adramel Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Mam dwa telefony które używają HotSpota Wifi6. MotoE20Pro i E50Ultra. W komputerze mam karte Zyxel NWD7605 która wg specyfikacji obsługuje WiFi6. Ale komputer Windows 10 nie widzi HotSpotów (WPA2) jednego i drugiego telefonu. Same telefony widzą swoje sieci, nawet stary S9+ bez problemu się łączy Mam jeszcze router od Vectry który także działa w Wifi6 (w trybie mieszanym) 2.4/5GHz i ta sieć jest bez problemu wykrywana. W telefonach dopiero jak przestawię na 2.4GHz sieci z HotSpotów sie pojawiają. Czemu Zyxel nie chce widzieć HotSpotów z telefonu? To Wifi6 z vectry EDIT: W ogóle to ten Zyxel nie chce się łączyć nawet jak przestawię HotSpota na 2.4GHz. Wprawdzie już wykrywa sieć z telefonu, ale bezczelnie twierdzi że "Nie może połączyć się z tą siecią" Mam jeszcze starszą kartę WiFI5 D-Link DW-161 AC600 i ta łączy się z 2.4GHz. Oczywiście Wifi6 i sieci 5G nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 Połączy się z 2,4 GHz jeśli ustawisz na telefonach zabezpieczenia na WPA 2 ;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...