Wojtek_Ajla Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witam, złożyłem zestaw składający się m.in. z Gigabyte B650 Eagle AX + AMD Ryzen 5 7600 6x3,8GHz + Pamięć Patriot Viper Venom, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 + Zasilacz MSI MAG A850GL 850W 80 Plus Gold, i w żaden sposób nie jestem w stanie uruchomić tego komputera, na płycie głównej najpierw świeci się DRAM: Memory status LED, a po chwili CPU: CPU status LED, na ekranie jest czarno zero reakcji nie jestem w stanie wejść do BIOSu, nic nie jestem w stanie zrobić, macie jakiś pomysł jaka może być tego przyczyna? czy jest szansa że coś źle złożyłem i nie działa? przy uruchamianiu ruszają wszystkie wentylatory i w procesorze i w obudowie i w GPU, klawiatura się świeci a sam komputer zero reakcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Próbować z jednym modułem pamięci. Może coś nie działać jak trzeba (płyta lub CPU). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witam czasami sie trafi sprzęt niby nowy a w sumie nie sprawny , a sklep przed wysyłka nie sprawdza podzespołów za darmola , tylko jako dodatkowa płatną usługę. jak płyta główna jest nówką , a jest to AM5 to pierwsze uruchomienie może potrwać kilka minut. z tego co piszesz to PC sie włącza, ale procedura rozruchowa zostaje wstrzymana, z powodu ? PC speaker Ty posiadać ? , pewnie nie... czy wpoiłeś wtyczki od zasilania, ? 24pin pewnie tak , a czy 8 pin tez ? 31 minut temu, Wojtek_Ajla napisał(a): macie jakiś pomysł jaka może być tego przyczyna? odpowiedz to 32 minuty temu, Wojtek_Ajla napisał(a): czy jest szansa że coś źle złożyłem i nie działa? jest więcej niż kilka przypadków ze przy montażu procesora można pogiąć piny w sokecie. jak możesz to zrób w miarę wyraźne zdjęcie wnętrza , i zamieść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_Ajla Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 22 minuty temu, Mr.T... napisał(a): Witam czasami sie trafi sprzęt niby nowy a w sumie nie sprawny , a sklep przed wysyłka nie sprawdza podzespołów za darmola , tylko jako dodatkowa płatną usługę. jak płyta główna jest nówką , a jest to AM5 to pierwsze uruchomienie może potrwać kilka minut. z tego co piszesz to PC sie włącza, ale procedura rozruchowa zostaje wstrzymana, z powodu ? PC speaker Ty posiadać ? , pewnie nie... czy wpoiłeś wtyczki od zasilania, ? 24pin pewnie tak , a czy 8 pin tez ? odpowiedz to jest więcej niż kilka przypadków ze przy montażu procesora można pogiąć piny w sokecie. jak możesz to zrób w miarę wyraźne zdjęcie wnętrza , i zamieść. Tak jak piszesz procedura rozruchowa zostaje wstrzymana, na ekranie nic się nie pojawia, PC Speaker nie posiadam, w załączeniu zdjęcia wnętrza bez socketu IMG_5989.JPG Edytowane 1 godzinę temu przez Wojtek_Ajla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu tak coś nie bardzo z tym plikiem. po zamieszczeniu zdjęcia powinien sie wyświetlić na stronie. np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_Ajla Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Mam jakiś problem z załączeniem zdjęć, popracuję nad tym i wrzucę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...