groldominika Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Chcę wykonać recovery mojego laptopa a niestety oprogramowanie umożliwia tylko na fizyczny nośnik. Czy jest coś co umożliwi mi zasymulowanie pendrive'a i nagranie tego na .ISO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Windows media crearion tools Jeśli chodzi o laptopa i jego czytanie podczas rozruchu pendriva trzeba przejrzeć instrukcje i bios jeśli sam się nie odpali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groldominika Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Chyba źle się wyraziłam. Mam oprogramowanie Lenovo który pobiera z internetu recovery dla mojego laptopa wraz ze sterownikam oraz konfiguracją i umożliwia tylko go nagranie na pendrive'a. Chciałabym to nagrać do formatu ISO i w przyszłości jak będzie konieczność nagrać ten ISO na pendrive'a. Co umożliwi mi zasymulować wpięty pendrive do laptopa tak aby pogram Lenovo widział wpięty w USB nośnik? Edytowane 5 Listopada przez groldominika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada https://support.lenovo.com/pl/pl/solutions/ht103653-lenovo-digital-download-recovery-service-ddrs-download-the-files-needed-to-create-a-lenovo-usb-recovery-key Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groldominika Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Teraz chyba Ty mnie nie zrozumiałeś. To co podeslales to właśnie mam ale nie ma możliwości nagrania do pliku ale tylko na USB. Pytam więc jaki program jeśli istnieje umożliwi mi emulowanie wpiętego pendrive'a do laptopa mimo że nie jest wpięty i nagranie tego do formatu .ISO Edytowane 5 Listopada przez groldominika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada (edytowane) DVD nie może być ? postawienie wirtualnego napędu dvd i zamontowanie na nim ISO Demon tools lite - 3dniowa wersja próbna z ograniczeniami, ale sprawdziłem można stworzyć za jego pomocą własny plik ISO - ściągnięty przez ciebie recovery plik i + swoje plik stworzysz jako iso a potem montujesz na wirtualnym napędzie. Wchodząc do mój komputer widzisz napęd Jeśli jednak ty chcesz stworzyć ze swojego dysku wirtualny pendrive aby móc w programie Levnowo go zaznaczyć aby go nagrać to nie pomogę jeśli jest opcja ściągnięcia tych plików z lenovo bez pendriva, to uda ci się to zrobić bo dopiero po wybraniu pliku ISO da się stworzyć wirtualny napęd. Może ktoś jeszcze ci coś podpowie Edytowane 5 Listopada przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groldominika Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Niestety DVD nie przejdzie. W każdym bądź razie dziękuję za pomoc. Ale jest jeszcze jedna metoda nie satysfakcjonująca ale ostatecznie ją wykonam. Po utworzeniu na fizycznym nośniku USB recovery program od Lenovo utworzy plik który w przyszłości po zainstalowaniu tegoż programu do recovery umożliwi ponowne utworzenie nośnika bez konieczności pobierania na nowo plików. Szkoda tylko że nie tworzy tego pliku przed utworzeniem nośnika rcovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...