Skocz do zawartości
hadero23

Nie widzę myszy na Gigabyte G6X 9KG 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 🖐️Zakupiłem nowy laptop BEZ windowsa Gigabyte G6X 9KG 2024.podczas instalacji nie wiedziec czemu nie widziałem wgl. kursora myszy.. no ale udało się jakoś zainstalować ten widnows 10 z nadzieją że tam się mycha pojawi (oczywiście że się nie pojawiła). Dodam że w uefi na etapie wyboru pendriva z którego mam instować windowsa myszka jest , niestety już dalej znika

Ktoś ma jakieś rady? ;c

Edytowane przez hadero23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

"ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę" xD 

nie wiem czy zauważyłeś ale ta wersja laptopa posiada ino wsparcie dla win11, co za tym idzie sterowniki są tylko do win11 , i nie to że myszka nie działa, tylko system win10 czy instalator nie posiada sterownika odpowiedniego do obsługi kontrolera usb  , a czy po instalacji win10 dźwięk jest w systemie ?  oraz czy kartę graficzna dało sie bez problemu zainstalować ?  

https://www.gigabyte.com/pl/Laptop/G6X--2024/support#support-dl-driver

czy można zainstalować i korzystać z sterowników od nowszego systemu np. win11 na starszym systemie win10 ? , nie wiem, trzeba to by sprawdzić empirycznie bo odwrotnie do tej pory można było instalować sterowniki np. od win7/win8 64bit aby zainstalować na np. win10 64bit

a tak z ciekawości to płytka dotykowa pod klawiatura jest czy to tylko atrapa ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi