osek Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 ja również mam klopot... punkbuster! więc ładując się na serw- gdzies tam w czasie ładowania: PunkBuster reports PB serwer running old version c1.085 PunkBuster: current cvar violations PunkBuster: received master security informations nawet czsaem zagram... 10 sekund ;/ kończy się wywaleniem: kicked for non-standard charakters and all pb restriction on this server jezeli chodzi o update- zrobiony: pb_var- (v1.092 | a1336)enabled umiałby ktoś mi pomuc? może komuś by pomogło http://forums.vs-uk.net/topic.asp?TOPIC_ID=12803 bo ja tam się nie mogłem doczytać ;/ dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Serwery, które mają włączonego punkbustera, czasem właśnie czepiają się o numer wersji... niby ten progs ma się update`ować automatycznie,ale nie zawsze tak jest (np. u mnie :) ). Sprawa jest prosta-> musisz ściągnać z tego linka: http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-cod.php dwa pliki. Pierwszy (nie wiem do końca czy koniecznie trzeba go mieć) to PunkBuster (CoD) Security Files For Players i wrzuca się go do katalogu pb. Drugi plik: PunkBuster (CoD) Player Client Files i nazwa pliku PB Client v1.092 for Win32 Filename (nie w wersji A) wrzucasz do pbhtm No i w ten sposób nie będziesz miał już kicjków za punkbustera :) ps. Mój pierwszy post, więc witam wszystkich forumowiczów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 to jednak nie to;/ wawaliło mnie znowu- i pisało coś tam "inadequate O/S privileges" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 1.- Call of Duty => PB => PBweb.exe 2.- Jezeli nie zadziala to reinstalka gry. 3.- Zainstalowanie patcha 1.4 4.- 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 panowie, panowie jonathan- niby dobrze pisze... ale ja to robiłem kilka ładnych razy;] nawwet gr4e kilka razy instalowałem ;/ nic nie pomogło, "inadequate O/S (coś tam)" tu chodzi o uprawnienia do kompa mi dopiero pomogło PRZY POMOCY DON'a w: "Control Panel => Administrative Tools => Local Security Policy" musicie sobie ustawić następuje pozycje: "Debug Programs Load and unload device drivers Manage auditing and security log Modify Firmware environment values Profile Single Process" na konto, na którym obecnie jesteście... i to by było wszytsko pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@D Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Sorki że się wwalam ze swoim problemem ale nie chciałbym zaśmiecać forum nowym topiciem jeżeli jest to jakiś banał. Otóż kiedyś bez problemy grałem w CallOfDuty ale potrzebowałem miejsca na dysku i go odinstalowałem ostatnio po zainstalowaniu nie mogę włączyć ani single ani multi. Mam taki komunikat: "17 sound file(s) are missing or in a bad format" Wiecie co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Przez przypadek wywaliłeś nie to co trzeba, jedyne logiczne wytłumaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio80 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Witam. Mam problem z cod. Wiec generalnie gra mi nie działa, tzn, wchodze na singielplayer sa filmiki poczatkowe, pozniej menu i tu zaczyna sie problem, menu jest cale szare tylko sa napisy new game save load itp. gdy chce rozpoczac nowa gre i wciskam new game i ktorys z poziomow trudnosci, nic sie nie dziej. W multiplayerze łacze sie z serverem i wyskakuje błąd - couldn't load player animation script mp/playeranim.script. mam direkta 9.b tego z cod jak sie wgrywa gre, strowniki juz 3 rozne probowalem 45.23, 53.03 i 56.72, mam karte graficzna gf4 ti winfast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Podejrzewam, ze masz winXP. Zaktualizuj bo moze cosik nie tak podobnie jak byly problemy z GTA. W sumie to silnik q3 wiec najmniej problemowy silnik graficzny na swiecie ale nie zaszkodzi update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy2 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Sorry ze wpisuje sie na ten topic ale zauwazywszy ze nazywa sie "Problem z call of duty - pomocy!" postanowilem wpisac tutaj swoj problem. W necie znalazlem dodatkowe 2 mapy do sciagniecia (do sinlge playera) na stronie http://cod.filefront.com/sort.files?cat=4113&ref=3165 lecz nieumiem ich wlonczyc niewiem jak .POMÓŻCIE!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mam taki problem. Otoz co jakis czas, w momentach gdy komp dostaje niespodziewanie cos do przerobienia, np pojawienie sie duzej ilosci szkopow itd Kał of Druty mi sie wiesza. Komp przestaje reagowac i musze dac restarta. Prubowalem troche odkrecic proca (z 210x10 na 205x9,5) ale dalej nie pomoglo, obnizylem taktowanie na core i na memach na grafie i tez lipa. Mial ktos cos podobnego?? Jak to rozwiazaliscie?? Z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mi sie wieszał to wyłaczyłem mu VPU Recower i wszystko chodzi cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Ja grałem w Call Of Duty na tym co w podpisie i się nie cieło a o zawieszce niebyło mowy. Fakt na pewnie na mniejszych datalach ale zawsze... jak ci się człowieku tnie to: ZMNIEJSZ DETALE ...to zawsze działa... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Odpalilem frapsa i mam ZAWSZE powyzej 60FPS az do momentu az sie zwiesi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Przekrecony komp. Zero filozofii. Jest to zwykla oznaka NIESTABILNOSCI. Albo rybki albo akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Probowalem juz nawet 200x8,5 i dalej to samo :( Wqrwiam sie powoli :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Widze że oscylujesz między szyną 200 więc może zejdź z szyny, a nie mnożnika ? Może ramy siadają ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Dobra wiec wg mnie wcale to nie jest wina kreconego kompa. Ja mam to samo na nie kreconym kompie. Gra mi chodzi chodzi i chodzi az w pewnym momencie sie zwiesi i nic nie dziala z klawiatury tylko niezbedny jest hardware'owy reset. A najlepsze jest to, ze zwiesza sie niby tylko grafa, bo dzwiek dalej idzie i nie zapetla sie, tylko idzie normalne, np. w pierwszej misji slychac cykanie swierszczy, czy odglosy strzalow. Sciagnalem sobie of koz patcha ostatniego ale nic nie dalo. Wspomne jeszcze o tym, ze jak uruchomilem gre w trybie safe mode to jest to samo. VPU recover zawsze wylaczam po instalacji sterownikow, takze i teraz jest wylaczony. Macie moze jakas idee? Bo mam zamiar zapodac mojemu formata........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mi sie wieszał przez słaba zaisiłke i włączony VPU Recover. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Zasilacz jest mocny a VPU Recover wyłączone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 oki robimy formata niedlugo :P :P moze to cos zmieni ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordi Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 nic wam format nie da.. niestety... Na innym forum czytałem że to wina za słabego zasilacza, ale to raczej nie jest to.. Poprostu radki nie współgrają dobrze z tą grą... A vpu recover powinien być włączony żeby w to grać :P Ja zrobiłęm tak: włączyłem spowrotem vpu i jak gram i mi się zatnie, to przestaje na chwile machać myszką i po jakichś 10 sec gra spowrotem działczy :D troche to śmiesznie wykombinowałem, ale przynajmnie moge conieco pociupać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Czy mógłby ktoś przypomnieć mi jaka jest składnia w konsoli polecenia do zapisywania save'a w każdym momencie gry? Za cholere nie moge trafić: sav, sv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Pogrywam sporo w COD ostatnio i denerwuje mnie jeden mały problem: Na niektórych, nie wszystkich (może tak z 30%) mapach tekstury są jakieś takie chropowate. Wygląda to tak, jakby dalej od miejsca, w którym stoję na podłożu i obiektach widać było pixele. Dzieje się to szczególnie na mapie harbor i na niektórych dodatkowych. Na niektórych mapkach pomaga przeładowanie mapki, ale na kilku nie. Zauważyłem też, że kiedy widać te pixele gra chodzi sporo wolniej. Nie wiem już co to może być. Patrzyłem na różnych Catach, ale zawsze jest tak samo. Miał ktoś tak? Jest na to jakaś rada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 hmm mzoe przesadziles z podkrecaniem karty ? albo cos zmieniles w ustawieniach OpenGL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jak sie nieda. Mozna grac na serwie mojego brata 217.153.115.37:28960 Ale i tak proponuje kupic orginala zajebista gra (ja gram w AA :P) Ale Call of Duty wymiata. Jesli chcesz wiecej info moje gg 1202944 o ile mnie zastaniesz :P(jakbym wiecej napisal boje sie czy bym nie zlamal regulaminu ) Pozdro all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Zainstalowałem XP Service Pack 2 i Call of Duty nie kce wystartować , ,pojawia się jakiś błąd ze sterami OpenGl . czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy jest możliwość uruchomienia CoD bez deeinstalacji SP ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 nie musisz odinstalowac SP 2 bo inaczej nie pujdzie ci tez wiele innych gier (spis wszystkich gier nie dzialajacych po SP2 znajdziesz w magazynie VIRUS [nie, to nie jest reklaama]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Zainstalowałem XP Service Pack 2 i Call of Duty nie kce wystartować , ,pojawia się jakiś błąd ze sterami OpenGl . czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy jest możliwość uruchomienia CoD bez deeinstalacji SP ??? Zainstaluj ponownie sterowniki do grafiki. U mnie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 witam chce sobie zakupic call of duty gierka jest poprostu zarabista i zamierzam kupic oryginal na allegro, ale jezeli byla otworzona to znaczy ze keya juz ktos urzywał, wiec moje pytanie brzmi czy bede mogl normalnie sobie grac na oryginalnym kodzi?? czy nie bedzie pisalo cd key in use :) ? na jakiej zasadzie to działa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...