Skocz do zawartości
MarKov

Dziwne wyniki w oc xp1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam - plyte jak w podpisie i niestety stary zasilacz 200w próba podniesienia napiecia na moim atlonku konczy sie resetem wykręcilem go bez zmiany napiecia na 166x12=1992 win xp wykrywa go jako 2400+.Próbowalem także 133x15=1995 i co dziwne przy tych ustawieniach w SiSoftware Sandra pokazuje lepszy wynik 8O co o tym sądzicie? A i jedno pytanko na ile mozliwe jest bezpieczne podniesienie napięcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze wyniki uzyskalem na 160x12.5=2gh I wynik w 3dmarku 2001 tez najlepszy 10433 tylko boje sie o dysk pci 40Mhz a AGP 4x80 czyli 320Mhz - narazie tak pochodze i zobaczymy co sie bedzie dzialo acha temp procka w stresie 54C cooler GlacialTech Igloo2320

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz pamieci 266mhz (133)to prz czestotliwosci fsb procka 333 mhz (166) pracuja asynchronicznie niz prz fsb procka 266mhz(133) bo wtedy pracyja synchronicznie i caly system jest wydajniejszy.

Ale to co mowi m apoparcie tylko wtedy jesli masz ramy 266 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze wyniki uzyskalem na 160x12.5=2gh I wynik w 3dmarku 2001 tez najlepszy 10433 tylko boje sie o dysk pci 40Mhz a AGP 4x80 czyli 320Mhz - narazie tak pochodze i zobaczymy co sie bedzie dzialo acha temp procka w stresie 54C cooler GlacialTech Igloo2320

:? 8O 8O 8O 8O 8O 8O :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt jestem ciemny prosze oswiec mnie swoja wiedza john_doe - bo dla mnie do tej pory to bylo logiczne - zreszta ja ciemny i glupi kierowalem sie tym co wypisuje BIOS,SiSoft Sandra,Powerstrip i te inne glupie programy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krootki - a czym tu się chwalić że na PCI 80 MHz. nic to nie daje a można kompa zjarać. dla mnie to dowód braku wiedzy i wyobraźni a nie powód do dumy. a żaden japoniec nie podskoczy bo oni jadą na nF2 i mają PCI zablokowane na 33 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napoczatku bylo:

Fajny tekst wiec go ktootki skomntowal:

No i mamy swojego rekordzistę - 320MHz na AGP - ciekawe czy jakiś Japoniec podskoczy

Ale AMD nie zrozumial zartu ktootkiego ktory smial sie z wyslokiego mhz u MarKova i myslal ze ktoodki chwali sie swojim PCI 80mhz

krootki - a czym tu się chwalić że na PCI 80 MHz. nic to nie daje a można kompa zjarać. dla mnie to dowód braku wiedzy i wyobraźni a nie powód do dumy. a żaden japoniec nie podskoczy bo oni jadą na nF2 i mają PCI zablokowane na 33

Jaki z tego moral ??........ Chinczyce jada na nf2!!!!

PS... Jooz ORT: ORT: ORT: kturys raz odnosze wrazenie czytajac to forum ze albo ja nie umniem czytac, albo ktos sie edycja postów bawi.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napoczatku bylo:

Fajny tekst wiec go ktootki skomntowal:

No i mamy swojego rekordzistę - 320MHz na AGP - ciekawe czy jakiś Japoniec podskoczy

Ale AMD nie zrozumial zartu ktootkiego ktory smial sie z wyslokiego mhz u MarKova i myslal ze ktoodki chwali sie swojim PCI 80mhz

krootki - a czym tu się chwalić że na PCI 80 MHz. nic to nie daje a można kompa zjarać. dla mnie to dowód braku wiedzy i wyobraźni a nie powód do dumy. a żaden japoniec nie podskoczy bo oni jadą na nF2 i mają PCI zablokowane na 33

Jaki z tego moral ??........ Chinczyce jada na nf2!!!!

PS... Jooz ORT: ORT: ORT: kturys raz odnosze wrazenie czytajac to forum ze albo ja nie umniem czytac, albo ktos sie edycja postów bawi.....

niedawno w radiu mowili zeby uwazac na drogach, po upaly powoduja zmeczenie. Moze niedlugo beda mowili o zaprzestaniu korzystania z forum, bo upaly pogarszaja mozliwosci szarych komorek.......... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...