Fajress Opublikowano 7 Grudnia Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia (edytowane) Dzień dobry, od pewnego czasu jestem zmuszony kupic nowy komputer, nie sledziłem rynku od dobrych paru lat i totalnie nie orientuje sie w dzisiejszych cenach stad mam pytanie do bardziej obeznanych w tym temacie uzytkoników a moje pytanie brzmi czy opłaca sie dzisiaj kupowac nowego kompa czy lepiej lepiej poczekac np. do swiat, do stycznia, do lutego? Wiem, ze kiedys byl problem z GPU, byly strasznie zawyzone ceny a jak jest teraz? Dziekuje bardzo za pomoc. EDIT: O co chodzi z tym DLLS? Jest to technologia dzieki ktorej o wiele bardziej oplaca sie brac karte od Nvidi? Edytowane 7 Grudnia przez Fajress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 7 Grudnia Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia Od 2 tygodni ceny idą mocno w górę, taniej raczej za dwa miesiące nie będzie. Kwestia w jaki budżet celujesz i do czego ma służyć PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajress Opublikowano 7 Grudnia Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia Czyli spóźniłem się o 2 tygodnie czy to przez Black friday ceny były niższe? Celuje w komputer do 4k, praca + czasami gry dla odstresowania. Co w moim przypadku polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 7 Grudnia Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia Kurs dolara zrobił swoje i sytuacja w naszym pięknym kraju. Co to za praca? Jaki masz monitor? Za niecałe 3900 z RTX 4060 na dość świeżej platformie https://proline.pl/koszyk/9cb20769 Warto polować na 4060TI w promocji za 1500-1600 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajress Opublikowano 7 Grudnia Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 5 godzin temu, Dikson napisał(a): Kurs dolara zrobił swoje i sytuacja w naszym pięknym kraju. Co to za praca? Jaki masz monitor? Za niecałe 3900 z RTX 4060 na dość świeżej platformie https://proline.pl/koszyk/9cb20769 Warto polować na 4060TI w promocji za 1500-1600 zł. Studiuje informatykę i na moim byłym komputerzy gdy np odpalalem serwer wirtualny to było makabrycznie... Po prostu narzędzie do nauki w tym sensie,a według Ciebie warto np czekać na święta lub nowy rok czy pewnie niewiele się zmieni? Tak orientacyjnie o ile stówek zdrożał np ten zestaw który podałeś po tych zmianach dolara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia Mniej więcej ~200 zł, głównie zdrożała karta 120 zł, ale też reszta średnio po 10-15 zł nie licząc procesora ale on może zdrożeć bo Ryzen 7700 poszedł ponad 100 zł w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajress Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia (edytowane) Jasne a według Twojego doświadczenia warto poczekać np na wyprzedaże świąteczne lub poświąteczne? Czy to będzie bez różnicy? 19 godzin temu, Dikson napisał(a): Edytowane 8 Grudnia przez Fajress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1993 Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia Sam jestem przed kupieniem nowego komputera do 10k + monitor łącznie z 12-13k, ale zastanawiam się czy nie poczekać do lutego, może ceny spadną. Sam nie wiem co robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 9 Grudnia Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia Ja bym nie czekał tylko polował żeby kupić sobie taniej kartę, 7500F nie ma iGPU jeśli chciałbyś korzystać z takiego komputera bez dedykowanej karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...