Skocz do zawartości
Vidocq

Ile da sie wyciagnac z gf FX 5200!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Podepne sie do topicu z innym pytaniem czemu duzo osob ma GPU wykrecone na 300 przy kartach Ti czy MX ja mam jak w podpisie i niemam jeszcze zadnych artefaktow czy to granica bezpieczenstwa :?:  :?:

Hmm u mnie nie ma ani artefaktów ani zwiech tylko obraz się zatrzymuje na kilka sekund a potem wszystko normalnie idzie dalej :evil:

Jak bys chciał wiedzieć to obraz nie staje ci z nudów tylko dla tego ze sie karta przegrzea i przez to chwile co obraz stoi to ona prubuje sie schłodzić ma za słabe chłodzenie albo juz se duzo gpu nie pokręcisz. Ustaw wszusko na maxa tak jak zawsze ustawiasz zmiejsz gpu o 15 mhz i zobaczysz miałem tak samo ja dałem u siebie 280 ale jutro zakładam miedziany radiator z proca i mysle ze zobacze te 280 stabilnie :twisted: :twisted: :twisted:

To nie przez przegrzewanie :evil: mam monitoring temp GPU firmowo założony przez Winfasta i po moim chłodzeniu mam mniej stopni niż wogóle bez niego i na standardowym chłodzeniue :!: ja myśle że coś już jest zablokowane :wink:

Jasne zeblkowali ci taktowanie gpu powyżej 300 wes człowieku nie pisz mi tu takich bzdur bo mi sie płakac chce jak czytak takie żałosne farmazony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle nad zmiana mojego radka 9100 herca na to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15824834 

duzo z niego bym wycisnal?? Postawilbym na niego wodne.. albo jakis dobry wentylek...

na pewno nie więcej niz z tego herca(pomijając 3DM03), ale w 3dmarki sie nie gra , wogule IMO to nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo z niego bym wycisnal?? Postawilbym na niego wodne.. albo jakis dobry wentylek...

na pewno nie więcej niz z tego herca(pomijając 3DM03), ale w 3dmarki sie nie gra , wogule IMO to nie ma sensu

no wlasnie... w 3dmarki sie nie gra... A tu jest taka sprawa ze z moich doswiadczen wynika ze ilosc ramu decyduje o efektach vertex i pixcel shader... np mialem winfasta gf3 ti200 128 i sprintel cell chodzil wszystko na maxa, kupilem radka i juz tylko na mediumie... a ten prolink 5200 ultimate wydaje sie byc niezly.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie... w 3dmarki sie nie gra... A tu jest taka sprawa ze z moich doswiadczen wynika ze ilosc ramu decyduje o efektach vertex i pixcel shader... np mialem winfasta gf3 ti200 128 i sprintel cell chodzil wszystko na maxa, kupilem radka i juz tylko na mediumie... a ten prolink 5200 ultimate wydaje sie byc niezly.....

nie dość ze 5200 ma wydajnosc beznadziejną to jeszcze z obsługą w pełni DX 9 ma problemy (bylo o tym szukaj) wiec nie ma sie co napalac na efekty w tym fx sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie do topicu z innym pytaniem czemu duzo osob ma GPU wykrecone na 300 przy kartach Ti czy MX ja mam jak w podpisie i niemam jeszcze zadnych artefaktow czy to granica bezpieczenstwa :?:  :?:

buhahahahaha :lol:

podniecać się 310 MHz na GPU MX440SE jak ja mam np 350 MHz a ktoś nawet 360 wykręcił. a chłodzenie mam standardowy radiator + malutki wentylek z NB ABITa KT7A.

beznadziejne wyniki ma ten FX5200. jest gorszy od MX440 w wydajności a w 3DMakach ratuje go tylko DX9.0 ale przy jego mocy te efekty dają niezły slide show. bez odpalania testu natury na MX440 można spokojnie wykręcić 8000 pkt na 2400+ i 350/550 więc FX 5200 to największa porażka nVidii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co?? nadal brakuje mi czegos do 500zl , jakiejs grafy do oc z directx 9 i bez zadnych obcinanek... taki przelom jak antek 1700+b0.... Cos czuje ze jeszcze dloogo nie bedzie mozna kupic dobrej karty i w miare nowej za 500zl...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...