Caleb Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Premierowy test procesora AMD Ryzen 7 9800X3D https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Udało mi się zakupić ten procesor na X-Komie, i wylądował na płycie Asusa. Pamięci Lexara 7200, ustawiłem na 6000 cl 28 36 36 74 116. Karta graficzna Gainwarda 4090. Zmiana raczej z ciekawości jak z potrzeby bo było (jeszcze nie wiem czy sprzedać czy dać synowi 🙂 ) 7950X3D na Strixie 650 E-E Gaming WIFI. Jeśli ktoś byłby ciekawy jakieś opcji ustawień, czy innych informacji to służę pomocą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Spytaj syna, czy chce ten "badziew" :P, a nie na siłę wciskaj. Tak na poważnie, kupiłeś w dobrej cenie, czort wie, co przez te miesiące wydarzy się z uwagi na dostępność, a syn myślę będzie zadowolony niezależnie co mu oddasz, acz jak pracujesz na nim i potrzebujesz wątków to "stary klamor" lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada (edytowane) ile masz w CB23 i cb24 multi core ? przy powiedzmy 5400 MHz ? Edytowane 10 Listopada przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Teraz przy ustawieniach jakie mam CB23 miałem około 23500okt. Ustawienia zasilanie nie zmienione tylko CO -27 (wcześniej -30 ale czasami były błędy). Pamięci mam ustawione 6000 cl 28 36 36 30 78 500 (za hwinfo). Procesor boostuje sam na 5425 na wszystkich rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Z ciekawostek uruchomiłem Time Spy o mam wynik 31910, 23 wynik w bazie. Poza tym zacieśniłem jeszcze opóźnienia na CL28 36 36 28 68 500. Procek cały czas na 5425 pod obciążeniem, generalnie chyba dobra sztuka się trafiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 5 minut temu, _PanKracy_ napisał: Z ciekawostek uruchomiłem Time Spy o mam wynik 31910, 23 wynik w bazie. Poza tym zacieśniłem jeszcze opóźnienia na CL28 36 36 28 68 500. Procek cały czas na 5425 pod obciążeniem, generalnie chyba dobra sztuka się trafiła. Raczej już nic więcej nie wciśniesz, jest to naprawdę dobre połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Mam pytanie dotyczące seri 8000 bo widze testy na 7000 i na 9000 , ale nie widze testów dotyczące serii 8000 . Mam taki procesor i chętnie bym widział takie testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Mam Ryzen 7 5700x3D na płycie MSI B450M Mortar MAX Wg specyfikacji ten proc w turbo powinien osiągać taktowanie do 4.7GHz. Ale mój nie przekracza nigdy 4.05GHz. Odpalam OCCP i test na jeden wątek. Temperatura jest poniżej 90C wiec chyba zapas jeszcze jest? Coś nie tak z ustawieniami płyty? Przy obciążeniu wszystkich 16 wątków taktowanie jest podobne, ale temperatura dobija do 90C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 34 minuty temu, mieciop napisał: Mam pytanie dotyczące seri 8000 bo widze testy na 7000 i na 9000 , ale nie widze testów dotyczące serii 8000 . Mam taki procesor i chętnie bym widział takie testy. 8700G był testowany pod względem wydajności: https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-8700g-wplyw-pamieci-ram-na-wydajnosc-ukladu-graficznego-amd-radeon-780m-test-zestawow-ddr5-5200-8000-mhz 5 minut temu, adramel napisał: Mam Ryzen 7 5700x3D na płycie MSI B450M Mortar MAX Wg specyfikacji ten proc w turbo powinien osiągać taktowanie do 4.7GHz. Ale mój nie przekracza nigdy 4.05GHz. Odpalam OCCP i test na jeden wątek. Temperatura jest poniżej 90C wiec chyba zapas jeszcze jest? Coś nie tak z ustawieniami płyty? Przy obciążeniu wszystkich 16 wątków taktowanie jest podobne, ale temperatura dobija do 90C. Według specyfikacji, to 5700X3D osiąga max All Core Boost Clock na poziomie 4100 MHz, więc jest OK. Nawet 5800X3D osiąga w porywach 4500 MHz. https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen 7 5700X3D.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada W dniu 20.09.2023 o 22:23, Reyals napisał: Sorry ale czytam drugi raz Twój post i nie rozumiem ; D Po aktualizacji zamiast 2-3 minut robi test 20 sekund , upraszczając jego wypowiedź. 5 godzin temu, adramel napisał: Mam Ryzen 7 5700x3D na płycie MSI B450M Mortar MAX Wg specyfikacji ten proc w turbo powinien osiągać taktowanie do 4.7GHz. Ale mój nie przekracza nigdy 4.05GHz. Odpalam OCCP i test na jeden wątek. Temperatura jest poniżej 90C wiec chyba zapas jeszcze jest? Coś nie tak z ustawieniami płyty? Przy obciążeniu wszystkich 16 wątków taktowanie jest podobne, ale temperatura dobija do 90C. Osobiście nie polecam OCCT do sprawdzania temperatur i stabilności. Spróbuj Prime95 lub SP2004 . Ale cos czuje że zaraz zacznie się dyskusja. Z mojego doświadczenia OCCT przechodził testy ale szybko wywalało się na Prime95 lub SP2004. Temperatury też były dużo większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 6 godzin temu, Caleb napisał: 8700G był testowany pod względem wydajności: To nie był test procesora tylko wyłącznie jego układu graficznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 8 godzin temu, Caleb napisał: 8700G był testowany pod względem wydajności: https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-8700g-wplyw-pamieci-ram-na-wydajnosc-ukladu-graficznego-amd-radeon-780m-test-zestawow-ddr5-5200-8000-mhz To nie był test procesora, tylko IGPU i pamięci, jak widac w opisie linku , więc ponawiam moją prosbę jeśli ktoś moze przetestować procesor a nie tylko iGPU i RAM. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Opublikowano 13 Listopada On 11/10/2024 at 12:26 PM, _PanKracy_ said: Udało mi się zakupić ten procesor na X-Komie, i wylądował na płycie Asusa. Pamięci Lexara 7200, ustawiłem na 6000 cl 28 36 36 74 116. Karta graficzna Gainwarda 4090. Zmiana raczej z ciekawości jak z potrzeby bo było (jeszcze nie wiem czy sprzedać czy dać synowi 🙂 ) 7950X3D na Strixie 650 E-E Gaming WIFI. Jeśli ktoś byłby ciekawy jakieś opcji ustawień, czy innych informacji to służę pomocą. Jaki miałeś wynik w 3dmarku bez podkręcania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Opublikowano 14 Listopada W dniu 13.11.2024 o 23:20, KOFEK napisał: Jaki miałeś wynik w 3dmarku bez podkręcania ? Nie robiłem testów na ustawieniach "fabrycznych" zawsze coś optymalizuję. Wyniki Time Spy 32007, Fire Strike 59763, Cinebench 23 - 23811, Cinebench24 - 1411 Cyberpunk (test w grze) wszystko na maxa (RT, PT, reszta ultra), rozdzielczość 3440x1440, dlls jakość (tylko to z ulepszaczy), średnia 78, min 64, max 88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 16 Listopada Zgłoś Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Witam, po wielu latach na mojej starej platformie, postanowiłem zmienić całość, szczególnie, że jakieś 5 lat zajeżdżałem i7 10700K. Długo czytałem i czekałem i na początku chciałem przesiąść się na 285k ale po objerzeniu testów dałem sobie spokój. Udało mi się położyć łapki na Ryzenie 7 9800X3D za dość rozsądne pieniądze a co się z tym wiąże musiałem wymienić już wszystko. Że brałem na raty, to nie oszczędzałem i złożyłem takie coś: Ryzen 7 9800X3D ASUS ROG Strix X870E-E Gaming Wifi Corsair DDR5 7200 CL34 Gigabyte M2 12000 PCiex 5.0 2TB Corsair HX1200i Arctic Freezer III 360 A-RGB i moja stara RTX 4070 Ti (dorzuciłem jeszcze moje stare dyski 1x 4TB Sata, 1x 1TB M2 PCiex 3.0) Poskładałem to wszystko ładnie, postawiłem nowy system, ustawiłem Defaulty w BIOSie, oprócz pamięci bo tam wybrałem DOCP, na razie kręcić nie będę (Różnica jest potężna w grach np. COD BO6 około 30-50 FPS więcej niż wcześniej w co sam nie mogłem uwierzyć). I teraz pytania: 1. Czy to normalne, że ten Ryzeny się tak grzeją, mam w IDLE 40'C a pod obciążeniem 78-82' C mimo AIO (może coś źle poskładałem)? 2. Jak zoptymalizować to coś, szukałem informacji ale jakichś konkretów nie znalazłem. W nowym BIOSie jest tryb Gaming Turbo Mode który wyłącza SMT ale po włączeniu miałem zwieche więc dałem spokój, są jakieś generalne ustawienia które dobrze działają na Ryzenach? Niestety ostatnie 15 Lat straciłem na intele więc Ryzenów zupełnie nie znam i ciężko mi się odnaleźć w biosie do AMD. Za każdą pomoc będę ogromnie wdzięczny.... Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Listopada Zgłoś Opublikowano 16 Listopada https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/25.html prześledź cały wątek myślę, że nie ma się czym martwić ten typ tak ma... podobnie było 7800x3d 47 minut temu, laidman napisał: Gigabyte M2 12000 PCiex 5.0 2TB jak dysk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 16 Listopada Zgłoś Opublikowano 16 Listopada Jak dla mnie petarda, przesiadłem się z 2000MB/s i jest super, wszystko śmiga jak marzenie... Crystal pokazuje 12000MB/s ASSD 9000MB/s ale daje radę.... Ma tylko jedną wadę, robi się bardzo ciepły, na tym MB jest ładny i duży radiator na M2 ale jest baaaardzo ciepły. Zastanawiam się nad zmianą na ten od Gigabyte który był z dyskiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 16 Listopada Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2 hours ago, laidman said: I teraz pytania: 1. Czy to normalne, że ten Ryzeny się tak grzeją, mam w IDLE 40'C a pod obciążeniem 78-82' C mimo AIO (może coś źle poskładałem)? 2. Jak zoptymalizować to coś, szukałem informacji ale jakichś konkretów nie znalazłem. W nowym BIOSie jest tryb Gaming Turbo Mode który wyłącza SMT ale po włączeniu miałem zwieche więc dałem spokój, są jakieś generalne ustawienia które dobrze działają na Ryzenach? Temperaturę masz za dużą, być może na defaultowych ustawieniach pod obciążeniem można zobaczyć 80, ale to cały cały czas za dużo. Może temperatura w pomieszczeniu wysoka ? Na endorfy 360 w idle około 33 stopni, a podczas grania maksymalnie jakieś 61 widziałem (Helldivers 2). Zmień co najmniej PBO na Tjmax na 85 i -20, przetestuj i daj znać jak temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano 17 Listopada Zgłoś Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 14 godzin temu, KOFEK napisał: Temperaturę masz za dużą, być może na defaultowych ustawieniach pod obciążeniem można zobaczyć 80, ale to cały cały czas za dużo. Może temperatura w pomieszczeniu wysoka ? Na endorfy 360 w idle około 33 stopni, a podczas grania maksymalnie jakieś 61 widziałem (Helldivers 2). Zmień co najmniej PBO na Tjmax na 85 i -20, przetestuj i daj znać jak temperatury. Ja bym zaczął od ustawienia Curve Optimizer na co najmniej -20 jak działa po testach to schodzę dalej. U mnie się zatrzymał na -27. Oczywiście bust na +200 co od razu podnosi zegary na 5400 co najmniej (u mnie akurat 5425), ja też zapodałem limit na pbo rozszerzone na 70 stopni. w idle mam od 35-40, w grach które z procka korzystają max 60, w grach na grafach max 55. Edytowane 17 Listopada przez _PanKracy_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Niedziela o 13:49 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:49 15 godzin temu, KOFEK napisał: Temperaturę masz za dużą, być może na defaultowych ustawieniach pod obciążeniem można zobaczyć 80, ale to cały cały czas za dużo. Może temperatura w pomieszczeniu wysoka ? Na endorfy 360 w idle około 33 stopni, a podczas grania maksymalnie jakieś 61 widziałem (Helldivers 2). Czyli jednak źle poskładałem, czułem jakbym nie trafił śrubą, więc pewnie pasta wyszła jedną stroną. PBO ustawiłem -20 reszta na auto TDP mogę ustawić na 90 lub 80, więc dałem 90, załadowałem profil X3D i zaraz założę jeszcze raz ten cooler Najpewniej coś zje...m A czy możecie mi proszę parę informacji podać jak laikowi od AMD i wyjaśnić parę skrótów, PBO, Curve Optimizer itp? PBO to Precision Boost Overclocking a cała reszta? Co to robi i jak wpływa na procesor? Bo głupio tak coś zmieniać i nie wiedzieć co się zmienia i paczeć tylko z miną idioty... Zrobiłem pierwszy test i przy Curve Optimiser na -20 przy Prime prawie od razu wchodzi na 88'C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Niedziela o 13:50 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:50 @laidman na moim 9800X3D w IDLE jest około 40C, w renderze mam 78C, w grach 65C na Endorfy Navis F360: https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry?page=0,3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano Niedziela o 16:01 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:01 2 hours ago, laidman said: A czy możecie mi proszę parę informacji podać jak laikowi od AMD i wyjaśnić parę skrótów, PBO, Curve Optimizer itp? To całkiem niezły film (pomijając formę wypowiedzi, która może być trochę irytująca), co prawda dotyczy poprzedniego modelu i płyty Asrock, ale wydaje mi się, że to wszystko jest u innych producentów tylko może w innych miejscach w Biosie. Zasadniczo ustawiłem 9800X3D na takich samych ustawieniach jak miałem 7800X3D, na chwilę obecną nie podkręcałem. Działa jak złoto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Poniedziałek o 14:48 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:48 22 godziny temu, KOFEK napisał: To całkiem niezły film (pomijając formę wypowiedzi, która może być trochę irytująca), co prawda dotyczy poprzedniego modelu i płyty Asrock, ale wydaje mi się, że to wszystko jest u innych producentów tylko może w innych miejscach w Biosie. Zasadniczo ustawiłem 9800X3D na takich samych ustawieniach jak miałem 7800X3D, na chwilę obecną nie podkręcałem. Działa jak złoto. Super, dzięki za Linka, niestety nie dotrwałem do końca. Takiego angielskiego to ja nie daję rady słuchać. Na początek, po długiej walce jakieś rezultaty. Z jakiegoś powodu, którego do końca nie rozumiem, procek grzał się niemiłosiernie, na teście w OCCT 90'C to było już na początku i do tego brał 165W mocy mimo, że w Curve Optimiser było -25. Powodem okazał się PBO Scalar który był ustawiony na auto i najpewniej podawał po prostu za dużo mocy. Po ustawieniu 10X wygląda to następująco: Tu Curve Optimiser jest już na -30 i lecę dalej z testami. Moim planem nie jest OC tylko jak największy UV więc zobaczymy co będę w stanie wycisnąć. Wrzucę update jak dojdę do do końce stabilności w Curve Optimiser. Dzięki wszystkim za wszystkie informacje, niestety przesiadka z Intela przychodzi ciężko i dużo nowych rzeczy trzeba się nauczyć, ale jestem pod wrażeniem jak daleko technologicznie zaszedł AMD i bardzo mi się to podoba (stanę się chyba fanem PBO2 :)) Polecam też poniższy film, dużo mi osobiście pomógł. Nie trzeba od razu katować swoje procka, ale ładnie opisuje dużo funkcji i taki Angielski jest dla mnie bardziej zrozumiały. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_PanKracy_ Opublikowano Poniedziałek o 17:41 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 17:41 (edytowane) Ciekawe, ile osób, czytelników PPC ma te procki? Jest jakiś dział, kupię sprzedam na forum. Nie znalazłem w tytułach. Może bym wystawił tego 7950X3D z bebechami :). Edytowane Poniedziałek o 17:43 przez _PanKracy_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Poniedziałek o 18:55 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:55 W dniu 11.11.2024 o 15:41, adramel napisał: Mam Ryzen 7 5700x3D na płycie MSI B450M Mortar MAX Wg specyfikacji ten proc w turbo powinien osiągać taktowanie do 4.7GHz. Ale mój nie przekracza nigdy 4.05GHz. Odpalam OCCP i test na jeden wątek. Temperatura jest poniżej 90C wiec chyba zapas jeszcze jest? Coś nie tak z ustawieniami płyty? Przy obciążeniu wszystkich 16 wątków taktowanie jest podobne, ale temperatura dobija do 90C. Jeśli masz w ustawieniach OCCT, żeby używał AVX wtedy procesor automatycznie obniża Core Frequency. Wyłącz AVX i ustaw SSE wtedy będziesz przy testach widział pełne taktowanie procesora. U mnie są nawet wyższe tempy na SSE niż na AVX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrconi Opublikowano Środa o 14:30 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:30 Cześć, Posiadam aktualnie taki zestaw: AMD Ryzen 7 7700 z chłodzeniem Fortis 5 GB B650M DS3H Kingston 32GB 5600MHz RX 7900 XTX Phantom Gaming OC Dziś udało mi się zamówić 9800x3d i w związku z tym mam pytania: 1. wiem, że obecna płyta główna ma odpowiedni socket - ale czy płyta ta nie będzie w jakiś sposób ograniczać procesora? 2. czy powinienem zmienić chłodzenie procesora? - może jakieś wodne? Aktualnie na xkomie jest na promocji coś takiego - https://www.x-kom.pl/p/1079401-chlodzenie-wodne-endorfy-navis-f360-3x120mm.html Swoją drogą, czym się różni chłodzenie za 400zł od takiego za 1000zł? Nie chcę żadnych RGB, fajnie jakby było cicho i chłodno 🙂 Bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Środa o 14:45 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:45 6+2+1 , ściągaj f30 bios, Fortis będzie gorący tak samo jak sekcja Termometr laserowy z apteki 😄 ja bym się nie powstrzymywał i sprawdził chociaż https://proline.pl/chlodzenie-wodne-arctic-liquid-freezer-iii-360-black-acfre00136a-p8120834 Te będzie lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrconi Opublikowano Środa o 14:52 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:52 Co oznacza 6+2+1? Sekcja będzie gorąca przez fortis czy wina płyty głównej? Dzięki za link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Środa o 15:07 Zgłoś Opublikowano Środa o 15:07 (edytowane) Ten liczby to sekcja zasilania twojej płyty, raczej ciężko ci będzie znaleźć kogo kolwiek kto postawił go na tej płycie. Raczej proponuje ci sprawdzić tylko czy płyta da radę go utrzymać. Możliwe że da i nie będzie okropnie gorąca, jeśli chodziło o chłodzenie to ludzie stawiali na Fortis 7800x3D więc i tego raczy ogarniąć. Ja go w rękach nie miałem, przejrzyj wątek o ryzenach na forum. Na dzień dzisiejszy, upgrade biosu, jakąś fajną pasta, termometr laserowy nawet od sąsiada co ma dzieci Edytowane Środa o 15:08 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...