PC_old timer Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Temat chyba popularny i odwieczny dylemat: mam DDR 4 GSKILL Trident 4000MhZ CL16. Czy warto zmieniać na DDR5 ? Musiałbym też zmienić płytę. Pracuje to to z I7 13700K & RTX 4080S. Komputer wyłącznie do gier. Jest budżet na upgrade, stąd temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Też jestem old timer i nawet mając pieniądze leżące luzem nie wymieniłbym Twoich ramów na DDR5. DDR4 4000 cl16 to bardzo porządny zestaw. Mój głos idzie na nie. Sam jadę na ddr4 3400 cl15 (ale quad channel) i póki co nie narzekam na nic. Masz dropy FPS (0.1% low)? Jeśli nie, to ten upgrade jest zupełnie zbędny (moim zdaniem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada jeśli masz je w gear1 to gratuluje - co byś nie założył to ddr5 to różnica będzie marginalna lub nawet żadna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 13700k na pewno wykarmi 4080s więc zmiana bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_old timer Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Bardzo mi pomogliście. Na razie się nie będę decydował zatem. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Też jestem zdania, że nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Bez sensu jest taka zmiana. Dopiero jak byś całkiem nowy sprzęt składał to w tedy tak ale przy tym nie warto. Po za tym jeżeli gry ci hulają na tym to tym bardziej nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_old timer Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Pewnie, że hulają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...