Skocz do zawartości
Smartek

Jaka klawiatura...

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim to nie... Media Tech, takie jest moje zdanie.

Doskonale są klawiatury Fujitsu-Siemens (a takze Samsung) za ok 50 zl. Mowie o jednym modelu produkowanym przez te 2 firmy

model Samsung SEM-M2A lub Siemens-Fujitsu SEM-M2A

Tu masz zdjecie

Dołączona grafika

Klawiatura jest ogolno dostepna w granicach do 50 zlotych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Media Tech produkuje wszystko, byc moze cos tam maja dobrego, ale w niczym nie beda nigdy najlepsi, a wiekszosc to "sredniaki", dlatego ze "trzaskaja" za duzo, od aparatow poprzez nosniki po klawiatury, myszki a pewnie juz niedlugo czajniki, bezpieczniki i lampki do choinek :lol: ... SEM-M2A to kawal dobrej i co najwazniejsze solidnej klawiatury, wymiary ma calkowicie standardowe, maksimum 1 cm dluzsza od normalnych, zmierz swoja i dodaj 1-2 cm wyjdzie Ci ile ta ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup samsunga, ja posiadałem klasyczna klawke bez dodatków prze 5 lat żadnych problemów i nadal jest w czynnej służbie ale u chrześniaka :D. A co do Media-Tech to ich ostatni wybryk myszka z kulka zamiast rolera mnie zniszczyła tym się nie da pracować o graniu nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj klawiatur media-tech. Chicony, BCN, Tracer tak, ale nie media-tech.

Tracer-a też nie kupuj - są tanie ale po jakimś czasie pada kilka przycisków. I to nie jest odosobniony przypadek - już 10 reklamowałem (oczywiście nie w domu - tylko w firmie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

media-techa nie kupuj, ja polecilbym tracera 22ITM, wypas klawiatura, dosyc cicho pracuje, ciszej od tego samsunga, dodatkowo czarna, 18 dodatkowych buttonow i o wiele mniejsza od innych jezeli chodzi o gabaryty!!! ja kupilem ja za 39 zeta z roczna gwarancja, teraz jest podobno za 45 zetorow, no ale nie wiem..............

http://www.tracer.pl/ramka.php?strona=opis...46&id_kat=01051

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szymon_wlc... ta tarcera ma dziwny uklad klawiszy, a ja pisze bezwzrokowo i pewnie trudno bedzie sie przyzwyczaic, wole juz troche bardziej standardowa ;)

pozdro ;)

ps - chyba na szajsunga sie zdecyduje :D

ps2- nie widzial ktos moze wiekszego zdjecia tej klawiatury Samsunga? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam zamiar kupić jakąś klawiaturkę w podobnej cenie (do 60zł). Najważniejsze dla mnie jest żeby klawisze były "miękkie" i "ciche". Czy ten samsung spełni moje oczekiwania?

Multimedialne klawisze mie nie potrzebne ...ale muszą być klawisze do regulacji dźwięku. Mam jeszcze jedno dziwne wymaganie. Jako, że stara klawa mi się rozleciała przejściowo piszę na staaarej od Compaq. I jedno mnie w niej urzekło-jakość wykonania, plastiku z którego jest wykonania i waga robią wrażenie obcowania ze sprzętem typu G-shock. Z takim sprzętem kibole mogliby na ustawki chodzić. Czy znajdzie się w tej cenie tak solidnie wykonana klawiatura?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam OEM (miala pudelko, podporke i sterowniki) i nie widze wad

BOX ma chyba pare wiecej klawiszy (i chyba tylko o to chodzi)

ja mam wersje black

mam troche przyciskow ale jedynie uzywam do sound regulation (mute i volume up&down)

nie trzeba do tego instalowac sterownikow

naprawde fajna klawiaturka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja OEM nie ma pudelka i dodatkowego oprogramowania. Jest produkowana dla duzych firm komputerowych ktore dolaczaja je do zestawow. Bardzo czestodrukujac swoja marke. Mozna takze kupic oem normalnie w sklepie jako produkt markowy jednakze bez dodatkow (box i oprog) i czesto z krotsza gwarancja. Idealnym przykladem jest athlon oem - 12 mcy box - 36 plus wiatrak. Albo karty grafiki. Produkt OEM jest pelnowartosciowym pelnym produktem markowym. Nie rozni sie niczym poza tym co wczesniej wymienilem.

Logitech internet oem jest superowa klawiatura. Zapewniam ze zadne szajsungi media techy mitsumi i chicony nie umywaja sie do niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nefar, slzyalem opinie od osoby, ktroa ma wersje OEM klawiatury Logitech i podobno gorzej "wchodza" klawisze niz z BOX'a ! :/... mam nadzieje, ze to przypadek i ta osoba tylko przypadkiem natrafila na model, ktory sie tak zachowuje? Prosze o szybka opdowied, poniewaz jutro juz musze zamowic :D

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...