Saymix Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2024 Witam, zastanawiam sie nad upgradem komputera bądź sprzedażą i kupna całego nowego pieca mógłbym prosić o doradzenie co zrobić w tej sytuacji? Intel i7-8700K Asus rog strix z-370-h gaming g skill F4-3200C16 16 GB Asus GTX 1080 Ti Strix ROG OC 11GB GDDR5X Samsung SSD 960 EVO 250 GB Seagate BarraCuda 2TB Cooler Master MasterLiquid 240 Silentium Supremo FM2 80 Gold 750W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2024 Hej. A jaki masz teraz budżet na potencjalny upgrade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saymix Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2024 Myślę ,że do 4k ,dlatego ewentualnie mogę sprzedać aktualnego i dołożyć ten budżet do kupna nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 w 1080p po dołożeniu karty procesor zrobi bootleneck, po przejściu na 1440p też nie będzie miał łatwego życia ale powinien dać rade jednak nie będzie to samo co nowsze jednostki i będzie odstawał. Przeszukaj forum do 6k i sobie porównaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) To ja bym sprzedał i poszedł w to: https://www.x-kom.pl/lista/rt5zsya4c Z starego zestawu zostaw zasilacz, chłodzenie i ewentualnie obudowę i powinno być zdecydowanie lepiej. Pytanie czy Ci się spieszy bo, za rogiem premiery RX 8xxx i RTX 5xxx Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Szybki_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 06:33, Szybki_27 napisał(a): RX 8xxx i RTX 5xxx Rozwiń jak wyjdą pod koniec stycznia to i tak dla śmiertelników którzy dbają o złotówki będą nie dostępne bo podatek od nowości i spalpery zrobią swoje realnie będzie to drugi lub trzeci rzut tych kart ( kwiecień ) W dniu 1.12.2024 o 06:33, Szybki_27 napisał(a): To ja bym sprzedał i poszedł w to: Rozwiń najpierw byś sprzedał W dniu 1.12.2024 o 06:33, Szybki_27 napisał(a): Z starego zestawu zostaw zasilacz, chłodzenie i ewentualnie obudowę i powinno być zdecydowanie lepiej. Rozwiń a potem byś dołożył weź może idź najpierw zjedz śniadanie nie wiem czy zakładający chce się bawić i pakować wszystko oddzielnie sprzedanie... czy nie lepiej tak jak stoi W dniu 30.11.2024 o 22:16, Saymix napisał(a): Silentium Supremo FM2 80 Gold 750W Rozwiń nie wiem od kiedy go masz, ale też mam ten zasilacz i STRASZNIE go nie polecam a w rękach miałem kilka egzemplarzy i to jest najgłośniejsza pudło z mojego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 06:50, axsin302 napisał(a): potem byś dołożył weź może idź najpierw zjedz śniadanie Rozwiń To zaproponuj coś koledze wyżej za 4k co przebije wydajność obecnego zestawu lub zasugeruj jakaś sensowna zmianę, bo na razie odpowiadasz na propozycje, bez podania własnego konkretnego rozwiązania. Co do Supremo dodam, że mam 550W w jednym zestawie i 850W w drugim i problemów z hałasem nieuświadczyłem. Albo nie mam tak czułych uszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Nie chcę ci kolego umniejszać a jedynie stwierdzić fakt że zaprzeczyłeś samemu sobie. Jestem za tym aby on sprzedawał to jako całość ze względu na to że gdy przyjdzie jakiś kupujący będzie mógł od razu sprawdzić sobie komputer a tak to tam ze screenshotów czy z filmów nie każdy tak będzie chciał. Może sprzeda to znajomemu I to się uda jakoś szybciej załatwić ale jeżeli będzie to obcy człowiek komputer, który ma już przeszło 7 może 6 lat Nie zawsze będzie tak oczywistym wyborem. Przy założeniu że uda się go sprzedać za koło 2 000 razem będzie miał 6 na forum w ciągu ostatnich dwóch tygodni było sporo tematów Odnośnie takich komputerów może sobie je spokojnie przejrzeć Sam wiek komputera też robi swoje zssilacz i aio może nie mieć już taki parametrów lub potrzebny będzie serwis Edytowane 1 Grudnia 2024 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saymix Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Dzięki za odpowiedzi raczej wolałbym całość sprzedaż i nie bawić się w rozbiórki co do zasilacza to jest cichutki jak na ten wiek to wszystko pracuje jak najbardziej ok mówisz ,że za 2k mogę pomysleć o sprzedaży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Wstawiałbym raczej na 1700-1800 zł ale wystawił za dwa i ktoś by targował 200 zł on by był niesamowicie zadowolony No a ty byś miał spokojny sumienie że nie wcisnąłeś na badziewia. Jeszcze chwilę temu Przeglądałem OLX i znalazłem za 2000 zł 2070 super no i procesor chyba 9700k. Zestaw bardzo podobny do twojego ale on ma jeszcze do DLSSresa Edytowane 1 Grudnia 2024 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki_27 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 11:03, axsin302 napisał(a): Nie chcę ci kolego umniejszać a jedynie stwierdzić fakt że zaprzeczyłeś samemu sobie. Rozwiń Ok, faktycznie trzeba było zjeść śniadanie. Przeczytałem raz jeszcze i niejasno się wyraziłem. Częśc rzeczy bym w tym przypadku sprzedał i częsć zostawił żeby jako tako sie zmieścić w budżecie 4k, ale lepiej będzie sprzedaż całości + zakup czegoś za powiedzmy 6k przy sprzedaży i dołożeniu kasy. Co do zestawów to warto przyjrzeć sie tym propozycjom: https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-grudzien-2024?page=0,12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saymix Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Mogę jeszcze dodać ,że niekoniecznie zależy mi na nowym mogę kupić używkę z OLX ,dlatego właśnie napisałem posta aby wiedzieć co szukać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...