TomaszPaweł Opublikowano wczoraj o 10:22 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:22 (edytowane) 19 godzin temu, kris1900 napisał(a): Faktycznie, po wyłączeniu x3d mode jest około 1300 pts w multi. Pytanie tylko - do gier lepiej używać x3d mode w biosie? @pitol321 dzięki za pomoc! Na moim 9800X3D z sygnaturki wygląda to tak: Procesor nie kręcony ale i nie "optymalizowany", pamięci kupiłem najtańsze CL30@6000 jakie były dostępne. Niestety mają słabe dalsze tmingi... Edytowane wczoraj o 10:24 przez TomaszPaweł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skayuu Opublikowano wczoraj o 13:21 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:21 Cześć wszystkim. Od kilu dni gnębi mnie poważny problem. Zmieniłem kartę graficzną z Radeona 6750xt Aorus Elite na Sapphire Radeon 7900xt Nitro. Tego samego dnia zauważyłem, że pod obciążeniem (podczas grania oraz w stress teście) procesor dobija do 95 stopni, choć przez zmianą grafiki nie przekraczał nawet po 20-minutowym katowaniu stress testem 80 stopni. Z początku myślałem, że podczas montażu naruszyłem blok wodny na procesorze. Odkręciłem go, zmieniłem pastę, równomiernie i do końca dokręciłem. Efekt ten sam. od razu po załączeniu stress testu procesor wbija na 95 stopni. Podczas spoczynku nie przekracza 42 stopni. Może problemem jest rozmiar nowej karty? Przyznam że jest ogromna - zajmuje 3,5 slota i jest długa na 320mm, i może przez to w obudowie nie ma dostatecznego obiegu powietrza? Skończyły mi się już pomysły. Może ktoś pomoże? Podaję pełną specyfikację komputera (oprócz grafiki): Cpu: Ryzen 9700x z TDP w biosie ustawionym na 65 W Chłodzenie CPU: Endorfy Navis 240 Obudowa: Corsair 4000D Airflow Płyta główna: MSI B650 MAG Tomawhawk WIFI RAM: GoodRam DDR5 6400 Zasilacz: MSI A750GL 750W Wentylatory w obudowie: 3x120mm front, 1x120mm tył, 2x120mm i chłodnica z procesora top ustawione na push. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano wczoraj o 13:43 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:43 Większe cpu load to i gotuje,do tego radeadeon świeci na 400 Wat. Ustawić. Cpu o 100mhz mniej niż all core i dostosować napięcie. Radeon w uv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1900 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 6 godzin temu, TomaszPaweł napisał(a): Na moim 9800X3D z sygnaturki wygląda to tak: Procesor nie kręcony ale i nie "optymalizowany", pamięci kupiłem najtańsze CL30@6000 jakie były dostępne. Niestety mają słabe dalsze tmingi... Dzięki za info. Też kupiłem jakieś tanie goodramy 6400, bo nie zależało mi na super szybkiej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Test AMD Ryzen 9 9950X3D - Najlepszy procesor do gier i pracy? Kosztuje sporo, jednak AMD zadaje mocny cios konkurencji 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...