tw_psycho Opublikowano Czwartek o 20:12 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:12 (edytowane) Hej, mam PC, głównie do obróbki wideo: MSI MAG B650 TOMAHAWK Ryzen 9 7950X (reszta chyba nie ma znaczenia 😄) Chciałem powiększyć RAM DDR5 do 128GB - w tym celu kupiłem Kingston Fury 128GB w 4 kościach po 32GB. Niestety szybko padło rozczarowanie, bo przy takiej konfiguracji maksymalna szybkość tej pamięci to 3600MHz. Dla zainteresowanych dlaczego: https://www.youtube.com/watch?v=Q8XLvZTqyX8 W związku z tym szukam pamięci DDR5 w kościach po 64GB z RGB (jeśli to możliwe). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 🙂 Pozdrawiam TW Edytowane Czwartek o 20:12 przez tw_psycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano Czwartek o 20:18 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:18 W dwóch kościach to max chyba tylko 96 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Sobota o 22:34 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:34 (edytowane) Tak, zdaje się w tej chwili jeszcze nie ma w sprzedaży modułów (nieserwerowych) 64GB. Edytowane Sobota o 22:35 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Sobota o 23:23 Zgłoś Opublikowano Sobota o 23:23 Tak, 64 GB w jednej kości od Kingston/ Micron / Samsung z ECC tylko dostaniesz, ale cena i parametry zaporowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john25 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Wygląda na to, że obecnie nie ma w sprzedaży modułów 64 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...