Czech Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Witam Do Slayera Jak napisałem rozumiem że można mieć rózne zdania na temat , ale zamiast pisać wypociny swojego rozumu i przypisywać nam wierzącym to czy tamto to proszę odnieś się logicznie i mądrze do tego co wcześniej napisałem [ dwie wypowiedzi] podkreślam LOGICZNIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 a ja wam mówie, że dalesze pisanie jest i tak bez sensu... jedni i tak nie przekonają drugich do swoich racji, ponieważ wypowiadają się przeważnie nie ci, którzy się zastanawiają, a ci, którzy mają pogląd zdecydowany... a wiara (lub jej brak oczywiście), to kwestia własnego sumienia, pragnień, obaw itd. (bo z inteligencją i rozumem nie ma wiele wspólnego, bo się i tak nic nie udowodni :twisted:) więc nasze rozważania sa jałowe w 95%... kto chce, to wierzy, a kto nie chce to i tak wierzył nie będzie... :twisted: a Bóg? po to dał nam wolną wolę, byśmy robili to, co robimy... każdy według własnego sumiena: lekarz, który bez łapówki pozwoli ci zdechnąć na progu szpitala, albo sam poda pavulon, i drugi, który ratując życie umiera na SARS, ksiądz, który w imię Boga żąda co miesiąc XX pln od każdego parafiaina, i drugi, który ma parafię na biednych mazurach i nie zmiena auta co rok, a jeździ do chorych 15 letnim struclem, strażak który ginie w gruzach WTC, i terrorysta, który go zabił, polityk, za graść złota pragnący utopić nasze auta w rzepakowym oleju, i drugi który sprzedaje przetargi, i my wszyscy... pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Hehe...Czech- logicznie to ty wiary nikomu nie wytłumaczysz- ksiądz cię nie uczył? Wiara polega na samej wierze- nie ma tutaj aspektu fizycznego- w innym przypadku wychodzisz na heretyka i oszczerce ( paradoksalnie ateizm polega na dozniu fizycznym- aspekt wiary jest pomijany lub brany pod uwagę na samym tylko początku ( myśl- pomysł) np. odkrycie czarnych dziór). Dla wierzącego wystarczy sama wiara, nie poszukuje odniesienia do świata w którym żyje, bo Bóg nie jest fizyczny, więc nie ma go w naszym fizycznym świecie, pamiętajmy, że nawet nasze myśli, uczucia - to wszystko jest fizyczne- więc ni ch. żaden człowiek mi nie udowodni isnienie Boga w żaden sposób, bo to po prostu nie jest możliwe- a, że ktoś sobie grzybki halucynogenne wchszania a potem ma zwidy ( Żydzi mieli to samo z kaktusa-pejot) to ma tyle do wiary, co nic. I nie pisz , że moje uwagi to " wypociny"- twoja wiara się poci jak szczór, bo coś przez te pół wieku w końcu ruszyło i się już nie zatrzyma- wasza religia w końcu upadnie- to nieuniknione. PS- do powyższej wyposiwiedzi- wolną wolę ma też piesek, kotek i każdy inny zwierzak- rekin może ci odgyść nogę, albo zadowolićsię przepływającą rybką. Gołąb może przelecieć i nasrać ci na głowę, albo zrobić to obok :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Slayer tak myślałem jesteś żałosny że nawet nie stać ciebie na LOGICZNE argumenty Wytłumaczę jak chłopu na miedzy ja nie pisałem o wierze tylko przedstawiłem naukowe argumenty że życie na ziemi nie mogło powstać samoistnie i oczekiwałem od ciebie co ty na to , a ty znowu że wiara ,księża Dlaczego takim jak ty zawsze wiara kojarzy z kościołem katolickim .Widzę że jesteś ludkiem po przejsciach i jakieś osobiste doznania zasłaniają tobie obraz świata który cię otacza Pozdrawiam Nie musisz się silić na odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 [....] PS- do powyższej wyposiwiedzi- wolną wolę ma też piesek, kotek i każdy inny zwierzak- rekin może ci odgyść nogę, albo zadowolićsię przepływającą rybką. Gołąb może przelecieć i nasrać ci na głowę, albo zrobić to obok :lol: Chyba cos ci sie pomylilo Slayer, albo masz powazne braki w swojej wiedzy ? 8O Zwierzaki maja wolna wole ? 8O Skad to wytrzasneles ? 8O LOL jak penis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Slayer tak myślałem jesteś żałosny że nawet nie stać ciebie na LOGICZNE argumenty Wytłumaczę jak chłopu na miedzy ja nie pisałem o wierze tylko przedstawiłem naukowe argumenty że życie na ziemi nie mogło powstać samoistnie i oczekiwałem od ciebie co ty na to , a ty znowu że wiara ,księża Dlaczego takim jak ty zawsze wiara kojarzy z kościołem katolickim .Widzę że jesteś ludkiem po przejsciach i jakieś osobiste doznania zasłaniają tobie obraz świata który cię otacza Pozdrawiam Nie musisz się silić na odpowiedz .....a z czym ma się kojarzyć?! Żyjesz w Polsce czy gdzieś na Marsie?! To jest dominująca religia i do niej są gł. odniesienia- takie to trudne? I ty dajesz "logiczne" przykłady...taaa.....Z resztą nie czytasz moich postów zbyt dokładnie- wpomniałem o wierze New Age i sugeruję, że tacy jak ty, takie "nowocześne" jak to mówisz "ludki", co się "wyzwalają" z sugestii kościołów ....ale to najgorsza droga z możliwych, bo każdy ma tam jakiegoś swojego Boga, swoje wyobrażenie i dochodzi do właśnych wniosków- niby wszystko pięknie ładnie, tylko taka wiara jest pusta, nie ma w niej żadnego przesłania, nie mówiąc już o próbie sugerowania się nauką czy czym tam chcesz- ta droga wiary jest dla straceńców. A co do zwierzaków i ludzi- ja bym raczej zamiast słowa "wolna wola" użył znaczenia "umiejętność dokonywania wyboru"- za dużo sugestii jest wokół, za dużo wpływu innych, żebym nawet za siebie mógł mówić, że wszystko co tutaj piszę, to jest w 100% moja myśł, bo zkądś ten światopogląd u człowieka się bierze, a nie z powietrza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Bardzo mi sie podobał argument " taaa" Slayer tak trzymaj i jeszcze jedno za szybko szuflatkujesz ludzi [ New Age ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja tam wierze w Boga, ale napewno nie jak nakazuje kościół chrześcijański. (...) A jak go nawet spodkam, to uuuuu......będzie miał niezłą wiązkę i charka w gębę (...) Ciekawe jaka była by twoja mina gdybyś naprawdę Go spotkał :?: :?: hmm? Można już ten topic zamknąć ? Całkiem nie potrzebnie mogą tu paść słowa mogące obrazić innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgadam sie, nieciekawie wygladaja niektore posty. Ze wzgledu na wzglad : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...