Skocz do zawartości
jdjlkdjdjd

Czy to wpłynie na działanie płyty głównej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam stara płytę która leży w szafie długo i chciałem ją użyć do zrobienia kompa tak dla zabawy żeby zrobić ale zauważyłem że ma z tyłu trochę przekrzywione piny lub naderwane takie większe grubsze piny czy co to jest. PROSZĘ O POMOC.

Screenshot_2024-11-19-21-00-37-751_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-11-19-20-57-40-952_com.android.chrome.jpg

IMG_20241119_205449.jpg

Ja się nie znam na płytach więc może to normalne ale szczerze wolę się upewnić.

IMG_20241119_211312.jpg

IMG_20241119_211301.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, jdjlkdjdjd napisał:

wygląda jak piny te wygięte i to tak może być

to chyba nie wiesz co sklepy wciskają ludziom, jeśli są krzywe to je naprostuj, jak masz obawy że je złamiesz to lej. Jak się stykają to zabezpiecz taśmą izolacyjną :D Ruchomy trzeba będzie przylutować. Wyciągasz CLEAR CMOSu baterie i działasz, swoją drogą jak już długo leży to też trzeba jej się przyjrzeć ale tego dowiesz się pod odpaleniu.

generalnie to zrobiłeś zdjęcia jak NASA łazikowi, nie wiadomo o co chodzi... jakieś utlenienie widać, izopropanol lub woda destylowana.

1 godzinę temu, jdjlkdjdjd napisał:

kupić procesor

Dużych pieniędzy w to nie wkładaj, nikt nie wie czy to ruszy nawet po zabiegach, jak przeleżało w szafie ... 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi