karoldynamite Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Cześć , mam zamiar kupić nowy procesor poniewaz mój obecny (i5 10400F) bootelneckuje mi osiągi karty graficznej (RTX 4060) znalazłem że idealnym cpu do tej karty była by i5 13400f , jestem tylko zmartwiony czy ten procesor pasował by do mojej płyty głównej . I5 10400f jest na chipsecie FCLGA1200 a i5 13400f jest na FCLGA1700 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Nie ma niestety takiej opcji. Intel Core i5-13400F to inne gniazdo, musisz szukać procesora Intel Core 10/11 Generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Albo kupić nową płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Wtedy przesiadka na am5 My Friend to najlelsza opcja 12400f /13/14 to jest to samo a nawet gorzej bo się grzeje i żre więcej Edytowane 12 Listopada przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada (edytowane) No tak, ale Intele są teraz tańsze od ryzenów, a jak umie się ogarnąć napięcia i Pl to może to być fajny wybór. No i nie trzeba zmieniać pamięci na DDR5 Tak na szybko szukając to znalazłem taką płytę: ASUS PRIME B760M-R D4 Edytowane 12 Listopada przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Jak patrzę na ten kodek audio na tych płytach to potem się zastanawiam jak ludzie grają na słuchawkach jak ten dźwięk przypomina napie....nie Brajanka na organkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada No jak chcesz dobry dźwięk to kupujesz płytę z ALC4080 albo dedykowaną kartę dźwiękową, sam zresztą się zastanawiam czy sobie nie sprawić tej ostatniej (obecnie mam integrę ALC892). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Alc1220 mam na płycie i wystarcza, słuchawki xcloud, a pod optyka amplituner. Nie ma co narzekać, jednak te najtańsze są straszne jakby nie miało siły xD Podasz osprzęt jaki masz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Obecnie mam MSI B550-A Pro z ALC 892 i dość wiekowe głośniki Logitech Z506. No i co raz częściej mam wrażenie, że coś mi w tym dźwięku brakuje. Kilka lat temu jak je pierwszy raz przesłuchiwałem to był ten efekt wow, nawet czołgi w War Thunder potrafiłem usłyszeć skąd jadą. Ale to było jeszcze na innej płycie (bodajże był tam jeszcze ALC 662, ale nie specjalnie znam się na kartach dźwiękowych więc nie wiem czy była lepsza czy mi się tylko tak wydaje) Edytowane 12 Listopada przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Opublikowano 15 Listopada W dniu 12.11.2024 o 20:36, karoldynamite napisał: Cześć , mam zamiar kupić nowy procesor poniewaz mój obecny (i5 10400F) bootelneckuje mi osiągi karty graficznej (RTX 4060) znalazłem że idealnym cpu do tej karty była by i5 13400f , jestem tylko zmartwiony czy ten procesor pasował by do mojej płyty głównej . W co grasz i na jakim monitorze ? Gdzie znalazłeś że 13 400f jest idealny ? Jaką masz płytę, zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...