P z 10 minut 1 mapy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano Piątek o 21:54 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:54 4 godziny temu, axsin302 napisał(a): Karta okazala się kompletnym crapem nie polecam 😄 trochę z nią powalczylem dalo radę zejść odrobinę ale to nadal za dużo jak dla mnie to na Biosie OC wentyle dalem na 90% w pewnym momencie aby zobaczyć czy zejdzie ale dalsze dzialania pozbawily sensu. Obudowa CTE 750 i przy samej karcie 3 wentylatory 140mm chodzą 600-800obrtów na biosie silient jest troszkę lepiej ale to nadal 90+stopni nie mówiąc już o cewkach które trochę brzęczą Kurde, człowiek wydaje ciężko zarobione pieniądze a dostaje jakieś badziewie, to jest chore. Płacimy coraz więcej a dostajemy coraz gorszą jakość. I teraz stoisz przed wyborem: zwracać kartę za kwotę nieadekwatną do obecnych cen, przez co nie kupisz innego modelu bez sporej dopłaty, czy siedzieć na tym co się ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 22:51 Zgłoś Opublikowano Piątek o 22:51 (edytowane) ja liczyłem się z wysokimi temperaturami :D no ale 115 po 30s od odpalenia furmarka czy tam Star Wars Jedi: Survivor... miało to przeżyć do momentu kupienia bloku mam jeszcze jedna chłodnicę 420x30mm ale wołem oddać. Z resztą w pierwszej chwili myślałem że jest wadliwa albo ten Honeywell PTM co go tak reklamowali na pudełku jeszcze pracuje. Niestety MSI AfterB. mi się wysypywał a w AMD aplikacji za dużo zjedziesz z napięciem i karta się sypie :D tak że dla mnie karta kompletnie nie do użytku nawet na okres przejściowy. Bardziej mnie martwi to że osoba która nie zna się na tym i nie pomyśli nawet o sprawdzeniu temperatur kupi i będzie użytkować bo fabrycznie wentyle nie szarpały nawet 1000 obrotów. Muszę pochwalić FSR za obraz jest lepszy to duży plus Miałem jeszcze God Of Wara R. ale dostawałem crashy i nawet nie mogłem dojechać na tych sankach ( początkowy etap ) - może to sterowniki, bo formata zrobiłem Godzinę temu, karro napisał(a): Masz crysis 3 nieremastered"? Mozesz nagrać film VH detale 1080P z 10 minut 1 mapy? Przykro mi karta poleciała już do zwrotu bo punkt był jeszcze otwarty Edytowane Piątek o 22:52 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 23:32 Zgłoś Opublikowano Piątek o 23:32 To nie za wiele sie dowiedziałeś o nowym produkcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano Sobota o 07:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:48 (edytowane) Ja klasycznie czekam na stabilizację rynku, jak cena spadnie do 2500 zł za dobre modele 9070 XT w ciągu kilku miesięcy, to kupuję Sapphire Nitro. Edytowane Sobota o 07:54 przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano Sobota o 09:16 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:16 Godzinę temu, Pzgr. 39 napisał(a): Ja klasycznie czekam na stabilizację rynku, jak cena spadnie do 2500 zł za dobre modele 9070 XT w ciągu kilku miesięcy, to kupuję Sapphire Nitro. Na to akurat nie ma szans, skoro jego cena to 730$. Chyba że liczysz na to że dolar spadnie do jakichś 3,4zl 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Sobota o 10:36 Zgłoś Opublikowano Sobota o 10:36 (edytowane) 11 godzin temu, karro napisał(a): To nie za wiele sie dowiedziałeś o nowym produkcie według Pana Piotrka karta na 1200 RPM miała powyżej* 90 na hot spocie u mnie ta karta miała 90 na czujniku i to przy 3000 rpm a nawet na 100% nie szło tego znieść, czym dłużej chodziła https://www.youtube.com/watch?v=2CN2WZJWggE *jeszcze start i stop wentylatorów było słyszalne może była wadliwa, może potrzebuję jakiś upgradów a może ktoś tu czaruje aby jakoś to sprzedać :D, przepraszam Karro ja też chciałem więcej ale po pierwsze nie byłem pewny czy karta się nie upali co trochę skomplikuje jej zwrot. A drugim po testach 7900 GRE niemal wszystkich modeli nie byłem przygotowany na coś takiego tam temperatura np a asrocku czy xfx również dobija do 100-105 ( co pewnie po dłuższym okresie jeszcze się zwiększy) ale jak dałeś jej 2000 -2500 obrotów to spadało, generowało to hałas owszem ale temp. spadała No nic i ja czekam czy inne wersje i testy kart zrobiony przez ludzi czy dadzą inne rezultaty. Edytowane Sobota o 10:43 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano Sobota o 12:02 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:02 @axsin302 Strasznie słabo trafiłeś, ja mam 9070xt od XFX Swift zwykłego nie OC i HOTSpot to max 82*C. Gorzej z ramem jest bo tu 84*C przy 1500rpm i praktycznie niesłyszalny - trzeba przyłożyć głowę do obudowy aby szum słyszeć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Sobota o 12:11 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:11 też tak myślę, przymierzam się jednak do ZOTAC GAMING GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC niestety nie chce mi się zmieniać zasilacz testy mnie zadowalają ale poczekam może ktoś kupi i opowie https://www.x-kom.pl/p/1318539-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-5070-ti-solid-oc-16gb-gddr7-dlss4.html i testy jakieś Chinskiej strony ( ze strony Zotaca tak że raczej nie scam ) 300w ~63 stopnie 1500Rpm https://www.hkepc.com/23229/3.5_Slot_巨型散熱電源安全燈_ZOTAC_GAMING_GeForce_RTX_5070_Ti_SOLID_OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Sobota o 14:24 Zgłoś Opublikowano Sobota o 14:24 (edytowane) 2 godziny temu, axsin302 napisał(a): i testy jakieś Chinskiej strony ( ze strony Zotaca tak że raczej nie scam ) 300w ~63 stopnie 1500Rpm skoro byk solid ma 1500 to jak u pietrka 1200 xD Edytowane Sobota o 14:24 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano Sobota o 18:32 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:32 9 godzin temu, gregory_portman napisał(a): Na to akurat nie ma szans, skoro jego cena to 730$. Chyba że liczysz na to że dolar spadnie do jakichś 3,4zl 😉 Liczę na to, że skalperzy sztucznie nabili popyt i teraz nie będą mogli sprzedać kart 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Ponoć powercolor radeon rx 9070 xt red devil to najmocniejsza wersja 9070xt. Rozumiem , że jest więcej FPS. Ktoś wie ile to jest FPS? Czy mówimy o 1 - 3 FPS więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Nie ma to znaczenia,wybiera sie chłodzenie, a bios mozesz zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 42 minutes ago, karro said: Nie ma to znaczenia,wybiera sie chłodzenie, a bios mozesz zmienić Czyli jak nie chce nic w ustawieniach grzebać to nie ma różnicy pomiędzy Red devil a najtańszym modelem? Pomijając światełka i lepsze materiały czy cokolwiek za co się płaci dodatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, amarzec4 napisał(a): Czyli jak nie chce nic w ustawieniach grzebać to nie ma różnicy pomiędzy Red devil a najtańszym modelem? Pomijając światełka i lepsze materiały czy cokolwiek za co się płaci dodatkowo. Mowa o 3-5% wydajności dodatkowo bez grzebania i oc. Po oc do +10%. Link do ithardware coś nie chce się tu, więc bezpośrednio do yt odsyłam: Edytowane 8 godzin temu przez gregory_portman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Jak link ithardware nie che sie tu to juz robota dla https://uokik.gov.pl/ https://zablokowana_strona/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...