Skocz do zawartości
Rosalo

Laptop do grania w cenie 5500-6300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.morele.net/laptop-asus-tuf-gaming-a15-32-gb-ram-1-tb-ssd-pcie-windows-11-home-fa507ui-lp054-9119604/

Może gdzieś będzie taniej 

Razsn seria 8xxxx

32 gb, 1T, IPS

4070 na 140w 

Godzinę temu, Rosalo napisał(a):

Dream Machines

Nie mam zdania ale bym omijał 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu dream machines byś omijał? To kwestia doświadczenia, czy tego, że marka nie jest polecana przez sklepy typu xcom czy media expert? Pytam, bo już spotkałem się z opiniami, że jak nie jest reklamowane, to nie warto kupować, co okazało się g... a nie prawdą. 

Akurat z DM dostalem na święta RG4060-17PL43 z rozbudowaną kartą graficzną. Na razie go nie zdążyłem potestować, ale na CS-ie działa, no problemo. Będę wymieniał model który już mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie chodzi, że to kadłubek Clevo i dla kolegi to dziwna sytuacja bo nie bardzo wie jak rynek działa. Z kadłubków Clevo korzystają też MSI i Gibabyte w swoich laptopach. Dość przemyślane ale często fabrycznie niezbyt wysilone patrz @nataniel80 twój gdzie karta ma TPG 80/105W max, a nie jak w wyżyłowanych (i palących się) Acerach 115/140W czy Lenovo (te akurat mają konstrukcję bardzo ok ale inne przywary...). Sam mam MSI (też Clevo 😉 ale inny niż wzór twój, bardziej podstawowy, 15'' i na AMD i bez portów z tyłu) też z limitem 80/105 W choć jak to MSI - dwa suwaczki i jest power choć wyje jak 2 letni bachor rozpieszczony przez madkę, któremu weźmie się zabawkę (wentyle 2x większe obroty max).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi