Skocz do zawartości
daniel11111

KVM? Swich HUB? Połączenie 2 komputerów z tymi samymi peryferiami

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Chciałbym podłączyć komputer PC oraz MAC mini na jednym stanowisku do jednego monitora, potrzebowałbym jakiegoś rozdzielacza z przełączaniem na oba komputery, aby za naciśnięciem guzika przełączyć się pomiędzy komputerami. Czy właściwe urządzenie to USB Swich?

Nie potrzebne mi urządzenie z HDMI/DP ponieważ PC będzie podłaczony w monitorze pod DP, Mac Mini pod HDMI.  Monitor mam 4k 240hz wiec ciezko pewno i tak byloby znalesc taki KVM.

Potrzebuje urządzenia ktore rozdzieli mi sygnał z 6 portów USB-A na 2 komputery: PC - na USB-A, Mac Mini na USB-C/Thunderbolt. Czy ktoś zna takie urządzenie, bo ja znaleźć nie mogę? Transfer nie jest jakiś bardzo szybki wymagany bo potrzebuję podłaczyć 3xDrukarka + Klawiatura + Mysz, a od czasu do czasu Dysk HDD na USB 3.0., ale żeby nie muliło myszki i klawiatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam KVM z 4 portami USB3 i myślę nawet, że jakby podpiąć drukarki po jakimś hubie, to nie byłoby problemu.
Kopiowanie z dysku USB, to inna para kaloszy. Te 5Gb przepustowości i napięcia z USB typu A mogą być nie wystarczające. Więcej, przełączanie dysku to moim zdaniem głupi pomysł, bo może mieć negatywny wpływ na jego żywotność. Osobiście nie widziałem, by jakikolwiek producent sugerował KVM do tego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zwykly swich USB u mnie, bo wyjscia obrazu niepotrzebne. Ale jak to zrobic zeby do jednego komputera byl jako usb A a do drugiego usb C, jakas przejsciowke dac ? Same usb A widze

Edytowane przez daniel11111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi