zadi3001 Opublikowano Piątek o 21:25 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:25 Siemka, złożyłem taki zestaw https://proline.pl/koszyk/86d92379, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może udałoby się zrobić coś lepszego i włożyć tutaj rtx 4070ti super i teraz moje pytanie, czy zostać przy tym, czy zamiast tego procka wziąć gorszy Ryzen 5 7500f i spróbować poczynić jakieś oszczędności na płycie głównej, zasilaczu itp. Macie jakieś pomysły, gdzie mógłbym zaoszczędzić, a nie stracić na wydajności? I z jakiej firmy polecacie wziąć kartę, żeby była w miarę cicha i z dobrymi temperaturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Piątek o 22:32 Zgłoś Opublikowano Piątek o 22:32 Godzinę temu, zadi3001 napisał(a): Siemka, złożyłem taki zestaw https://proline.pl/koszyk/86d92379, ale z biegiem czasu pomyślałem, że może udałoby się zrobić coś lepszego i włożyć tutaj rtx 4070ti super i teraz moje pytanie, czy zostać przy tym, czy zamiast tego procka wziąć gorszy Ryzen 5 7500f i spróbować poczynić jakieś oszczędności na płycie głównej, zasilaczu itp. Macie jakieś pomysły, gdzie mógłbym zaoszczędzić, a nie stracić na wydajności? I z jakiej firmy polecacie wziąć kartę, żeby była w miarę cicha i z dobrymi temperaturami? Właśnie złożyłem zestaw z 7500f i Tomahawkiem więc jakbyś miał jakieś pytania to wal. U mnie co prawda z 4080s ale 4070tis spokojnie napędzi. Bierz 7500f z lepszą kartą zdecydowanie i odkładaj spokojnie na 9800x3d 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 22:43 Zgłoś Opublikowano Piątek o 22:43 będziesz sam składał czy chcesz aby sklep to zrobił ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadi3001 Opublikowano Piątek o 22:52 Zgłoś Opublikowano Piątek o 22:52 18 minutes ago, Grolshek. said: Właśnie złożyłem zestaw z 7500f i Tomahawkiem więc jakbyś miał jakieś pytania to wal. U mnie co prawda z 4080s ale 4070tis spokojnie napędzi. Bierz 7500f z lepszą kartą zdecydowanie i odkładaj spokojnie na 9800x3d 😛 Chętnie zobaczę Twój zestaw, bo może coś skopiuję od Ciebie. Też właśnie myślę, że lepiej teraz wziąć gorszego procka i zbierać na 9800, ewentualnie jak stanieje 7800X3d to wziąć ten. A co sądzisz o obudowie, może być, czy w podobnej cenie można coś lepszego ogarnąć? 9 minutes ago, axsin302 said: będziesz sam składał czy chcesz aby sklep to zrobił ? Chcę złożyć w proline, bo z kodem promocyjnym mi złożą dużo taniej. Nie mam czasu za bardzo na składanie i kompletnie się na tym nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Piątek o 23:13 Zgłoś Opublikowano Piątek o 23:13 Zajebista obudowa. Nie za mało wentylków? U mnie 3x140 nawiewa a 4x120 wyciąga. StormyX do kompletu z dwoma wentylkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadi3001 Opublikowano Sobota o 00:07 Zgłoś Opublikowano Sobota o 00:07 54 minutes ago, Grolshek. said: Zajebista obudowa. Nie za mało wentylków? U mnie 3x140 nawiewa a 4x120 wyciąga. StormyX do kompletu z dwoma wentylkami. A jaka płyta główna? Możesz podesłać Twój zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Sobota o 06:14 Zgłoś Opublikowano Sobota o 06:14 Za 7100 masz nadal z Ryzen 7700 i 4070 TI Super https://proline.pl/koszyk/13432692 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Sobota o 15:38 Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:38 (edytowane) 15 godzin temu, zadi3001 napisał(a): A jaka płyta główna? Możesz podesłać Twój zestaw? No przecież wyżej napisałem: 7500f z B650 Tomahawkiem. W tej chwili testuję sobie 5200/1,155V i ładnie to wygląda. Dźwięk spoko, wifi spoko, drugi shield na dysk jest z pci 4x, mnóstwo gniazd dla wentylków. Kupiłem w outlecie za pół ceny, nie ruszyła, reklamowałem, przysłali nową. God bless Morele!!! Edytowane Sobota o 15:38 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadi3001 Opublikowano Sobota o 16:28 Zgłoś Opublikowano Sobota o 16:28 10 hours ago, Dikson said: Za 7100 masz nadal z Ryzen 7700 i 4070 TI Super https://proline.pl/koszyk/13432692 No ten zestawik totalny sztos. A jak ta karta wypada z innymi, droższymi? Jest dużo głośniejsza i cieplejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Sobota o 16:41 Zgłoś Opublikowano Sobota o 16:41 https://www.x-kom.pl/p/1278769-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-4070-ti-super-gaming-solid-oc-16gb-gddr6x.html Kup oddzielnie i poczekaj na promki taki kloc był po 3600zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Sobota o 23:25 Zgłoś Opublikowano Sobota o 23:25 6 godzin temu, axsin302 napisał(a): https://www.x-kom.pl/p/1278769-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-4070-ti-super-gaming-solid-oc-16gb-gddr6x.html Kup oddzielnie i poczekaj na promki taki kloc był po 3600zl Matko Baska! Przecież ten Zotac ma większe chłodzenie od mojego Palita 4080S 😮 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 06:47 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 06:47 7 godzin temu, Grolshek. napisał(a): Palita 4080S raczej 5k za kartę bym nie dał ostatecznie kupił bym https://www.krsystem.pl/asrock_amd_radeon_rx_7900_xtx_taichi_24gb_oc_gddr6_384bit_3xdp-item-70953.html?64336&ceneo_cid=6c573e3f-890a-2c0b-678b-1ef8666359b1 widziałem ją za 4000 lub jej siostrę za 3900 PHANTOM GAMING 24GB OC no ale to każdego indywidualna sprawa. Mnie osobiście denerwuje to, że wydajność jest zastępowana DLSS. Nowe 5xxx zapowiadają się na nie śmieszny żart, tak jakby odgrzewane kotlety z 4xxx z dobiciem Watów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 07:05 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 07:05 https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4080-super-tuf/14.html szczególnie, że atakował bym rozdzielczość UWQHD 3440x1440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Niedziela o 11:18 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:18 (edytowane) 4 godziny temu, axsin302 napisał(a): raczej 5k za kartę bym nie dał ostatecznie kupił bym https://www.krsystem.pl/asrock_amd_radeon_rx_7900_xtx_taichi_24gb_oc_gddr6_384bit_3xdp-item-70953.html?64336&ceneo_cid=6c573e3f-890a-2c0b-678b-1ef8666359b1 widziałem ją za 4000 lub jej siostrę za 3900 PHANTOM GAMING 24GB OC no ale to każdego indywidualna sprawa. Mnie osobiście denerwuje to, że wydajność jest zastępowana DLSS. Nowe 5xxx zapowiadają się na nie śmieszny żart, tak jakby odgrzewane kotlety z 4xxx z dobiciem Watów Miałem 7900XTX i na szczęście ktoś to gówno ode mnie kupił. Nieprędko wrócę do kart graficznych AMD za to procesory wychodzą im zacnie. Świadomość że wydaję kilka tysi na kartę i jakaś gra nie działa mi w najwyższych detalach jest dla mnie nie do przyjęcia. Edytowane Niedziela o 11:19 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 11:59 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:59 Ja to gra ci nie poszła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Niedziela o 12:32 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:32 31 minut temu, axsin302 napisał(a): Ja to gra ci nie poszła? Cyberpunk 2077 2560x1080 full pathtracing i z tego co pamiętam jakieś 30-40 klatek. Już wyparłem tę kartę jako traumę sprzed lat 😛 O temperaturach, koniecznym UV i 400 watach poboru nie wspomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 13:08 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:08 (edytowane) Dlss i rt pt nie każdego obchodzą, co do temperatur i poboru nie odbiega mocno od stawki UV bardzo pomaga tej karcie. Nie zgodzę się jednak z tobą że trzeba ją skreślać ale też nie mogę zaprzeczyć że masz trochę racji. Na pewno trzeba mieć do niej jakiś kredens do trzymania aczkolwiek w mojej obudowie była elegancka xD Edytowane Niedziela o 16:31 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Niedziela o 17:09 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:09 3 godziny temu, axsin302 napisał(a): Dlss i rt pt nie każdego obchodzą, co do temperatur i poboru nie odbiega mocno od stawki UV bardzo pomaga tej karcie. Nie zgodzę się jednak z tobą że trzeba ją skreślać ale też nie mogę zaprzeczyć że masz trochę racji. Na pewno trzeba mieć do niej jakiś kredens do trzymania aczkolwiek w mojej obudowie była elegancka xD MNIE obchodzą. Dla MNIE ta karta to złom. Cieszę że ci się podoba i się nią baw. Ja nie cierpię świadomości że najwyższe ustawienia w kompie za 10 kafli nie działają ale to ja a nie objawiona prawda dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Niedziela o 19:41 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:41 (edytowane) Nie ma to jak wybrac kartę która nie wspiera tych technologi 😄 a potem wymagać, czyli wybór na nieświadomce. Mimo wszystko udało ci się zmienić i być zadowolonym to jest ważne Edytowane Niedziela o 19:52 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu 18 godzin temu, Grolshek. napisał(a): pathtracing Jak się wybiera karty AMD po granie z RT, to później nie ma się co dziwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Nexus. napisał(a): Jak się wybiera karty AMD po granie z RT, to później nie ma się co dziwić. I dokładnie po to piszę żeby twórca tego tematu nie wpierdzielił się w takie gówno jak ja pod tytułem 7900XTX. Do tego służy to forum żeby się uczyć na błędach i doświadczeniu innych. W dniu 30.11.2024 o 07:14, Dikson napisał(a): Za 7100 masz nadal z Ryzen 7700 i 4070 TI Super https://proline.pl/koszyk/13432692 Ale ładny zestaw. Edytowane 16 godzin temu przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 2 godziny temu, Grolshek. napisał(a): Ale ładny zestaw. Wiadomo że chciałoby się lepiej ale ceny mamy jakie mamy i ciężko coś poskładać lepszego w jednym sklepie. W dniu 30.11.2024 o 17:41, axsin302 napisał(a): https://www.x-kom.pl/p/1278769-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-4070-ti-super-gaming-solid-oc-16gb-gddr6x.html Kup oddzielnie i poczekaj na promki taki kloc był po 3600zl Zotac to porażka na 4080S, Trinity na tym chipie ma chłodzenie takie jak na 4070S Głośne pomimo byczego chlodzenia W dniu 30.11.2024 o 17:28, zadi3001 napisał(a): Jest dużo głośniejsza i cieplejsza? A skąd, dobre chłodzenie https://www.tweaktown.com/reviews/10646/pny-geforce-rtx-4070-ti-super-16gb-xlr8-gaming-verto-oc/index.html#Temperature-and-Power-Efficiency https://www.igorslab.de/en/pny-geforce-rtx-4070-ti-super-xlr8-gaming-verto-epic-x-16-gb-review-more-clock-speed-through-better-cooling/12/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu 52 minuty temu, Dikson napisał(a): Głośne pomimo byczego chlodzenia Gdzie masz tam napisane Solid 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu To jest jeden kij, lepiej na tym modelu nie będzie. Na jaki test byś nie spojrzał to 4070 TI S /4080S nie powala pod względem chlodzenia tym bardziej kultury pracy. Z 4070 to tylko 4070 S Trinity jest ok 4080 Super Trinity ma 2000 rpm na 90mm wentylatorach nic dziwnego jak chłodzenie takie jak na 4070S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Po 30min zabawy z Undervoltingiem niwelujesz tą różnicę 400-500zl do droższych modeli zostawiając w kieszeni hajs.Nie trzeba być znawcą, nie trzeba się obawiać o zniszczenie czy o gwarancję. Jak ktoś płaci gruby hajs to musi pamiętać że dla NV czy Amd jest liczbą, a czasy nastały takie że testujemy my, konsumenci. Niech każdy kupuje TuF'a..... Edytowane 11 godzin temu przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...