Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 12:37 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:37 22 godziny temu, seeba1910 napisał: Możliwe. Tym bardziej, że jest mało gier które potrafią optymalnie wykorzystać 16 wątków. Ale z drugiej strony 8700 ma wyższe taktowanie bazowe o 500 Mhz od 7500f 7500f ustawiasz na sztywno na 5GHz. U mnie na 1,1 V śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquaris Opublikowano Poniedziałek o 14:21 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:21 (edytowane) Jesteśmy na finiszu i dzisiaj chyba już dam radę złożyć zamówienia w sklepach. Zamieniłem zasilacz, ramy i cooler na te, które podałeś wyżej. Co do płyty, to chciałem bez wifi, bo już wszystko w domu poza lodówką ma wifi, a i tak komputer będzie pod kabel. Widzę, że wszystkie mają WiFi, a za to się chyba dodatkowo dopłaca? W ogóle powinienem zacząć od tego dlaczego chcę złożyć komputer. Kupiłem tego laptopa: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/msi-laptop-stealth-stu-14-u7-32-1tb-4060-w11.bhtml Jakość obrazu powala, ale problemy zaczynają się, gdy gram, bo laptop wyłącza się po kilku minutach grania. Zdiagnozowałem problem i wszystko to z powodu wysokiej temperatury procesora. Aby tego uniknąć muszę ustawiać moc procesora na 99%. Mogę wtedy grać, ale w niektórych grach okazjonalnie pojawiają się lagi, choćby w WoWie przy dużych skupiskach graczy. Zakładam, że nic z tym nie mogę zrobić, bo to wada produkcyjna laptopa? Ale może wyprowadzicie mnie z błędu. Mój poprzedni laptop gamingowy też był od MSI i nie miał takich problemów, ale on miał 15 cali, więc może poświęcili więcej miejsca na odprowadzanie ciepła. Edytowane Poniedziałek o 14:23 przez Aquaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Poniedziałek o 14:52 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:52 28 minut temu, Aquaris napisał: mają WiFi nie musisz mieć włączone 29 minut temu, Aquaris napisał: Kupiłem tego laptopa za 10k z 4060 :S 30 minut temu, Aquaris napisał: moc procesora na 99 pomoże ci undervolting procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquaris Opublikowano Poniedziałek o 14:54 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:54 Teraz, axsin302 napisał: za 10k z 4060 :S pomoże ci undervolting procesora Nie znałem wcześniej tego forum, to nie było kogo zapytać. Dzięki za tip z undervoltingiem. Spróbuję. 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Wtorek o 12:36 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:36 W dniu 24.11.2024 o 15:12, seeba1910 napisał: Ale z drugiej strony 8700 ma wyższe taktowanie bazowe o 500 Mhz od 7500f 100MHz na jednym i 200MHz na wszystkich, nie wiem skąd wziąłeś 500MHz, zobacz jak w samym CS2 odstaje od Ryzena 7700 Zainteresowany to ma kompletnie w [gluteus maximus] co mu się pisze i doradza dlatego szkoda się produkować dla takich osób. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITISERWIS Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Dikson dziekuje za rzetelne rady Zastabnawiam sie nad tymi płytkami dla mnie niewielka różnica w cenie https://proline.pl/?fn=porownaj-add&kod=0000007499 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...