Restro Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Witam! Mam dziwny problem z monitorem 😅 Model monitora: LG UltraGear 24GN60R-B Problem polega na tym, że monitor gaśnie w momencie kiedy się ruszę, najczęściej jak wstaje od biurka... Był okres w którym się to nie działo, nie mam pojęcia dlaczego. Kablów żadnych nie dotykam gdy to się dzieje, wszystko posprawdzane, kupiony nowy kabel DP, dalej to samo 😕 No nie mam pojęcia o co może chodzić, bardzo dziwny problem. Czasami migają takie paski na monitorze przez chwile, a czasami wyłącza się obraz, bo monitor jakby dalej działał, muszę wtedy go wyłączyć i włączyć i działa normalnie. Nie zawsze się to dzieje, ale często. Problem raczej nie jest powiązany z kartą graficzną, bo mam 2 inne monitory i nic się na nich nie dzieje, karta też jest w miarę nowa, więc nie sądzę żeby to była wina GPU. Jak ktoś ma jakieś pomysły, wskazówki, będę bardzo wdzięczny za pomoc Dziękuję i pozdrawiam! 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Witam 3 godziny temu, Restro napisał(a): Problem polega na tym, że monitor gaśnie w momencie kiedy się ruszę, najczęściej jak wstaje od biurka... nie wstawać i sie nie ruszać, i problem rozwiązany xD czy mógł byś zamieścić fotkę opisywanym problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Hej, dzięki za zainteresowanie, Średnio wiem czego mam zrobić zdjęcie szczerze mówiąc 😅 Monitor wygląda normalnie, nie ma żadnych pęknięć, z tyłu również wszystko w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Chyba najprostsze rozwiązanie będzie jak poruszasz kablem od niego z karty, przewodem zasilający, i samym monitorem jak nie zgaśnie to wykluczy uraz mechaniczny Edytowane 4 Grudnia 2024 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @axsin302 Zrobiłem dokładnie jak napisałeś, wszystkimi kablami poszturchałem przy monitorze, komputerze, kablem zasilającym - wszystko działa, brak jakichkolwiek efektów Dodam jeszcze, że gdy siedzę nieruchomo, albo lekko się ruszam to się kompletnie nic nie dzieje, jak wstaje bardziej dynamicznie z krzesła to wtedy się takie cuda dzieją. Jak wstaje wolno z krzesła to nic się nie dzieje, więc no XD Ten problem mam już od dobrych 6 miesięcy i był okres w którym faktycznie wstawałem specjalnie wolniej i wtedy było okey, czasami tylko zgasł. Jednak po tym czasie, mam już nerwice z tym monitorem, bo jest myśl przy każdym odejściu od komputera - wyłączy się czy nie wyłączy 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Człowiek magnez... Zamień kabel z innyn monitorem, odejmij jeden monitor, zmień slot w karcie Edytowane 4 Grudnia 2024 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Palisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 @axsin302 Zrobiłem tak i będę testować, próbowałem parę razy dynamicznie wstać, ale jak na złość nic się nie dzieje 😅 (czasami też próbowałem to wymusić przed zmianami) @P3ch Dziwne pytanie 🤔 Nie palę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Pytanie uzasadnione, czasami switch w monitorze może płatać figle, ale w twoim przypadku skoro nie palisz mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Niestety po zastosowanych zmianach, dalej to samo 😞 Parę razy znowu zgasł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Podłącz go jako telewizor, jeśli jest taka możliwość lub do zupełnie innego urządzenia. Nie wiem konsoli Jeśli występowało to od początku, bo jakieś przerwy miało to i tak jest on podejrzany. Problem w tym że jeśli masz gwarancję będziesz musiał im to jakoś wytłumaczyć xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia Finalnie podłączyłem go kablem HDMI, wczesniej na DP dzialal. I nie gaśnie 😆 Kabel na pewno sprawny, bo testowałem na innych monitorach, także pewnie coś z portem DP, ale kto by tam wiedział 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...