Yacentyx Opublikowano Niedziela o 14:10 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:10 Dzień dobry, mój obecny sprzęt to: Procesor AMD Ryzen 7 5700X, Płyta główna MSI B550-A PRO, Karta graficzna Sapphire technology Pulse Radeon RX 7600, Pamięć RAM GoodRam IRDM PRO DDR4 32GB (2 x 16GB) 3600 CL18, Chłodzenie Endorfy Fortis 5. Nie gram w żadne gry, a komputer tylko do Photoshopa + użytkowanie domowe. Problem w tym, że w Photoshopie czasami się zacina/wolno działa/ działa "skokowo". Jaka może być przyczyna? Co zmienić by usprawnić? Czy ten zestaw jest ok do grafiki? Monitor to NEC EA271U, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Niedziela o 21:31 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 21:31 W PS zdaje się znacznie lepiej spisuje się NVIDIA, a RX 7600 to generalnie model z niższej półki, mający 8 GB VRAM, co też pewnie ma wpływ. Sprawdź czy przy projektach pamięć graficzna nie jest wypełniona pod korek, możesz tu użyć oprogramowania MSI Afterburner albo Menadżera Zadań (CTR + ALT + DEL). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacentyx Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Dzięki, sprawdzę, tyle tylko, że czytałem, że dla PS dużo ważniejszy jest procek, a grafa mało ważna. Może się to zmienia... W takim razie jaką grafikę najlepiej wrzucić? Edytowane 22 godziny temu przez Yacentyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu To również zależy jakich wtyczek / nakładek używasz, a także czy używasz w nich akceleracji GPU, bo PS to jednak rozbudowane narzędzie. Poczekajmy może na kogoś, kto używa PS regularne i będzie w stanie zweryfikować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Dyski jak rozłożone? Scratch ustawiony? Karta to ma co robić ale w Lightroomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacentyx Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Wgrałem najnowszy Camera Raw i aktualizowałem/wgrałem ponownie używane wtyczki. Problem ustąpił. Ciekawe czy trwale. Swoją drogą Adobe zaleca karty z 2GB VRAM, 4GB w przypadku wyświetlacza 4K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...