Skocz do zawartości
Bushido123

Zmiana Procesora I5-10400F do Counter-Strike 2

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, chciałbym zmienić procesor aktualnie posiadam I5-10400F i nie jestem zbyt zadowolony z wyników fps w cs2 a tak naprawdę gram tylko w cska. 

Doradzi ktoś co warto kupić? z tego co czytam to karta graficzna odgrywa dużo mniejszą rolę niż Procesor i to właśnie chyba on hamuje moje fps'y
Procesor; Intel i5-10400f
Ram: 16gb

Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX 1650

Płyta główna: MAG B560M BAZOOKA socket 1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

po zmianie procesora na np. 11gen. trzeba tez pomyśleć o odpowiednio wydajnym chłodzeniu bo to sie trochę grzeje ...

testowałem i5-10400f temperatury ok ale już , i5 11600k, i 10700k i  i7 11700k oraz i i9 11900k to już są "grzałki" , a dopiero po zmianie na i9 widzę odczuwalne różnice , ale , ale cena używanych nie zachęca do zakupu xD 

także przemyśl zakup/upgrade , bo po zmianie samego procesora ten GTX 1650 nie wypluje z siebie wincyj FPS. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 11700k na full unlocket z fera dual będzie ciezko, undervoltong 0.070 pomoże zejść poniżej 65 stopni 

Dobrze jak podasz budżet 

Jeśli chodzi o ciekawostki to 5.3 ghz potrzebował już WC bo 5.2 to juz artcic liquit nie dawał rady ale to moja sztuka, i nnego jak badałem wbijał 5.4 i 360aio dawało rade 

Dawało radę**, za dużo powiedziałem 80stopni, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi