Restro Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia Witam! Mam dziwny problem z monitorem 😅 Model monitora: LG UltraGear 24GN60R-B Problem polega na tym, że monitor gaśnie w momencie kiedy się ruszę, najczęściej jak wstaje od biurka... Był okres w którym się to nie działo, nie mam pojęcia dlaczego. Kablów żadnych nie dotykam gdy to się dzieje, wszystko posprawdzane, kupiony nowy kabel DP, dalej to samo 😕 No nie mam pojęcia o co może chodzić, bardzo dziwny problem. Czasami migają takie paski na monitorze przez chwile, a czasami wyłącza się obraz, bo monitor jakby dalej działał, muszę wtedy go wyłączyć i włączyć i działa normalnie. Nie zawsze się to dzieje, ale często. Problem raczej nie jest powiązany z kartą graficzną, bo mam 2 inne monitory i nic się na nich nie dzieje, karta też jest w miarę nowa, więc nie sądzę żeby to była wina GPU. Jak ktoś ma jakieś pomysły, wskazówki, będę bardzo wdzięczny za pomoc Dziękuję i pozdrawiam! 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia Witam 3 godziny temu, Restro napisał(a): Problem polega na tym, że monitor gaśnie w momencie kiedy się ruszę, najczęściej jak wstaje od biurka... nie wstawać i sie nie ruszać, i problem rozwiązany xD czy mógł byś zamieścić fotkę opisywanym problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia Hej, dzięki za zainteresowanie, Średnio wiem czego mam zrobić zdjęcie szczerze mówiąc 😅 Monitor wygląda normalnie, nie ma żadnych pęknięć, z tyłu również wszystko w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Chyba najprostsze rozwiązanie będzie jak poruszasz kablem od niego z karty, przewodem zasilający, i samym monitorem jak nie zgaśnie to wykluczy uraz mechaniczny Edytowane 4 Grudnia przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia @axsin302 Zrobiłem dokładnie jak napisałeś, wszystkimi kablami poszturchałem przy monitorze, komputerze, kablem zasilającym - wszystko działa, brak jakichkolwiek efektów Dodam jeszcze, że gdy siedzę nieruchomo, albo lekko się ruszam to się kompletnie nic nie dzieje, jak wstaje bardziej dynamicznie z krzesła to wtedy się takie cuda dzieją. Jak wstaje wolno z krzesła to nic się nie dzieje, więc no XD Ten problem mam już od dobrych 6 miesięcy i był okres w którym faktycznie wstawałem specjalnie wolniej i wtedy było okey, czasami tylko zgasł. Jednak po tym czasie, mam już nerwice z tym monitorem, bo jest myśl przy każdym odejściu od komputera - wyłączy się czy nie wyłączy 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Człowiek magnez... Zamień kabel z innyn monitorem, odejmij jeden monitor, zmień slot w karcie Edytowane 4 Grudnia przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia Palisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia @axsin302 Zrobiłem tak i będę testować, próbowałem parę razy dynamicznie wstać, ale jak na złość nic się nie dzieje 😅 (czasami też próbowałem to wymusić przed zmianami) @P3ch Dziwne pytanie 🤔 Nie palę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 5 Grudnia Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia Pytanie uzasadnione, czasami switch w monitorze może płatać figle, ale w twoim przypadku skoro nie palisz mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Restro Opublikowano 5 Grudnia Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia Niestety po zastosowanych zmianach, dalej to samo 😞 Parę razy znowu zgasł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Grudnia Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia Podłącz go jako telewizor, jeśli jest taka możliwość lub do zupełnie innego urządzenia. Nie wiem konsoli Jeśli występowało to od początku, bo jakieś przerwy miało to i tak jest on podejrzany. Problem w tym że jeśli masz gwarancję będziesz musiał im to jakoś wytłumaczyć xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...