Skocz do zawartości
Duch23

Problem podczas uruchamiania systemu - znikające ikony paska zadań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem podczas uruchamiania systemu. Gdy powiedzmy uruchomi się po ekranie logowania znikają mi wszystkie ikony na pasku zadań (zdjęcia) a na nim kręci się kółko od myszki. Podczas naciskania na pasek ekran odświeża się, menu start nie działa bo kręci się kółeczko jakby myślał ale nic się nie dzieje nawet po 10 min. Nie mogę uruchomić żadnego programu np opery, playera, odpala np. wordpad, mogę wejść w mój komputer itp.
Pomaga restart kompa wtedy wszystko wraca do normy (2 zdjęcia) 
Co zabawniejsze problem nie pojawia się zawsze tylko losowo powiedzmy na 10 uruchomień , w 4 występuje ten problem
Zaczyna mnie to bardzo denerwować.
Zaznaczam format był robiony jakiś rok temu, ostatnie aktualizacje tak samo(są wyłączone)
Myślałem iż jest coś może z rejestrem ściągnąłem ccleanera ale wyczyściłem rejestr i wszystko inne, zero efektu , wyłączyłem wszystko z autostartu - zero efektu
Została opcja z jakimś robalem więc przeskanowałem wszystko windowsowskim antyvirem, dodatkowo ścignąłem też avasta - nic nie znalazł czyli dalej zero efektu
Sterowniki do karty graficznej też zaktualizowane
Zaznaczam iż nie instalowałem jakiś podejrzanych programów itp
Nie robiłem żadnego backapu.

Skończyły mi się opcje ewentualnie aktualizacja windowsa, format, ewentualnie przejście na 11
Ale chciałbym zostać na razie przy 10 i nie chce mi się bawić w format

Jakieś sugestie ktoś miał taki problem?

IMG20241127225953.jpeg

IMG20241127230159.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi