Skocz do zawartości
92damian

laptop do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Caleb napisał:

Ty jaki od siebie mógłbyś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po przejrzeniu rynku nie ma nic sensownego tym temacie to co wybrałeś tylko w x komie może da ci rabat, tak na forum jest dział  ( link jest bez windowsa ) 

https://www.x-kom.pl/p/1220376-laptop-15-16-asus-tuf-gaming-a15-r5-7535hs-16gb-1tb-rtx4060-144hz.html#Specyfikacja

wybrałem 1t dysk nie oszukujmy się 512 to już za mało, możesz kupić klucz lub pudełko w10 bo jest tańszy i updrada dać na 11np. Przygotować pendriva i postawić sam windowsa lub szukać już gotowca ale prawdziwy majster z forumPurePC powinien sam stawić :D 

16gb Ramu wybierz, 32 wciskane na siłę i nie potrzebne 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop znalazłeś taki sam 😛 doszedłem do tych samych wniosków co ty, tylko wybrałbym sobie wersję 16GB ramu i 1t dysk 140w na 4060 jest na obydwóch 

Jest jeszcze wersja tego na intelu pare % lepiej chodzi ale walczy z temperaturami dlatego lepiej wybrać słabszego, lepiej schłodzonego. 

Podałem ci zestaw jakbyś się zastanawiam, bo cześć ludzi tak ma że myśli iż w cenie laptopa nie da się złożyć nic sensownego. Jednak wiadomo laptop to laptop składasz i idziesz znim pod pachę. Oprócz minusów małego Ekranu(wiadomo można użyć TV) , szybkiego wyeksplatowania części  lub jego upgradów. To miejsce na stacjonarkę trzeba w domu mieć.... 

Czy zestaw który podałem jest lepszy od laptopa którego nawet sam wskazałeś? 

Myślę że sama karta 4060 mobile vs 4060 ti 16g deklasuje już na starcie o dobre 20% nie licząc że nowe gierki łykają RAM szybciej niż dziewczyny z filmów dla dorosłych. Z Procesorem jest podobna sytuacja też można liczyć te 20% wydajności. No i można upgrade zrobić na tej płycie posadzisz każdego am5 ryzena 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, 92damian napisał:

a dam rade takie coś kupić np w media expert

Linki ci podałem z najtańszym opcjami, czy wychodzi że częściowo bo w samym media jest tylko płyta. Jeżeli chodzi ci o zakup na Raty moge wszystko w jednym sklepie zamieścić może wyjść ciut drożej. 

co teraz można dokupić w razie polepszenia sobie sprzętu

Tego pytania nie rozumiem, a raczej do czego bije. Dlatego odpowiem, do laptopa tak dysk i drugą kość ramu dokupisz, dysk wymienisz bo ma jedną kieszeń. 

Jeśli chodzi o stacjonarny to 3-4 lata (bo takie życie będzie wiódł ten laptop) będziesz mógł sobie wymienić lub wcześniej oczywiście też nic nie stroi na przeszkodzie gdy zabraknie ci mocy na lepszy model ryzena np 9800x3D który myślę stanieje lub nie wiem czy wersję 10xxx ryzenów się pojawia na takie i opcjonalnie 6060 rtx czy co tam wyjdzie 

czyli według Ciebie laptop lepsza opcja ??

Mam w domu swój GameRoom, po co miał bym używać laptopa skoro miejsce odpada, a mobilności nie potrzbuje bo teraz na telefonie sobie mogę wszytko sprawdzić a granie na laptopie dajmy mu 17cali mi nie pasuje. Czyli odpowiadając na twoje pytanie, gardzę laptopami... 

Pytanie czy ty masz gdzie postawić kompa, nie zależy ci na mobilności jednostki, czy dasz radę sobie sam go złożyć (zawsze ktoś da rade np sklep) bo to ty zakładałeś posta 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi