Dawid afg Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Cześć. Mam problem z wejściem w ustawienia kontrolera RAID. Wcześniej miałem ekran POST trwający blisko 30s, w czasie których widziałem co się dzieje z kartą i mogłem edytować parametry macierzy. Po aktualizacji biosu płyty, przez 30s mam czarny ekran. W tym czasie nie wiem czy komputer się zawiesił, czy dalej działa. Funkcje kontrolera widzę tylko w ustawieniach UEFI i nie znalazłem opcji by to przestawić na "jak było". Wejście w kontroler z poziomu UEFI powoduje zwis. Wgrywałem stary bios, ale jest bez zmian. Co jeszcze mogę zrobić? Muszę dostać się na kontroler, bo po zmianie 1 dysku macierz jest nie widoczna w systemie i tak pozostanie, bez zatwierdzenia zmian przy dyskach. Płyta Asrock Z690 Steel Legend Kontroler Adaptec 6805e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada Zgłoś Opublikowano 6 Listopada Włącz CSM.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...