bbc20000 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 szumi strasznie jak podlacze kolumienki lub sluchawki. tak bardzo szumi ze przeszkadza to w ogladaniu filmow. wiem ze to nie sa sterowniki bo szumi nawet przed zaladowaniem windows. jak mozna to naprawic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Kupić kartę dzwiękową, jak zmiany sterów nie pomagają, ew. wymienić mobo :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Proponuje powypinac urządzenia i sprawdzic czy któres z nich nie powoduje tych szumów. W szczególnosci sprawdzic kabel audio łączący płyte z CD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 w windowsie w regulacji głośności wyłączyć wejście liniowe i mikrofon, na 99% zakłócenia są z tych wejść.w windowsie w regulacji głośności wyłączyć wejście liniowe i mikrofon, na 99% zakłócenia są z tych wejść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 dodatkowo cd player w ustawieniach glosnosci. mi to tez pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Jeżeli używasz chłodzenia softwarem, to może przez to. Ewentualnie możesz sprawdzić tysz rawidłowe uziemienie kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 probowalem wylaczyc AUX, CD i inne ustawienia ale mi nie pomagaja. Ja nie mam podlaczonego CDRW do mobo przez kabelek. Mysle ze mobo jest walnieta albo to sie dzieje przez overclocking. Co rozumiecie przez regulowanie za pomoca CD Playera ? Zasanawiam sie czy ten problem przy padkiem nie wynika z oveclockingu lub za agresywnych timingow pamieci. Jak myslicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zasanawiam sie czy ten problem przy padkiem nie wynika z oveclockingu lub za agresywnych timingow pamieci. Jak myslicie ? Sprawdzić nie zawadzi, daj na default i będze wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 jak coś jest zbyt podkręcone to się zwykle wiesza itp, szumy raczej nie mogły powstać przez podkręcanie ale sprawdzić można. jak napisał crazy ivan : przywróć standardowe ustawienia to się przekonasz ale jak dla mnie to nie to. w oprogramowaniu do dźwiękówki wyłacz te wejścia (line-in, mic, cd - do c-media dają osobne sterowanie głośnością i tam poszukaj). jak nic nie pomoże to reinstall systemu (i na czystym systemie sprawdź) a dopiero wtedy możesz uznać że to wina sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Realtek ALC650 i wszystko jasne, trzeba było wziąć płytę Asusa z kodekiem Analog Devices :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 w razie czego dokupi SB 128 czy 256, może live tanio znajdzie i będzie spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...