Skocz do zawartości
krzysiek3542

Wzmocnienie sygnału Wi-Fi w bliźniaku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie mieszkam w domu typu bliźniak w jednym domu jest internet w drugim chciałem zrobić sieć Wifi otoż mój plan to

1.Zakup kabla 30metrów rj 45 

2.Wzmacniacz Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender AC1200

I przebieg instalacji

Kabel rj45 podpiętych do routera Dasan h660 kabel przeciągniety do drugiego domu i podpięty kablem wzmacniacz Xiaomi i skonfigurowany jako osobna sieć wifi.

1.Pytanie wypali to?

2.Jak zarobić kabel z jednej i drugiej strony rj45 w sensie 

1.T568a-T568a

2.T568a- t568b

3.T568b-t568b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach niezależnie jak zarobisz kabel z jednej i z drugiej strony Auto MDI-X sam wykryje jaki to kabel i się urządzenia między sobą dogadają. Ja robię zazwyczaj kable proste (T568B <-> T568B).

Czy wypali to nie znam urządzenia Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender AC1200, z tego co widzę to to jest taki AP tylko, więc nie ma własnego serwera DHCP itp. itd. więc jak pisałeś "osobna sieć wifi" i miałeś na myśli tylko osobną sieć wifi, a nie izolację całej sieci to okej. Jak miałeś na myśli, także odizolowanie sieci to niestety może nie wypalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi