Skocz do zawartości
Morf1982

Wymiana klawiatury mechanicznej (Cherry MX Black)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, bardzo prosił bym was o poradę - szczególnie osoby co przerobiło już kilka wariantów

Mam klawiaturę mechaniczną Cm Trigger na MX BLACK - mam ją wiele lat i bardzo się przyzwyczaiłem jednak sprawia mi już problemy ( rozłącza się co jakiś czas ) i nadszedł ten moment aby ją wymienić.

Mój problem polega na tym, że mam dość duże dłonie i generalnie mocno przyzwyczaiłem się do MX black - a jak widzę na rynku praktycznie nie ma już klawiatur na tych przełącznikach.

Szukam co by mogło zastąpić moją starą i tu jet problem 😞 

Mam upatrzonego jednego corsaira K70 na OPX - ale obawiam się czy nie będę cały czas aktywował przypadkowych klawiszy

Mam też w koszyku K70 low profile na RED - i tu w sumie podobne obawy

A może całkiem coś innego ? Ważne by przełącznik był liniowy oraz klawiatura miała solidną podkładkę pod nadgarstki, no i podświetlenie 🙂 ale w sumie wystarczyło by czerwone

W grę wchodzą nowe jak i używane 🙂

50\50 gry i cała reszta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Cherry MX Black masz dostępne jeszcze Endorfy Thock w różnych rozmiarach - 75% / TKL / Full albo Ducky Ducky One 3. Jednak nie obawiałbym się RED-ów, bo Black też miały linearną charakterystykę, tylko wymagają większej siły nacisku. 

Pełny poradnik zakupowy na PurePC: https://www.purepc.pl/jaka-myszka-do-grania-jaka-klawiatura-mechaniczna-poradnik-zakupowy-i-polecany-sprzet-dla-graczy-na-pazdziernik-2024?page=0,7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to Endorfy jest bez podkładki pod nadgarstki - szukam czegoś "pełnoprawnego" jak corsair K70 itp.

Poradników to ja przeczytałem kilkanaście ale używanie klawiatury to rzecz mocno subiektywna i bardziej zależy mi na opinii kogoś kto sam przesiadał się między przełącznikami

"Black też miały linearną charakterystykę, tylko wymagają większej siły nacisku" no właśnie 😄 same się nie wciskają przy muśnięciu klawisza

Edytowane przez Morf1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi