leven Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia Za rok wyjdą nowe procesory. No i znowu pytanie, który ? 🙂 Jak do nie profesjonalnego zastosowania ogólnego, to 9700x będzie jak znalazł. W grach też będzie świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2 godziny temu, kg83 napisał(a): https://ibb.co/Z2NR9Y9 (mój link 9700X w stosunku do 7600X3D) i nwm co myśleć Na co to patrzysz to nawet nie wiem, w CP2077 7600X3D wypada lepiej 4 godziny temu, kg83 napisał(a): 7900(GRE)/XT lub z RX 9070(XT) do gier w 1440p. To Ryzen 7700 OEM za 1050 i resztę na GPU, innego wyjścia nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 3 minuty temu, leven napisał(a): Za rok wyjdą nowe procesory. No i znowu pytanie, który ? 🙂 Jak do nie profesjonalnego zastosowania ogólnego, to 9700x będzie jak znalazł. W grach też będzie świetnie. Spoko. Oglądałem na YT jak "wycisnąć" z 9700X "soki" :3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 37 minut temu, leven napisał(a): X3D jest tylko do gier i to nie wszystkich. i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 39 minut temu, laidman napisał(a): i tyle Uwielbiam jak co niektórzy łonanizują się X3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia https://imgur.com/a/WIvZpBs Czy są gdzieś w Polsce dostępne blaszki montażowe jak na obrazku powyżej BE QUIET! dla AM5? Gdzieś zgubiłem a przesiadam się z intela. Takie same blaszki montażowe są do Pure Loop 2 oraz do Dark Rock pro 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 11:44, maxymili napisał(a): https://imgur.com/a/WIvZpBs Czy są gdzieś w Polsce dostępne blaszki montażowe jak na obrazku powyżej BE QUIET! dla AM5? Gdzieś zgubiłem a przesiadam się z intela. Takie same blaszki montażowe są do Pure Loop 2 oraz do Dark Rock pro 5. Nigdzie nie znalazłem oprócz supportu be quiet. A nawet tam cena zwala z nóg 8,5€ + 3,95€ wysyłka. https://www.bequiet.com/en/spareparts?category=2014&serie=2015&product=4794 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Dzięki to i tak połowę taniej niż na niemieckim ebay. Niestety: "You can not order to this country" Edytowane 14 Stycznia przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt182 Opublikowano Wtorek o 16:01 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:01 Sciagnieta czapa z 9800x3d, ciekly metal na rdzen+thermal grizzly heatspreader i na to aio. Ponizej rezultaty stockowe ustawienia ten sam test. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Wtorek o 18:38 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:38 2 godziny temu, Matt182 napisał(a): Sciagnieta czapa z 9800x3d, ciekly metal na rdzen+thermal grizzly heatspreader i na to aio. Ponizej rezultaty stockowe ustawienia ten sam test. Pięknie... A czym testowałeś i jakie AIO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Środa o 07:53 Zgłoś Opublikowano Środa o 07:53 Na prawdę świetny wynik, WoW. U mnie sama przesiadka z Noctua NH-D15 2x NF-A15 140 na Freezera III dała do 10 stopni poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano Środa o 08:20 Zgłoś Opublikowano Środa o 08:20 13 godzin temu, laidman napisał(a): A czym testowałeś i jakie AIO? Raczej custom loop bo ma w tle Heatkiller IV Pro 😉 A sprawdzałeś może czy oryginalny IHS jest prosty? Kurde kusi teraz 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt182 Opublikowano Środa o 14:25 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:25 19 hours ago, laidman said: Pięknie... A czym testowałeś i jakie AIO? Cinebench, lian li ga 360 6 hours ago, Bonusso3 said: Raczej custom loop bo ma w tle Heatkiller IV Pro 😉 A sprawdzałeś może czy oryginalny IHS jest prosty? Kurde kusi teraz 😄 Nie sprawdzalem, wydarlem czape dalem heatspreader i aio lian li ga 2 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Środa o 14:54 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:54 (edytowane) 7 godzin temu, pitol321 napisał(a): U mnie sama przesiadka z Noctua NH-D15 2x NF-A15 140 na Freezera III dała do 10 stopni poprawy. Polecam Ci w takim razie dołożyć 3x 12cm na pull i spokojnie zejdzie jeszcze parę stopni, u mnie zeszło jakieś 7/8 stopni dodatkowo po dodaniu wentylatorów na pull. Z ciekawości sam zapuściłem Cinebencha 2024 Bez delida ale nie jest tak źle, myślałem, że będzie gorzej... Edytowane Środa o 15:12 przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Środa o 16:35 Zgłoś Opublikowano Środa o 16:35 Sprawdzałem, zamieniałem, w budę więcej mi już wentylatorów nie wejdzie. te ok 10 stopni zysku, względem Noctua, to i tak bardzo mnie zadowalający wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...