Skocz do zawartości
Fajress

Analiza rynku podzespołów komputerowych na dzien 07.012.2024

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

od pewnego czasu jestem zmuszony kupic nowy komputer, nie sledziłem rynku od dobrych paru lat i totalnie nie orientuje sie w dzisiejszych cenach stad mam pytanie do bardziej obeznanych w tym temacie uzytkoników a moje pytanie brzmi czy opłaca sie dzisiaj kupowac nowego kompa czy lepiej lepiej poczekac np. do swiat, do stycznia, do lutego? Wiem, ze kiedys byl problem z GPU, byly strasznie zawyzone ceny a jak jest teraz?

Dziekuje bardzo za pomoc. 

EDIT: O co chodzi z tym DLLS? Jest to technologia dzieki ktorej o wiele bardziej oplaca sie brac karte od Nvidi? 

Edytowane przez Fajress

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dikson napisał(a):

Kurs dolara zrobił swoje i sytuacja w naszym pięknym kraju.

Co to za praca? Jaki masz monitor?

Za niecałe 3900 z RTX 4060 na dość świeżej platformie https://proline.pl/koszyk/9cb20769

Warto polować na 4060TI w promocji za 1500-1600 zł.

Studiuje informatykę i na moim byłym komputerzy gdy np odpalalem serwer wirtualny to było makabrycznie... Po prostu narzędzie do nauki w tym sensie,a według Ciebie warto np czekać na święta lub nowy rok czy pewnie niewiele się zmieni? Tak orientacyjnie o ile stówek zdrożał np ten zestaw który podałeś po tych zmianach dolara?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne a według Twojego doświadczenia warto poczekać np na wyprzedaże świąteczne lub poświąteczne? Czy to będzie bez różnicy?

19 godzin temu, Dikson napisał(a):

Edytowane przez Fajress

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi