Forge Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Kupiłem wczoraj XBOX Series X i wentylator konsoli jakoś dziwnie chodzi gdy konsola nie jest obciążona (np. jest w menu głównym). Brzmi to jakby wentylator obcierał o coś albo łożysko wentylatora było uszkodzone. No ewidentnie słychać jakieś bicie jakby luzy były. Konsola leży u mnie poziomo jakby coś. Wrzucam też nagranie tego jak wentylator chodzi gdy konsola jest w spoczynku. Telefon dałem bezpośrednio do wylotu powietrza tam gdzie jest wentylator. U was też tak chodzi to chłodzenie? https://imgur.com/a/YtPWYBE Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Forge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsceniczny Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Mój series x brzmi identycznie i też stoi poziomo. Co ciekawe, świeżo wymieniony wentylator w kompie tak samo u mnie brzmi. To jakieś echo, rezonans od przepływu powietrza czy *uj wie co, a uszkodzenie łożysk brzmi bardziej jak terkotanie (ma to sens, co mówię?). Wiem, bo niedawno terkotał mi wentylator w szybie wentylacyjnym w łazience (poszły łożyska) i jest to charakterystyczny dźwięk, który trudno z czymkolwiek pomylić. Ten dźwięk u Ciebie jest zbyt cichy jak na zepsute łożysko. Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Obsceniczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...