Skocz do zawartości
zadi3001

Pytanie o zestaw do 7000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, złożyłem taki zestaw https://proline.pl/koszyk/86d92379, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może udałoby się zrobić coś lepszego i włożyć tutaj rtx 4070ti super i teraz moje pytanie, czy zostać przy tym, czy zamiast tego procka wziąć gorszy Ryzen 5 7500f i spróbować poczynić jakieś oszczędności na płycie głównej, zasilaczu itp. Macie jakieś pomysły, gdzie mógłbym zaoszczędzić, a nie stracić na wydajności? I z jakiej firmy polecacie wziąć kartę, żeby była w miarę cicha i z dobrymi temperaturami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, zadi3001 napisał(a):

Siemka, złożyłem taki zestaw https://proline.pl/koszyk/86d92379, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może udałoby się zrobić coś lepszego i włożyć tutaj rtx 4070ti super i teraz moje pytanie, czy zostać przy tym, czy zamiast tego procka wziąć gorszy Ryzen 5 7500f i spróbować poczynić jakieś oszczędności na płycie głównej, zasilaczu itp. Macie jakieś pomysły, gdzie mógłbym zaoszczędzić, a nie stracić na wydajności? I z jakiej firmy polecacie wziąć kartę, żeby była w miarę cicha i z dobrymi temperaturami?

Właśnie złożyłem zestaw z 7500f i Tomahawkiem więc jakbyś miał jakieś pytania to wal. U mnie co prawda z 4080s ale 4070tis spokojnie napędzi. Bierz 7500f z lepszą kartą zdecydowanie i odkładaj spokojnie na 9800x3d 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minutes ago, Grolshek. said:

Właśnie złożyłem zestaw z 7500f i Tomahawkiem więc jakbyś miał jakieś pytania to wal. U mnie co prawda z 4080s ale 4070tis spokojnie napędzi. Bierz 7500f z lepszą kartą zdecydowanie i odkładaj spokojnie na 9800x3d 😛

Chętnie zobaczę Twój zestaw, bo może coś skopiuję od Ciebie. Też właśnie myślę, że lepiej teraz wziąć gorszego procka i zbierać na 9800, ewentualnie jak stanieje 7800X3d to wziąć ten. A co sądzisz o obudowie, może być, czy w podobnej cenie można coś lepszego ogarnąć? 

9 minutes ago, axsin302 said:

będziesz sam składał czy chcesz aby sklep to zrobił ? 

Chcę złożyć w proline, bo z kodem promocyjnym mi złożą dużo taniej. Nie mam czasu za bardzo na składanie i kompletnie się na tym nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, zadi3001 napisał(a):

A jaka płyta główna? Możesz podesłać Twój zestaw?

No przecież wyżej napisałem: 7500f z B650 Tomahawkiem. W tej chwili testuję sobie 5200/1,155V i ładnie to wygląda. Dźwięk spoko, wifi spoko, drugi shield na dysk jest z pci 4x, mnóstwo gniazd dla wentylków. Kupiłem w outlecie za pół ceny, nie ruszyła, reklamowałem, przysłali nową. God bless Morele!!!

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, axsin302 napisał(a):

Matko Baska! Przecież ten Zotac ma większe chłodzenie od mojego Palita 4080S 😮

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi