Skocz do zawartości
Groszeq

Problem z bootowaniem z dysków m2

Rekomendowane odpowiedzi

no dobrze to podziałajmy na tym co mamy

potrzeba pendrajwa , ale to zapewne masz 

Linux mint 

https://linuxmint.com/edition.php?id=316

jak zjedziesz na liście to jest - ICM - University of Warsaw , szybko idzie pobieranie 

Rufus 

https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/

i tak samo jak w przypadku iso z Windowsem , tworzymy za pomocą Rufusa botowalnego pendrajwa tylko ze z Linuxem 

po uruchomieniu szata graficzna jest podobna do Windowsa  

menu/start - Preferences -Disks - najeżdżamy kursorem z lewej strony są napędy/dyski i raz klikamy lewym . 

tak wyglada obraz dysku z zainstalowanym i działajacym systemem gdy jest MBR , a jak to będzie u Ciebie wyglądać ? 

MBR.jpg

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobrałem windows 11  wróciłem do początkowych ustawień w biosie czyli Uefi , zmieniłem dysk na crucial jako systemowy i zaczął się instalować . Nie wiem czego tak naprawdę dotyczył błąd . Może faktycznie Goodram mi jak uszkodzony sektor rozruchowy...

Dziękuję wszystkim , którzy poświecili swój cenny czas na niby błachy problem...

Przypomniałem sobie że na crucialu także próbowałem instalować windows 10 i nie poszło. Stracony czas i nie wiadomo tak naprawdę czego dotyczył problem 

Edytowane przez seeba1910

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi